Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 06 26

Europos čempionato lemiamą turą Lietuvos regbininkai pradėjo pralaimėjimais

Prasidėjo antrasis Europos regbio septynetų čempionato turas. Rusijos sostinėje Maskvoje vykstančiame lemiamame ture paaiškės galutinė komandų rikiuotė. Pirmą varžybų dieną B grupės varžybose Lietuvos regbininkai susitiko su Vokietijos, Rusijos ir Italijos rinktinėmis.
Lietuvos regbininkai
Lietuvos regbininkai / Organizatorių nuotr.

Pirmose rungtynėse lietuviai stojo į kovą su Europos čempionų titulą ginančiais Vokietijos regbininkais. Čempionai galingai startavo ir jau pirmame kėlinyje atitrūko 14:0. Po pertraukos vokiečiai dar padidino persvarą ir laimėjo rezultatu 31:7. Rungtynių pabaigoje skirtumą sušvelnino kamuolį įskaitiniame plote prispaudęs Kęstutis Karbauskas.

„Pridarėm begalę klaidų ir standartinėse, ir žaidybinėse situacijose. Klaidos net neleido pagalvoti apie pergalę“, – pralaimėjimo priežastis įvardijo Lietuvos rinktinės regbininkas Žygimantas Radžius.

Antrose rungtynėse Lietuvos rinktinė turėjo pripažinti varžybų šeimininkės Rusijos komandos pranašumą 5:31. Vienintelį lietuvių žeminimą pelnė K.Karbauskas.

„Antras rungtynes iš eilės žaidėm be kamuolio ir daugiausia turėjome gintis nuo varžovų atakų. Gynyboje nepavyko atsikovoti kamuolio ir praleidome taškus. Dvejos rungtynės parodė, kad ilgai gintis mums sėkmingai nepavyksta, todėl reikia daugiau kontroliuoti kamuolį“, – sakė regbininkas Vytaras Bloškys.

Grupės varžybas Lietuvos regbininkai baigė susitikimu su Italija. Varžovai gan greitai išsiveržė į priekį 14:0. Dar iki pertraukos kamuolį įskaitiniame plote prispaudęs Lietuvos rinktinės kapitonas Tautvydas Krasauskas sušvelnino atsilikimą 7:14. Tačiau antrame kėlinyje Italijos komanda tik didino persvarą ir laimėjo rezultatu 42:7.

„Pagrindinės pralaimėjimo priežastys – žaidėjų komunikacijos trūkumas ir užduočių neįvykdymas. Po pralaimėjimų turime išanalizuoti pralaimėtas rungtynes ir padarytas klaidas. Turime padaryti išvadas prieš atkrintamąsias varžybas“, – sakė regbininkas Armandas Kalinauskas.

Atkrintamosios varžybos vyks sekmadienį. Ketvirtoje B grupės vietoje likusi Lietuvos rinktinė ketvirtfinalyje susitiks su visas tris pergales iškovojusiu A grupės nugalėtoju Portugalijos septynetu. Kituose ketvirtfinaliuose Rusijos rinktinė susitiks su Lenkija, Ispanija žais su Vokietija, o Italija rungtyniaus su Sakartvelu. Ketvirtfinalius laimėjusios ekipos pateks į pusfinalį, o pralaimėjusios komandos žais dėl 5-8 vietų.

Po antrojo turo bus sumuojami per du turus surinkti taškai, kurie lems galutines komandų vietas. Pirmame ture Lietuvos rinktinė aštuonių komandų turnyre užėmė 7 vietą ir savo sąskaitoje turi 8 taškus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius