Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 05 07

Europos jaunimo regbio-7 čempionatas Panevėžyje baigėsi prancūzų triumfu

Pirmą kartą Lietuvoje surengtame elitiniame Europos jaunimo (iki 18 metų) regbio-7 čempionate triumfavo Prancūzijos rinktinė. Prancūzai gražiame finale sekmadienį Panevėžyje 26:17 nugalėjo Airijos komandą.
Prancūzijos regbininkai
Prancūzijos regbininkai / Raymondo Vyšniausko nuotr.
Temos: 1 Regbis

Prancūzai ne tik tapo Europos jaunimo čempionais, bet ir iškovojo kelialapį į šiais metais Argentinoje vyksiančias jaunimo olimpinės žaidynes. Tuo pačiu Prancūzijos regbininkai atsirevanšavo airiams už nesėkmę praėjusių metų Europos jaunimo čempionato finale 19:21.

"Ši pergalė mums yra labai svarbi, nes šiam čempionatui ruošiamės labai rimtai. Komanda kartu sportavo visus metus, sunkiai dirbome kiekvieną mėnesį, kad pasiektume savo svarbiausią tikslą - taptume Europos čempionais ir iškovotume kelialapį į Argentiną. Esu labai patenkintas savo vaikinais, - po finalo kalbėjo Prancūzijos komandos treneris Laurentas Viole. - Manau, kad pergalę lėmė mūsų charakteris ir mentalitetas. Tai labai buvo svarbu, nes finalo varžovė Airija viso čempionato metu žaidė labai gerai ir buvo kietas riešutas mums".

Nors šis olimpinės sporto šakos jaunimo čempionatas Lietuvoje nesusilaukė jokios valstybės paramos, regbio entuziastai ir savanoriai surengė puikią regbio šventę, kuria liko sužavėti visi čempionato svečiai.

"Manau, kad šis čempionatas prisidės prie regbio augimo Lietuvoje. Esame čia pirmą kartą ir viskuo esame patenkinti. Organizatoriai padarė milžinišką darbą, savanoriai ir pagalbininkai buvo nuostabūs, neturėjome čia jokių rūpesčių", - pridūrė L. Viole.

Bronzos medalius iškovojo Ispanijos rinktinė, kuri mažajame finale po dramatiškos kovos 24:21 nugalėjo Vokietijos komandą.

Rungtynėse dėl penktos vietos Didžioji Britanija 17:14 nugalėjo Italiją, o akistatoje dėl septintos pozicijos gruzinai 15:5 pranoko portugalus.

Antrus metus iš eilės su stipriausiomis Europos komandomis kovojusi Lietuvos rinktinė užėmė 11-ąją vietą ir pasiekė geriausią rezultatą šioje amžiaus grupėje.

Europos čempionate Panevėžyje dalyvavo 16 komandų.

Galutinė Europos jaunimo regbio-7 čempionato rikiuotė:

1. Prancūzija
2. Airija
3. Ispanija
4. Vokietija
5. Didžioji Britanija
6. Italija
7. Gruzija
8. Portugalija
9. Lenkija
10. Rusija
11. Lietuva
12. Belgija
13. Liuksemburgas
14. Rumunija
15. Švedija
16. Ukraina

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius