Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 05 15

Europos regbio čempionatų belaukiant Lietuvos rinktinės atsinaujino aprangas

Šių metų birželio 14-15 dienomis Kaune vyks Europos regbio-7 čempionato A diviziono turnyras. Ambicingus tikslus puoselėjanti Lietuvos rinktinė jame žais su naujomis „Haltex“ sukurtomis sportinėmis aprangomis. Ketvirtadienį surengtoje spaudos konferencijoje taip pat pristatytas naujas Lietuvos regbio federacijos logotipas.
Rytis Davidovičius
Rytis Davidovičius / Sauliaus Čirbos nuotr.

Logotipas simbolizuos lietuviškumą

Lietuvos regbio federacija (LRF) nuo šiol turės kitą įvaizdį. LRF valdyboje dirba tik savo sričių profesionalai, padėsiantys pakelti Lietuvos regbį į aukštesnį lygį. Didelis dėmesys buvo skirtas naujo logotipo sukūrimui. Su visuomenės pagalba buvo prieita prie varianto su Lietuvos simboliu Vyčiu ir regbio kamuoliu.

„Artėjant čempionatams norėjome atsinaujinti, suteikti federacijai naują proveržį. Todėl sukūrėme naują logotipą. Vytis – standartinis Lietuvos ženklas, kuriuo labai didžiuojamės. Ir yra regbio kamuolys, išskiriantis mūsų sporto šaką. Šis logotipas simbolizuoja du svarbiausius dalykus – lietuviškumą ir veržlumą. Turėsime pasaulyje savo veidą“, – pasakojo R.Davidovičius.

Sauliaus Čirbos nuotr./Lietuvos regbio federacijos logotipas
Sauliaus Čirbos nuotr./Lietuvos regbio federacijos logotipas

Logotipe esantis Vyčio skydas yra tusčias. Buvo nuspresta, kad ta vieta bus pažymėta žvaigždutėmis po kiekvienos Lietuvos rintinės pergalės aukščiausio lygio turnyruose.

„Tikimės, kad po 50 metų skydas bus užpildytas“, – vylėsi R.Davidovičius.

Lietuvos vyrų regbio rinktinė nuo šiol žais juodomis aprangomis, pažymėtomis rėmėjų logotipais ir lietuviška trispalve.

„Juoda spalva pasirinkta dėl kelių priežasčių. Visų pirma, tai yra praktiška mūsų klimato sąlygomis, antra – mums svarbu yra tęstinumas. Kai Lietuvos rinktinė pasiekė pasaulio rekordą, ji dalį rungtynių žaidė juoda apranga. Kitas niuansas – mūsų noras prilygti Naujosios Zelangijos („All Blacks“) regbinininkams, kurie taip pat nėra iš didelės šalies, bet pasiekė didelių pergalių“, – teigė R.Davidovičius.

Lietuvos regbio-7 rinktinės pasirengimui padės treneris iš Anglijos

Praėjusį savaitgalį Lietuvos regbio-7 rinktinė dalyvavo pajėgiame „Stanislas Sevens“ turnyre Prancūzijoje, kuriame iškovojo keturias pergales ir užėmė 9-ą vietą tarp 16-os komandų.

Lietuvos regbio rinktinė Europos čempionate Kaune sieks laimėti pirmą vietą ir iškovoti kelialapį į aukščiausią grupę. Tam tikslui pasiekti į pagalbą jau antradienį atvyksta Anglijos „Herlequin“ ekipos treneris Warrenas Abrahamas.

Vytis – standartinis Lietuvos ženklas, kuriuo labai didžiuojamės. Ir yra regbio kamuolys, išskiriantis mūsų sporto šaką. Šis logotipas simbolizuoja du svarbiausius dalykus – lietuviškumą ir veržlumą. Turėsime pasaulyje savo veidą

„Pasirengimo ciklą pradėjo jau nuo rudens. Stengiamės susirinkti bent kas dvi savaites, kad treneriai galėtų geriau įvertinti kandidatus. Turėsime naują taktikos trenerį W.Abrahamą, kuris turėtų padėti tiek puolime, tiek gynyboje. Iškeltas aukštas uždavinys, todėl pasiruošimas yra rimtas“, – pasakojo D.Taujanskas.

Regbio-7 žaidime labai svarbus yra ne tik geras sudėjimas, bet ir greitis. Šios savybės gerinimui rinktinės žaidėjai sportavo Kaune pas žymų Lietuvos lengvosios atletikos trenerį Aleksą Stanislovaitį.

„Stengiamės tobulinti greičio savybes, specialius pratimus žaidėjai atliko tiek Kaune, tiek Šiauliuose. Iki kontrolinių rungtynių jau baigėsi šį treniruočių ciklą, bet Šventojoje dar šiek tiek grįšime prie greičio savybių tobulinimo“, – teigė D.Taujanskas.

„Mums reikia, kad su žaidėjais dirbtu patyrę fizinio parengimo specialistai, – pabrėžė R.Davidovičius. – Anksčiau mažiau akcentavome tai, ko mums trūksta – sprogstamos jėgos. Todėl stengsimės tęsti bendradarbiavimą su gerbiamu A.Stanislovaičiu ir kitais treneriais“.

Intensyvus moterų rinktinės pasirengimas

Lietuvos moterų regbio-7 rinktinė birželio 28-29 dienomis žais Vilniuje. Europos čempionato B divizione tikimasi kovoti dėl vietos pirmajame penketuke. Šiais metais moterų rinktinė kaip niekad anksti pradėjo pasirengimą čempionatui.

„Mūsų pasirengimas labai įtemptas. Dalyvavome dviejuose turnyruose, kuriuose patyrėme po vieną nesėkmę ir užėmėme trečias vietas. Tačiau svarbiausia buvo ne užimta vieta, o komandos žaidimas. Stengėmės duoti pasireikšti jaunesnėms žaidėjoms, kurioms reikalinga praktika. Artimiausiu metu treneriai jau labiau dirbs su pagrindine sudėtimi, nes čempionatas jau nebe už kalnų“, – mintimis dalinosi Lietuvos moterų regbio-7 rinktinės kapitonė Gintarė Puzaraitė.

Donato Streckio treniruojama rinktinė artimiausiu metu dalyvaus „Riga Open“ turnyre Latvijoje. Taip pat merginos tęs pasirodymą Lietuvos čempionate. Lietuvos moterų rinktinė artimiausiu metu taip pat sulauks naujos aprangos, kuri bus šiek tiek šviesesnė nei vyrų.  

Lietuvos įmonės gaminami regbio marškinėliai – ir Anglijoje, ir Gruzijoje

UAB „Haltex“ – bendra Lietuvos ir Anglijos įmonė, kurios net 70 proc pagamintos produkcijos yra skirta regbiui. Su naujausiomis technologijomis sukurtomis aprangomis žaidžia Gruzijo regbio rinktinė, o didžioji dalis produkcijos keliauja į regbio tėvynę Angliją.

„Per savaitę pagaminame apie 6 tūkst. marškinėlių, šortų būtent regbiui. Trikotažas turi būti tamprus ir tvirtas. Marškinėliai turi būti aptempti, bet kartu ir netrukdyti laisvai judėti. Norime, kad kitos pasaulio komandos atkreiptų dėmesį į lietuvių aprangas“, – bendradarbiavimu su LRF džiaugėsi UAB „Haltex“ vadovė Ramunė Žemėnienė.

„Apranga tikrai yra labai patogi, visiems žaidėjams labai patiko jos dizainas“, – pridūrė Lietuvos regbio-7 rinktinės kapitonas Dovydas Taujanskas.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius