-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 06 25

Europos žaidynėse regbininkai pralaimėjimu pradėjo kovą dėl olimpinio kelialapio

Kelialapis į 2024 m. Paryžiaus olimpines žaidynes. Toks yra pagrindinis šiandien Krokuvos miesto stadione startavusio Europos žaidynių regbio-7 turnyro pagrindinis trofėjus, dėl kurio kovoja dvylika stipriausių žemyno komandų. Tarp jų – ir Lietuvos.
Lietuvos regbio rinktinė
Lietuvos regbio rinktinė / nuotr. Vytauto Dranginio/LTOK

Tame pačiame stadione, kur birželio 21 d. vyko trečiųjų Europos žaidynių atidarymas, vykstantį turnyrą Lietuvos rinktinė pradėjo pralaimėjimu galingai Portugalijos nacionalinei komandai – 12:38 (12:19).

Po Kęstučio Karbausko atlikto žeminimo ir tikslaus Domanto Bagužio realizacijos smūgio lietuviai pirmavo 7:0. Portugalai netruko išlyginti rezultatą, bet iki kėlinio pabaigos likus kiek daugiau nei 2 min. Vytaras Bloškys pelnė dar 5 taškus prispaudęs kamuolį įskaitiniame plote. Tačiau po to taškus rinko tik Portugalijos regbininkai.

„Pirmas kėlinys buvo visai neblogas, nemažai laiko kontroliavome kamuolį, sukūrėme nemažai atakų. Bet šiame lygyje, kaip ir Europos čempionato pirmame etape, vos tik mes padarome klaidą, priešininkai labai greitai tuo pasinaudojo. O šiandien mes klydome per dažnai. Tiesiog reikia sumažinti klaidų skaičių, nes puolime mums neblogai einasi. Jei varžovams suteiksime mažiau progų, galėsime galvoti apie pergalę“, – teigė Lietuvos rinktinės kapitonas Dovydas Taujanskas.

Birželio pradžioje Portugalijoje vykusiame Europos čempionato elito pakopos pirmajame etape lietuviai portugalams nusileido 0:29, o galutinėje įskaitoje tarp 12 ekipų užėmė dešimtą vietą.

„Kiekvienos tokios varžybos – didžiulė patirtis. Žaidi su geriausiais, tai ir pats privalai stiebtis. Jei žaistum žemesniame lygyje, su silpnesnėmis komandomis, jos taip nepatikrintų mūsų tikro pajėgumo, kaip čia. Šiame lygyje nebūna nei vienų lengvų rungtynių. Ypač mums, naujokams. Todėl tikime, kad su kiekvienu maču tobulėjame“, – kalbėjo D.Taujanskas.

Rinktinės kapitonas džiaugėsi puikiomis sąlygomis Krokuvoje: „Viskas super. Sąlygos puikios – gyvenimas, maistas. Aikštė – aukščiausio lygio. Oras irgi puikus – galvojome, kad bus karščiau, visa laimė, kad saulė vis pasislepia. Mums belieka tik eiti į aikštę ir rodyti kuo geresnį rezultatą.“

Mūsų šalies komanda šiandien 20.14 val. Lietuvos laiku antrame mače rungsis su planetos elitui priklausančia Didžiosios Britanijos komanda. Ji pirmose rungtynėse 45:0 sutriuškino rumunus.

„Grįšime į viešbutį, užkąsime, valandėlę pailsėsime ir rinksimės nagrinėti, kokios didžiausias klaidas darome, tarsimės, kaip jas pataisyti, užmesime šiek tiek akį į varžovų žaidimą ir tada jau grįšime į stadioną“, – grafiką tarp šios dienos rungtynių įvardijo D.Taujanskas.

Europos žaidynėse rungtyniauja 12 stipriausių žemyno ekipų, suskirstytų į tris grupes. Į atkrintamąsias varžybas, kuriose kovos aštuonios komandos, pateks po dvi pirmąsias vietas grupėse užėmusios rinktinės ir dvi stipriausios trečiosios.

A grupėje žaidžia Airija, Vokietija, Italija ir Lenkija, B grupėje – Sakartvelas, Ispanija, Belgija ir Čekija.

Lietuvos komandai lemtinga dvikova dėl patekimo į aštuonetą gali būti pirmadienio akistata su Rumunija. Ji vyks 14.36 val. Lietuvos laiku.

„Gali būti. Bet labai svarbu šiandien, jei ir nelaimėsime, praleisti kuo mačiau taškų rungtynėse su britais. Nes jeigu labai prastai pasirodytume, net trečiosios vietos nepakaktų patekti į aštuonetą“, – teigė D.Taujanskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius