Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 05 14

Fidžio, PAR ir Naujosios Zelandijos regbininkai – olimpinėse žaidynėse

Fidžis, Pietų Afrikos Respublika (PAR) ir Naujoji Zelandija – šios trys šalys pirmosios užsitikrino vietas 2016 metų Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse, kuriose debiutuos regbis-7.
Fidžio regbio-7 rinktinė
Fidžio regbio-7 rinktinė / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Šios trys rinktinės šias vietas pelnė pasaulio serijos varžybose. Po aštuntojo etapo, vykusiame Škotijoje, Fidžis, PAR ir Naujoji Zelandija jau yra surinkusios pakankamai taškų ir tarpusavyje kovos dėl pasaulio serijos čempionės vardo.

Dėl paskutinio – ketvirtojo – kelialapio į olimpines žaidynes pasaulio serijoje kovos Anglijos ir Australijos komandos. Daug didesnius šansus šiuo metu turi anglai, kurie 16 taškų lenkia australus. Anglų patekimas į olimpines žaidynes turėtų įtakos ir Lietuvos rinktinei. Kadangi olimpinėse žaidynėse vieta atitektų Didžiajai Britanijai, tai trys galingos rinktinės – Velsas, Anglija ir Škotija – jau nesudarytų konkurencijos kovojant dėl olimpiados Europos „Grand Prix“ varžybose arba olimpiniame atrankos turnyre.

VIDEO: Regbio-7 pasaulio taurės 8-ojo etapo apžvalga

Aštuntajame pasaulio serijos etape triumfavo įspūdingą žaidimą šiame sezone demonstruojantys Fidžio regbininkai. Jie finale po nepaprastai atkaklaus mūšio 24:17 nugalėjo pasaulio serijos čempionų titulą ginančius „All Blacks“ vadinamais Naujosios Zelandijos atstovus.

Jau ketvirtoji pergalė šių metų pasaulio serijoje leido Fidžiui su 147 taškais pakilti į pirmąją vietą ir priartėti prie įspūdingo triumfo. „Tai yra didžiausias skaičius pergalių, kurias esame pasiekę per vienerius metus. Turime geras pozicijas prieš paskutinį etapą laimėti pasaulio seriją pirmą kartą per 10 metų. Mes turime tinkamą komandą ir galime laimėti dabar“, – džiaugėsi Fidžio rinktinės treneris Benas Ryanas.

VIDEO: Septynios gražiausios turnyro atakos

Trečioji vieta atiteko Anglijos regbininkams, kurie mažajame finale 24:19 įveikė JAV rinktinę. Tik penktoje pozicijoje liko ilgą laiką pasaulio serijoje pirmavusi ir dabar į antrą vietą smuktelėjusi PAR ekipa. Ketvirtfinalyje ji 0:15 turėjo pripažinti Fidžio pranašumą.

Paskutinis – devintasis – etapas gegužės 16-17 dienomis vyks Anglijoje.

Šių metų pasaulio serijoje yra kovojama dėl keturių kelialapių į Rio de Žaneiro olimpines žaidynes. 2016 metais regbis-7 debiutuos olimpinių žaidynių programoje.

Pasaulio serijos turnyrai vyksta devyniose valstybėse ir vadinasi „HSBC World Series“. Kiekviename etape kovoja 16 rinktinių suskirstytų į keturias grupes. Už pirmąją vietą ture suteikiami 22 taškai, už antrąją vietą – 19, už trečiąją – 17 taškų.

Pasaulio serijos lyderių rikiuotė po aštuonių etapų:

1. Fidžis 147 tšk.
2. Pietų Afrika 142
3. Naujoji Zelandija 139
4. Anglija 117
5. Australija 101
6. JAV 86
7. Škotija 79
8. Argentina 73
9. Samoa 59
10. Prancūzija 59.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius