-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 02 01

Garsų trenerį Vuyo Zangqą sužavėjo Lietuvos regbininkai: „Jie – galingi ir greiti“

Pirmadienį Vilniuje surengtoje spaudos konferencijoje buvo pristatytas naujas Lietuvos regbio-7 rinktinės trenerių štabo narys – 34-erių metų buvęs žinomas Pietų Afrikos Respublikos (PAR) žaidėjas Vuyo Zangqa.
Vuyo Zangqa
Vuyo Zangqa / Sauliaus Čirbos nuotr.

Savaitgalį jis dalyvavo Lietuvos regbio-7 rinktinės ir jaunių (iki 18 metų) komandos kandidatų testavimo stovyklose Kaune ir Šiauliuose.

„Šį savaitgalį patikrinome 70 regbininkų ir galiu pasakyti, kad Lietuvos regbininkai yra labai atsidavę. Aš noriu juos nukreipti teisinga linkme. Teko stebėti ir Lietuvos rinktinės žaidimą praėjusių metų "Grand Prix" turnyruose ir mačiau, kad mes turime tiek gerai sudėtus, tiek greitus žaidėjus. Turėsime suderinti šiuos du atributus ir pasiekti dar geresnių rezultatų. Ypač didelį dėmesį skirsime technikai tobulinti“, – sakė V.Zangqa.

Dar visai neseniai V.Zangqa buvo pripažįstamas kaip vienas geriausių regbio-7 žaidėjų pasaulyje. Kartu su Pietų Afrikos Respublikos rinktine jis tapo stipriausiais pasaulio serijoje, dalyvavo pasaulio čempionate. Dar žaisdamas, jis save išbandė trenerio rolėje, o baigęs karjerą, V.Zangqa iš karto sulaukė PAR regbio federacijos kvietimo prisijungti prie rinktinės trenerių komandos. Visiškai netrukus, 2013 metais, sulaukęs vos 32-ejų metų, jis jau vadovavo vienai stipriausių pasaulio regbio rinktinių ir laimėjo Pasaulio žaidynėse pirmąją vietą. Kiek vėliau jis prisijungė prie Kenijos rinktinės trenerių kolektyvo ir dalyvavo pasaulio serijos varžybose.

„Man pasisekė, kad gyvenime turėjau galimybę būti dalimi tokių stiprių komandų. Patirtis ten buvo neįkainojama. 2011 metais aš su PAR rinktine laimėjau pasaulio serijos etapus Londone (Anglija) ir Škotijoje. Finalas Škotijoje prieš Australiją knygose išliks kaip vienas nuostabiausių regbio-7 susitikimų per visą istoriją. Niekada nepamiršiu ir triumfo pasaulio žaidynėse 2013 metais Kolumbijoje. Taip pat į atmintį įstrigo pergalė pasaulio serijoje su Kenijos rinktine prieš favoritę PAR komandą“, – savo įsimintiniausias pergales vardino V.Zangqa.

Naujasis Lietuvos rinktinės treneris pripažino, kad jo tikslas per artimiausius metus dar labiau pakelti žaidėjų meistriškumą ir netolimoje ateityje išmėginti jėgas pasaulio serijoje.

Disciplina, sunkus darbas, pareigingumas ir pagarba – pagrindinės savybės, kurias V.Zangqa stengsis įskiepyti Lietuvos regbininkams. Bene svarbiausias dalykas, kuris leistų kovoti su stipriausiomis Europos rinktinėmis, yra geras fizinis pasiruošimas. V.Zangqa per savo karjerą yra susipažinęs su aukščiausio lygio regbio komandų virtuve ir žino, ką galima perduoti Lietuvos žaidėjams.

V.Zangqa atvykimas į Lietuvą nebūtų įmanomas be PAR gyvenančių litvakų pagalbos. Derybos su šiuo treneriu vyko apie pusę metų, o prie jo išlaikymo smarkiai pridėjo vienas turtingiausių litvakų PAR Gavinas Varejesas.

Nuo gegužės mėnesio Lietuvos regbio federacija (LRF) su rinktinės žaidėjais sudarys kontraktus ir jie visą dėmesį skirs pasiruošimui Europos čempionato kovoms. Praėjusiais metais į Europos elitą sugrįžusi Lietuvos rinktinė užėmė devintąją vietą. Iš komandinių sporto šakų geresnį rezultatą pasiekė tik Senojo žemyno vicečempionai Lietuvos krepšininkai.

„Lietuvos rinktinė gali Europos čempionate patekti į šešetuką ar į penketuką, bet svarbiausia yra, kad žaidėjai tobulėtų ir atiduotų visą save. Jei pavyks tinkamai pasiruošti ir įgyvendinti mano sumanymus, tikrai laimėsime daugiau rungtynių ir būsime aukščiau nei pernai“, – sakė V.Zangqa.

Lietuvos regbio-7 rinktinei šiemet reikalingas 80-100 tūkst. eurų biudžetas. Planuojama, kad žaidėjams bus mokamos kompensacijos už treniruotėms skirtą laiką.

„Užsiauginome naujų žaidėjų, todėl šiemet tikslai bus aukštesni. Mūsų rinktinė šiemet pusiau profesionali ir labai patriotiška. Žaidimas rinktinėse gali padėti jiems pasikelti savo vertę ir tikimės, kad ateityje daugės profesionaliai žaidžiančių lietuvių“, – sakė Lietuvos regbio federacijos prezidentas Rytis Davidovičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius