Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 03 05

Carlinas Islesas gali tapti žaidėju, įvaldžiusiu regbį ir amerikietišką futbolą

Carlinas Isles – vienas ryškiausių pastarojo meto regbio-7 žaidėjų pasaulyje. Jo greitis ir gebėjimas puikiai valdyti kūną bėgant dideliu greičiu jau tapo jo vizite kortele. Tad nieko keisto, jog Jungtinių Amerikos Valstijų atletas patraukė ir NFL – turtingiausios pasaulio lygos dėmesį.
Carlinas Islesas
Carlinas Islesas / „Scanpix“ nuotr.

Nors regbis ir amerikietiškas futbolas daug kam atrodo panašūs žaidimai, tačiau įsigilinus, lengva suprasti, jog tai nėra visiškai taip. Tik nedaugelis sportininkų sugeba gerai rungtyniauti abiejose sporto šakose. Netolimoje ateityje pamatysime ar C.Isles yra vienas iš to nedaugelio. 

Itin sėkmingai atstovaudamas savo šalies regbio-7 rinktinei, jis kelis pastaruosius mėnesius treniravosi su Detroito „Lions“ ekipa, žaidžiančia Nacionalinėje amerikietiško futbolo lygoje (NFL). Šios komandos treneriams jis paliko itin gerą įspūdį ir todėl pasirašė sutartį. Tačiau kol NFL sezone  pertrauka, jis išvyksta į Europą, kur neseniai susitarė su Škotijos Glazgo „Warriors“ regbio-15 klubu. Tad C.Isles gali tapti pirmuoju atletu, kuris profesionaliai žaidė tiek regbį-15, tiek amerikietiškąjį futbolą ir kuris pateko į Olimpines žaidynes su regbio-7 rinktine. Žinoma, iki pastarojo pasiekimo dar reikia laimėti atrankos etapą, tačiau JAV rinktinė yra pajėgi tai padaryti.

VIDEO: Carlinas Islesas

C.Isles jaunystėje buvo geriausias sprinteris Ohio valstijoje, JAV. Jis ne kartą gerino 100 metrų bėgimo regione rekordą, o geriausią rezultatą pasiekė 2007 m., būdamas 18 m., kai 100 m. distanciją įveikė per 10,58 sekundes. Visgi patekęs į nacionalines vyrų varžybas, jis neprilygo JAV rinktinės žvaigždėms, nors dar pagerino savo rezultatus (geriausias 100 m. bėgimo rezultatas 10,24 sek.), todėl nutarė savo sportininko karjerą pasukti 180 laipsnių kampu. Dar universitete jis žaidė amerikietiškąjį futbolą, tačiau kartą pamatęs savo šalies regbio-7 rinktinės rungtynes, jis ryžosi atvykti į regbio rinktinės peržiūrą. Treneriai įverinę jo fizines galimybes per kelis metus jį išugdė iki pasaulinio lygio regbio-7 žaidėjo ir rinktinės lyderio. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius