Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 11 14

Honkongo protestų už demokratiją daina pakeitė Kinijos himną regbio rungtynėse

Honkongo vyriausybė pirmadienį įtūžo dėl to, kad Pietų Korėjoje vykusiame septynetų regbio turnyre miesto komandai vietoje Kinijos himno buvo sugrota populiari protestų už demokratiją daina.
Regbio kamuoliai
Regbio kamuoliai / Evaldo Šemioto nuotr.
Temos: 1 Regbis

Honkongo sporto komandos įprastai groja Kinijos nacionalinį himną, tačiau sekmadienį prieš miesto rungtynes su Pietų Korėja Azijos finale Inčone vietoj jo buvo sugrota daina „Šlovė Honkongui“.

Šį kūrinį parašė anoniminis kompozitorius per didžiulius ir kai kuriais atvejais smurtinius 2019 metų protestus. Daina tapo miesto demokratinio judėjimo, dabar jau sutriuškinto, himnu.

Honkongo vyriausybė „griežtai smerkia“ incidentą ir „nepritaria tam, kad daina, glaudžiai siejama su smurtiniais protestais ir „nepriklausomybės“ judėjimu, būtų grojama“ vietoje Kinijos nacionalinio himno, sakoma jos pareiškime.

Vėliau paskelbtame pareiškime Honkongo vyriausybė nurodė, kad miesto vyriausiasis sekretorius Ericas Chanas pirmadienį susitiko su Seulo generaliniu konsulu „ir paprašė korėjiečių visapusiškai išnagrinėti incidentą ir su juo susijusią atsakomybę“.

Nesusipratimas įtraukė Honkongo regbio komandą į politinį ginčą.

Kaip rodo incidento vaizdo įrašas, žaidėjai išoriškai nesureagavo į tai, kad buvo grojamas ne Kinijos himnas.

Juniusas Ho, karštai Pekiną palaikantis Honkongo įstatymų leidėjas, užsipuolė žaidėjus.

„Jie tiesiog leido pažeminti šalį, – socialiniame tinkle „Facebook“ rašė J.Ho. – Dabar vienintelė išeitis – paleisti Honkongo regbio komandą.“

Honkongo ministrų kabinete dirbantis Ronny Tongas sakė, kad incidentas „negali būti neatsargi klaida“ ir kad greičiausiai buvo pažeistas miesto nacionalinio saugumo įstatymas.

Reaguodama į 2019 metų protestus, Kinija Honkongui primetė drakonišką saugumo įstatymą, be to, Honkongo ir Kinijos valdžios institucijos teigia galinčios pagal jį patraukti baudžiamojon atsakomybėn asmenis ir už užsienyje įvykdytus nacionalinio saugumo pažeidimus.

Honkongo vyriausybė pranešė, kad policija pradėjo tyrimą.

Azijos regbio sąjungos teigimu, buvo padaryta „paprasta žmogiška klaida“. Sąjunga oficialiai atsiprašė Honkongo bei Kinijos vyriausybių.

Pasak organizacijos, po finalo, kurį laimėjo Honkongas, stadione buvo transliuojami atsiprašymai korėjiečių ir anglų kalbomis, o vėliau nuskambėjo Kinijos himnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius