Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 05 05

Į Portugaliją Lietuvos regbio jaunių rinktinė išvyksta nusiteikusi kovingai

Jau šį savaitgalį Lietuvos regbio jaunių (U19) rinktinė išbandys savo jėgas Portugalijoje vyksiančiame Europos regbio-7 čempionate, kuriame dalyvaus šešiolika į keturias grupes suskirstytų ekipų.
Lietuvos regbio devyniolikmečių rinktinė
Lietuvos regbio devyniolikmečių rinktinė

Vyresniųjų klasių mokiniai, kelioms dienoms padės knygas į šoną ir dėmesį sutelks į ne artėjančius brandos egzaminus, o į svarbias pergales. Mūsų šalies jauniai Europos U-19 čempionato B grupės turnyrą pradės maču su Rumunijos bendraamžiais. Vėliau šeštadienį lietuviai stos į kovą su Rusijos ir Latvijos regbininkais. Pirmąsias vietas pogrupiuose užėmusios komandos varžysis dėl 1-4 vietų, antrąsias – dėl 5-8, trečiąsias – dėl 9-12, o ketvirtąsias – dėl 12-16 Europos regbio U-19 čempionato vietų.

Šiemet keliami aukštesni tikslai

Praėjusių metų čempionate lietuviai užėmė dešimtąją vietą tarp dvylikos ekipų. Šiais metais Lietuvos rinktinės tikslai yra aukštesni.

„Mūsų pagrindinis tikslas – patekti tarp aštuonių stipriausiųjų komandų. Tiesa, labai sunku nuspėti, kaip klostysis čempionatas. Nežinome kokio lygio komandas atsiųs priešininkai. Pasirengimo cikle neteko sužaisti su būtent tų šalių tos amžiaus grupės vaikinais. Bus labai įdomu ir vėl matyti, kaip žaidžia jaunimas Europoje ir kaip atrodo lietuviai kitų komandų kontekste. Aš, kaip treneris, tikiu vyrais ir tikiu, jog gali būti pasiektas aukštesnis rezultatas nei mūsų rinktinei pavyko pasiekti praėjusiais metais“, – teigia rinktinės vyriausiasis treneris Edmundas Ščavinskas.

Lietuvos regbio federacijos generalinis sekretorius Irmantas Kukulskis sako, kad ši jaunimo komanda yra išties pajėgi žaisti tarp dešimties stipriausių Europos ekipų: „Tiesa, vertėtų nepamiršti, kad šioje amžiaus grupėje labai svarbūs ir kiti aspektai. Pirmiausia – psichologinis faktorius. Svarbu, kaip jie nusiteiks ir motyvuos save kiekvienai kovai. Antra – fizinis pasirengimas, nes per dieną bus sužaistos ne vienerios rungtynės. Tačiau mes tikime šia perspektyvia komanda, kuri turi galimybių pakovoti su bet kuria Europos rinktine“.

Nestokoja optimizmo

Lietuvos regbio jaunių (U19) rinktinę sudaro daugiausia šiauliečiai sportininkai, po vieną žaidėją atvykę iš Klaipėdos, Kauno ir Panevėžio. Itin anksti susirinkusi Lietuvos rinktinė intensyviai rengėsi čempionatui – sužaista daug varžybų su pajėgiais varžovais. Nors jaunimas keičiasi kasmet ir varžovų pajėgumą čempionate nuspėti labai sunku, treneris nestokoja optimizmo – pasak jo, auklėtiniai, kurie kažkada vilkės ir vyrų rinktinės marškinelius, į Portugaliją trečiadienį išvyks kupini geros nuotaikos ir yra nusiteikę kovingai.

„Jeigu taip ir toliau jausimės, rezultatą galime pagerinti per trisdešimt procentų. Džiugina, kad turime pajėgių, greitų žaidėjų. Nedrąsiai galiu sakyti, kad visiškai jais tikiu. Optimistiškai nuteikia ir fizinio pasirengimo testo rezultatai. Žaidėjams tai – neįkainojama patirtis. Matymas pajėgių žaidėjų, jų stebėjimas ir siekis būti tokiais pat, neabejotinai įkvepia“, – sako treneris Edmundas Ščavinskas.

Optimizmo taip pat nestokoja ir Lietuvos regbio U-19 rinktinės kapitonas Mantas Andzelis, kuris sako tikintis, jog komanda čempionate pasirodys puikiai: „Pasiruošimas čempionatui buvo išties neblogas. Turėjome nemažai stovyklų. Žaidėjai yra išties pasiruošę ir neabejotinai užimsime neblogą vietą. Nenoriu sakyti, kad iškovosime medalius, tačiau tikiu, kad galima varžovams parodyti, kad esame dėmesio verti priešininkai. Galime pasirodyti geriau, nei praėjusiais metais. Laukia stiprūs varžovai, tad reikės pasistengti“.

Lietuvos jaunių (U19) regbio-7 rinktinės sudėtis:

1. Kapitonas Mantas Andzelis (Šiauliai)

2. Lukas Dzelvė (Šiauliai)

3. Eimantas Jatautas (Kaunas)

4. Arnoldas Patskočimas (Šiauliai)

5. Dominykas Matuzevičius (Šiauliai)

6. Armandas Selvenis (Šiauliai)

7. Gintautas Norkaitis (Šiauliai)

8. Armandas Kalinauskas (Šiauliai)

9. Lukas Šinkūnas (Šiauliai)

10. Tomas Kurila (Panevėžys)

11. Vilius Stankūnas (Klaipėda)

12. Linas Kaminskas (Šiauliai)

Treneris Edmundas Ščavinskas

Vadovas Paulius Zubavičius

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius