Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 03 12

Iki Europos regbio čempionato – 12 savaičių

Lietuvos regbio-7 rinktinė intensyviai ruošiasi naujiems šios vasaros išbandymams. Mūsų šalies rinktinė antrus metus iš eilės kovos su pačiomis stipriausiomis Europos ekipomis: Anglija, Prancūzija, Ispanija ir kt. Tik mūsų krepšinio rinktinė yra pasiekusi tokias aukštumas. Kiekvieną savaitę jums pristatysime Lietuvos regbio rinktinės gyvenimo epizodus, sunkų pasiruošimo procesą ir kelią pergalių link.
Lietuvos regbio rinktinė prieš Europos čempionato "Grand Prix" diviziono etapą Anglijoje
Lietuvos regbio rinktinė prieš Europos čempionato "Grand Prix" diviziono etapą Anglijoje / LRF nuotr.

Likus 12 savaičių iki Europos regbio čempionato vyko testavimas, į kurį atvyko apie 60 geriausių regbininkų. Jie žino, kad iš jų bus atrinkti 25 geriausi, kurie toliau ruošis pagal specialią trenerių sudarytą programą.

Gegužės mėnesį iš jų liks tik 16-18 geriausių, kurie sudarys rinktinės branduolį. Būtent iš pastarųjų 12-a žaidėjų vyks į Europos čempionato turus ir gins mūsų šalies garbę.

Rinktinės vadovai Sigitas Kukulskis bei Paulius Zubavičius, kartu su treneriais iš Pietų Afrikos Respublikos (PAR) Vuyo Zangqa, Ntando Manyosha, surinko kandidatus intensyviam darbui savaitgalį, kurio metu tikrinami žaidėjų techniniai bei fiziniai gebėjimai. Sportininkai atliko greičio, jėgos bei technikos pratimus su kamuoliu.

„Esu patenkintas tuo, ką matau. Lietuviai turi gerus fizinius duomenis. Tikiu, kad būsime rimta jėga Europos čempionate“, – įsitikinęs treneris V. Zangqa.

Priminsime, kad Lietuvos regbio-7 rinktinė šią vasarą rungtyniaus Europos čempionate, elito divizione „Grand Prix Series“. Tai 12-os pačių stipriausių regbio rinktinių divizionas. Birželio 4-5 dienomis vyks varžybos Maskvoje (Rusija), liepos 9-10 d. Ekseteryje (Anglija), o liepos 16-17 d. – Gdynėje (Lenkija). Praėjusiais metais mūsų rinktinė elito divizione užėmė devintąją vietą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius