-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ilgametė Lietuvos regbio-7 rinktinės narė Dainora Žemaitytė tapo jaunimo rinktinės trenere

Ketvirtus metus iš eilės buriama Lietuvos jaunimo (iki 18 metų) merginų regbio-7 rinktinė turi naują trenerę. Komandą treniruos buvusi ilgametė Lietuvos moterų rinktinės žaidėja, šiuo metu Norvegijoje gyvenanti ir dirbanti Dainora Žemaitytė.
Lietuvos regbio-7 jaunimo rinktinė
Lietuvos regbio-7 jaunimo rinktinė / LRF nuotr.
Temos: 1 Regbis

Jaunosios Lietuvos regbininkės ruošiasi Europos čempionato „Trophy“ diviziono turnyrui, kuris liepos 13-14 dienomis vyks Lenkijoje. Praėjusiais metais Lietuvos jaunimo merginų rinktinė, treniruojama Vytaro Bloškio, užėmė ketvirtąją vietą, aukščiausią per trumpą šios komandos istoriją.

„Prieš maždaug penkerius metus pagalvojau, kad visai norėčiau grįžti į Lietuvą ir treniruoti merginas. Apie moterų rinktinę negalvojau, mane domino darbas su jaunimu. Stebėjau pirmuosius merginų čempionatus ir atkreipiau dėmesį, kad merginos tarpusavyje neretai susipyksta rungtynių metu. Tai buvo man didžiausias stimulas atvykti padėti, nes noriu parodyti kitą regbio kultūrą. Tokią praktiką jau turėjau Norvegijoje, todėl noriu savo žinias perteikti ir lietuvėms“, – pasakojo D.Žemaitytė.

Lietuvos jaunimo merginų regbio-7 rinktinės rezultatai su kiekvienais metais gerėjo. Visgi šiais metais nemažai buvusių žaidėjų jau nebegalės padėti nacionalinei komandai dėl amžiaus limito.

„Tai mane šiek tiek baugina, nes nauja karta yra visiškai kitokia nei išeinanti. Lygių skirtumas yra išties didelis. Didžiausias iššūkis šiemet bus užsiauginti naujas mergaites. Pastebėjau, kad vienos merginos iš klubų ateina labai stiprios, o kitos – labai silpnos, todėl reikės užsiauginti jas vienas kitai. Jeigu pavyks tą padaryti, galėsime siekti panašių rezultatų kaip ir pernai“, – atviravo trenerė.

D.Žemaitytė teigė, jog praėjusių metų komanda turėjo išties realias galimybes iškovoti „Trophy“ diviziono bronzą, tik mažos detalės lėmė pralaimėjimą svarbiose rungtynėse.

„Turime merginų, kurios žaidė pernai, todėl jų asmeninis tikslas yra medaliai, bet mano, kaip trenerės, pagrindinis tikslas yra sulipdyti branduolį. Noriu, kad visos žaidėjos išeitų iš aikštės padariusios viską, ką galėjo. Noriu, kad būtų stiprus komandinis ryšys“, – sakė D.Žemaitytė.

Trenerė prisipažino, kad pirmosios stovyklos parodė, jog pasiruošimo etape daugiausiai dėmesio reikės skirti gynybai.

„Daug dėmesio skirsime gynybai, o į ją įeina viskas – užgriebimai, technika. Merginos baimės neturi, tačiau ji atsiranda kai nežinai, kaip techniškai sugauti varžovę. Turėsime su tuo padirbėti. Į puolimą bėgti su kamuoliu yra juokas. Jeigu mes būsime ta komanda, kuri gerai ginasi, tai varžovės neturės šansų“, – teigė D.Žemaitytė.

Ji neslepia, kad konkurencija tarp merginų Lietuvoje dar nėra didelė ir kiekviena žaidėja yra itin svarbi. Jos teigimu, dabartinė U18 komanda turi savo branduolį ir dar keletą žaidėjų, kurios pretenduoja į galutinę sudėtį bei gali taikytis papildyti lyderių gretas.

Naujienų yra ir Lietuvos moterų regbio-7 rinktinėje, kuri taip pat ruošiasi Europos čempionatui. Lietuvos regbininkės „Conference“ diviziono turnyre žais birželio 7-8 dienomis Belgrade (Serbija). Savaitgalį vykusioje stovykloje dalyvavo 13 regbininkių.

„Žaidėjų nusiteikimas – labai geras“, – taip komandą įvertino treneris Kristianas Tautvydas Jakuba.

Moterų rinktinės konsultantu tapo AJ De Carvalho Abreu – iš Pietų Afrikos (PAR) kilęs specialistas, treniruojantis Latvijos moterų regbio-7 rinktinę. Jis taip pat pažymėjo gerą Lietuvos komandos atmosferą.

D. Žemaitytė ne vieną vasarą praleido atstovaudama Lietuvos moterų rinktinei. Su ja ji 2014 metais buvo pakilusi į Europos čempionato A divizioną. Visgi dar po kelerių metų moterų regbis Lietuvoje išgyveno nuosmukį ir tik pastaraisiais metais bandoma naujomis jėgomis kilti į viršų.

„Mano laikais daug kas bus paremta trenerių entuziazmu ir viskas laikydavosi ant jų pečių. Šioje antroje bangoje daugiau iniciatyvos atėjo iš Lietuvos regbio federacijos. Atsirado daug didesnis dėmesys moterų regbiui, reikalavimas „Top“ lygos komandoms turėti moterų ekipas. Nuo tokių dalykų ir reikėjo pradėti. Ar tai gerai, ar blogai, sunku vertinti, nes reikia visus būdus išbandyti. Matau daug gerų dalykų Lietuvos regbyje ir viliuosi, kad šio sporto populiarumas toliau augs, o sportuojančių merginų taip pat bus vis daugiau. Manau, kad dabar esame geroje pradžioje“, – sakė D.Žemaitytė.

Trenerė pridūrė, jog nors dar laukia ilgas kelias, jau dabar Lietuvos regbis savo įdirbiu lenkia aplinkines šalis ir tai teikia dar daugiau pozityvumo dirbant su jaunosiomis regbininkėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius