-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 06 30 /19:01

Trys iš trijų: Lietuvos regbio-7 rinktinė pirmąją dieną baigė be pralaimėjimų

Šeštadienį Šiauliuose prasidėjusiame antrajame Europos regbio-7 čempionato „Trophy“ diviziono turnyro etape įspūdingai startavo Lietuvos rinktinė. Lietuviai pirmajame B grupės susitikime net 42:0 (21:0) sutriuškino Vengrijos komandą, netrukus 33:14 (21:0) nugalėjo ir Kroatijos komandą, o dieną užbaigė pergale 24:19 (5:14) prieš Daniją.
Lietuva – Vengrija
Lietuva – Vengrija / nuotr. Gintaro Šiupario
Temos: 1 Regbis

Ketvirtfinalyje mūsiškiai susitiks su Latvijos ekipa.

Šios poros nugalėtoja pusfinalyje susitiktų su Rumunijos ir Izraelio poros laimėtoja. Būtent potencialus pusfinalis su Rumunijos ekipa gali tapti lemiamu maču, kuris lems kelialapio į elitą likimą.

Kituose ketvirtfinaliuose Liuksemburgas žais su Danija, o Kroatija – su Belgija. Bulgarija, Kipras, Vengrija ir Ukraina tęs kovą dėl 9-12 vietų ir išlikimo „Trophy“ divizione.

Europos čempionato „Trophy“ divizione kovojama dėl kelialapio į elitinį „Grand Prix“ divizioną. Pirmajame etape Kroatijoje Lietuvos regbininkai iškovojo sidabro medalius, o nugalėjo rumunai.

Pirmosiose šeštadienio rungtynėse Lietuvos regbininkai dominavo aikštėje nuo pat susitikimo pradžios ir per mačą atliko net šešis žeminimus. Kamuolį įskaitiniame varžovų plote prispaudė Armandas Kalinauskas, Vytaras Bloškys, Tautvydas Krasauskas, Tomas Zibolis, Ignas Jankaitis ir Dainius Tamoliūnas. Visus šešis realizacijos smūgius tiksliai atliko V.Bloškys.

„Pavyko įgyvendinti beveik visus trenerio planus, todėl ir laimėjome užtikrintai. Dabar laukia sudėtingesni varžovai, bet mūsų nusiteikimas yra puikus, palaikymas geras, todėl tikimės toliau žygiuoti pergalingai“, – sakė Lietuvos rinktinės žaidėjas Žygimantas Radžius, kuris šeštadienį mini savo 28-ąjį gimtadienį.

Rungtynėse su Kroatija lietuvius į priekį vedė žaidžiantysis treneris 36-erių metų Tomas Zibolis. Jis atliko du žeminimus iš eilės, du sykius realizacijos smūgius pataikė Vytaras Bloškys ir lietuviai pirmavo 14:0. Vėliau 7 taškus lietuviams pridėjo V.Bloškys.

Antrajame kėlinyje kroatai surengė porą rezultatyvių atakų ir priartėjo iki 14:21. Tuomet lietuviai susikaupė ir po Dainiaus Tamoliūno ir Donato Trumpicko atakų susigrąžino solidų pranašumą.

„Kaip žinote, esu ne tik žaidėjas, bet ir treneris. Čia susirinko daug mano auklėtinių, net rinktinėje yra tokių, todėl turiu rodyti gerą pavyzdį. Rungtynėms su kroatais buvome gerai nusiteikę, matėme kaip jie lengvai nugalėjo danus. Galbūt kiek per daug tikėjomės iš keitimų, treneris jų atliko nemažai, bet žaidėjams buvo suteiktas šansas parodyti, ką jie sugeba geriausiai. Manau, kad padarysime keletą išvadų ir ruošimės lemiamoms kovoms atkrintamosiose varžybose“, – įspūdžiais dalinosi T.Zibolis.

VIDEO: Rugby Europe Trophy: Lietuva - Kroatija (momentai ir komentaras)

Mače su danais Lietuvos komandai po du žeminimus pelnė Domantas Bagužis ir šiame turnyre spindintis veteranas Tomas Zibolis. Keturis taškus pridėjo Vytaras Bloškys.

„Šios rungtynės parodė, kad mes darom dar labai daug klaidų. Pirmąsias rungtynes sužaidėme labai gerai, antras pradėjome gerai, bet vėliau kiek paleidome varžovus, o trečiosiose veikiausiai neįvertinome varžovų“, – kalbėjo V.Bloškys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius