-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 02 28

Latvijos regbio-7 vyrų rinktinei vadovaus lietuvis Edmundas Ščavinskas

Latvijos regbio federacijos valdybos posėdžio metu Latvijos vyrų regbio-7 rinktinės vyriausiojo trenerio postas patikėtas šiauliečiui Edmundui Ščavinskui. Jis šiose pareigose keičia daugiau kaip dvidešimt metų rinktinei vadovavusį Latvijos regbio specialistą Uldį Bautrį. E.Ščavinskui rinktinės vairas paskirtas trims iš penkių valdybos narių balsavus už jo kandidatūrą.
Edmundas Ščiavinskas
Edmundas Ščiavinskas / RK "Livonija" nuotr.

„Mano nuomone, Latvijos regbio federacija ieškojo permainų, todėl pasirinko mane. Jau sudarytas planas, pradėsime dirbti. Kviečiame U.Bautrį likti regbio-7 rinktinėje ir eiti trenerio asistento pareigas, kadangi aš dar nepažįstu visų žaidėjų, nežinau jų galimybių. Bus lengviau viską sukontroliuoti iš pat pradžių, juolab, kad laiko iki Europos čempionato liko labai mažai“, – pasakojo naujasis Latvijos rinktinės strategas E.Ščavinskas.

Ilgus metus regbį žaidęs ir komandą į pergales vedęs E.Ščavinskas trenerio karjerą pradėjo 2004 metais, kuomet tapo moterų regbio klubo strategu. 2007 metais jis paskirtas „Baltrex“ klubo vyriausiuoju treneriu.

Nuo 2012 metų E.Ščavinskas treniruoja Lietuvos U-19 regbio-7 rinktinę, su kuria ruošiasi gegužės mėnesį Portugalijoje vyksiančiam Europos čempionatui. Šiemet susijungus „Baltrex“ ir „Šiaulių“ regbio komandoms jis tapo „Baltrex-Šiauliai“ ekipos vyriausiuoju treneriu.

E.Ščavinskui Latvijos regbis – ne naujiena. Pernai metais pradėjęs treniruoti „Livonijos“ regbio-7 komandą, jis tapo Latvijos čempionu. Taip pat E.Ščavinskas konsultavo „Livonijos“ regbio-15 komandos vyriausiąjį trenerį ir pats su keliais kitais šiauliečiais regbistais atstovavo šiam klubui.

„Su latviais bendravimas užsimezgė vykdant Vieningo Baltijos regbio čempionato „Šiaulių Hidrogeologija 2012“ varžybas. Ryšiai liko, bendradarbiavome toliau. Su klubu tapome Latvijos čempionais. Taip ir išėjo, kad pakvietė mane treniruoti ir šalies rinktinę“, – pasakojo E.Ščavinskas.

„Manau, kad buvo būtina pakeisti Latvijos regbio-7 rinktinės trenerį. Uldis Bautris neabejotinai yra geriausias Latvijos regbio specialistas, tačiau jis rinktinei vadovauja jau 20 metų. Mano nuomone, rinktinei reikėjo naujų jėgų, impulso ir motyvacijos siekti dar geresnių rezultatų.

E.Ščavinskas buvo pasirinktas, kadangi jis prarodė, kad gali ir sugeba dirbti būdamas „Livonijos“ klubo treneriu. Jis yra jaunas aukštos klasės specialistas, kuris tikrai duos daug naudos visam Latvijos regbiui“, – teigė Latvijos regbio federacijos valdybos narys Janis Zuments.

Praėjusiais metais Latvijos regbio-7 rinktinė iš trečiojo diviziono perėjo į antrąjį pagal pajėgumą Europos divizioną, kuriame rungtyniauja ir Lietuvos rinktinė. Pirmosios oficialios varžybos E.Ščavinskui, treniruojant Latvijos rinktinę bus gegužės 31 – birželio  1 dienomis Ukrainoje, Odesoje vyksiantis Europos čempionato pirmasis turnyras.

Antrasis turnyras birželio 14-15 dienomis vyks Kaune. Geriausia abiejų turnyrų komanda iškovos teisę žaisti elitiniame divizione. Lietuvos ir Latvijos regbio-7 rinktinės Odesoje ir Kaune kausis su Švedijos, Danijos, Lenkijos, Olandijos, Moldovos, Ukrainos, Izraelio, Monako, Kipro ir Kroatijos rinktinėmis.

„Bus ganėtinai keistos bus rungtynės su Lietuvos rinktine, kai vadovausiu latviams, tačiau aš stengiuosi žiūrėti ne iš emocinės, o iš profesionaliosios pusės. Aš daug metų atidaviau Lietuvos rinktinei, dabar karjera pakrypo kita linkme“, – teigė E.Ščavinskas.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius