Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2012 11 12

Lietuviai padeda Baltarusijos regbio federacijai „prasikirsti“ langą į Europą

Lietuvos regbio federacijos kvietimu lapkričio 10-ąją Šiauliuose lankėsi Baltarusijos regbio federacijos atstovai. Jie ne tik stebėjo Europos regbio 2A čempionato dvikovą tarp Lietuvos ir Olandijos nacionalinių rinktinių, bet ir susitiko su Europos regbio federacijos FIRA-AER teisėjų komisijos pirmininku Robinu Patricku bei mūsų šalies regbio federacijos vadovais.
Baltarusijos delegacija susitikime su prancūzu Patricku Robinu
Baltarusijos delegacija susitikime su prancūzu Patricku Robinu

Svečių iš Baltarusijos viešnagės tikslas buvo ne tik  užmegzti draugiškus santykius su Lietuvos regbio organizacijomis ir klubais, bet ir ieškoti galimybių kuo greičiau įstoti į Europos regbio federaciją (FIRA-AER). Baltarusija yra viena iš nedaugelio Europos valstybių , kuri  nėra FIRA-AER nare.

Prieš mėnesį Lietuvoje besilankant FIRA-AER prezidentui Jeanui-Claude'ui Baqué, mūsų valstybės regbio federacijos vadovai pažadėjo organizuoti bendrą susitikimą  tarp kaimyninės šalies ir  Europos regbio federacijos atstovų. 

Lietuviai pažadą išpildė. Šiauliuose abi pusės aptarė  Baltarusijos įstojimo į FIRA-AER klausimus. Kaimyninės šalies regbio vadovams buvo užduota keletas „namų darbų“, kuriuos Baltarusijos regbio federacijos nariai turės padaryti iki šių metų pabaigos tam, kad 2013 m. liepos mėnesį Stokholme vyksiančiame FIRA-AER kongrese  galėtų papildyti Europos regbio federacijos narių gretas.

Pasibaigus Lietuvos ir Olandijos nacionalinių rinktinių susitikimui, Baltarusijos atstovai sėdo prie derybų stalo su  Lietuvos regbio federacijos ir Lietuvos regbio-7 lygos  vadovais bei pasirašė 3 metų bendradarbiavimo sutartis, kurių pagrindiniai tikslai – abiejų šalių  tolimesnis bendradarbiavimas regbio sporto srityje bei dalyvavimas bendruose Lietuvos ir Baltarusijos regbio federacijų renginiuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius