-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 02 01

Lietuvos jaunių regbio rinktinė gavo antausį nuo lenkų 5:40, bet tikisi sėkmingo sezono

Lietuvos jaunių (iki 18 metų) regbio rinktinė pradėjo pasiruošimą svarbiausioms šių metų varžyboms – Europos čempionato B diviziono turnyrui. Jaunieji Lietuvos regbininkai per dvi savaites sužaidė dvejas draugiškas rungtynes su A divizione žaidžiančiais Lenkijos bendraamžiais.
Lietuvos jaunių regbio rinktinė
Lietuvos jaunių regbio rinktinė
Temos: 1 Regbis

Po treniruočių pobūdžio rungtynių Lenkijoje, kurioje lietuviai nesugebėjo rimčiau pasipriešinti pajėgiems varžovams, šeštadienį mūsiškiai Marijampolėje dar kartą turėjo pripažinti lenkų pranašumą 5:40. Rungtynėse buvo žaidžiami keturi kėlinukai po 20 minučių.

„Padarėme pažangą po pirmųjų rungtynių. Bendras vaizdas Lenkijoje buvo žymiai prastesnis. Praėjusį savaitgalį rimtai padirbėjome ir šįkart vyrai atrodė žymiai labiau nusiteikę kovai. Atrodo, kad jaunimas pradeda suprasti, kad randasi ne bet kokioje komandoje, o rinktinėje, ir kad turi kovoti už savo šalį. Vaizdas dar toli nuo tokio, kokio norėčiau matyti ir kokį mes galėtume pasiekti, bet turime perspektyvų ir sužaidus daugiau draugiškų rungtynių bei sunkiai padirbėjus galime tikėtis geresnių rezultatų“, – teigė Lietuvos rinktinės treneris Donatas Šernas.

Padarėme pažangą po pirmųjų rungtynių. Bendras vaizdas Lenkijoje buvo žymiai prastesnis. Praėjusį savaitgalį rimtai padirbėjome ir šįkart vyrai atrodė žymiai labiau nusiteikę kovai.

Rungtynėse su Lenkijos bendraamžiais lietuviams pritrūko lyderio. Žaidimui išsilyginus Lietuvos žaidėjai padarydavo klaidas, kuriomis pasinaudoję svečiai didino persvarą.

„Lenkai buvo pranašesni fizine jėga, ypač grumtynių žaidėjais. Taip pat į akį krito standartinės situacijos, kuomet skiriamos grumtynės ar būna užribis. Šitas vietas ištaisę būtume išvengė keleto žeminimų. Be to, lenkai žaidė drausmingai visas rungtynes, o mes tik atkarpomis. Momentais prarasdavome budrumą, padarydavome klaidas ir gaudavome taškus, o tik tuomet vėl susikaupdavome. Taip pat Lenkijos žaidėjai pasižymėjo geresne individualia gynyba. Mes žaidėme gerai, bet kartais suklysdavome, o tos klaidos neleido kovoti kaip lygūs su lygiais“, – mintimis dalinosi D. Šernas.

Lietuvos jaunių regbio rinktinė šiais metais nusiteikusi kovoti dėl aukščiausių vietų B divizione. Praėjusiais metais Lietuvos regbio federacija (LRF) pasirašė bendradarbiavimo sutartį su viena garsiausių Prancūzijos „ASM Clermont Auvergne“ akademija. Šio bendradarbiavimo dėka lietuviai kovo mėnesį vyks į Klermontą, kur treniruos ir sužais draugiškas rungtynes su Prancūzijos talentais.

Lietuvos jaunių regbio rinktinė šiais metais nusiteikusi kovoti dėl aukščiausių vietų B divizione.

„Mūsų dar laukia draugiškos rungtynės vasario ir kovo mėnesį Lietuvoje. Planuojame prieš jas dar surengti treniruotes, o kovo antroje pusėje išvyksime į Prancūziją, kur sužaisime rungtynes su “ASM Clermont Auvergne„ akademijos auklėtiniais. Prieš čempionatą dar planuojame paskutines kontrolines rungtynes. Toks yra planas ir tikimės, kad pataisysime visas savo klaidas“, – vylėsi D. Šernas.

Praėjusiais metais Lietuvos rinktinė Europos čempionato B divizione pralaimėjo ketvirtfinalio rungtynes ir vėliau tenkinosi šeštąja poziciją. Šiemet tikimasi ketvirtfinalio barjerą peržengti.

„Turime tikslą Europos čempionate laimėti pirmas rungtynes. Tai leistų patekti į pusfinalį. Tikslas yra visiškai realu, o vėliau, kaip ir kiekvienas sportininkas, galvojama apie finalą ir pergalę. Kadangi užsibrėžėme aukštus tikslus, tam sunkiai dirbame. Mums padeda ir vyrų rinktinės treneris N. Manyosha“, – pridūrė D. Šernas.

VIDEO: Lietuvos ir Lenkijos regbio ekipų mačas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius