-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 05 31

Lietuvos moterų regbio-7 čempionate triumfavo marijampolietės

Pasibaigė Lietuvos moterų regbio-7 čempionatas. Finaliniame pirmenybių etape komandos išsirikiavo ta pačia tvarka, kaip ir galutinėje įskaitoje.
Lietuvos moterų regbio-7 čempionatas
Lietuvos moterų regbio-7 čempionatas / LRF nuotr.

Čempionės titulą apgynė Europos čempionatui Vilniuje besirengiančios Lietuvos rinktinės pagrindu sudaryta Marijampolės ŽSM komanda. Marijampolietės sostinėje 26:7 nugalėjo Kauno „Ąžuolą“, 17:10 įveikė be konkurencijos rungtyniavusią Vilniaus VRA-2 ekipą, 47:5 sutriuškino Vilniaus VRA-1 ir 36:5 nepaliko didesnių vilčių Klaipėdos „Kovo“ regbininkėms.

Kitų finalio etapo susitikimų rezultatai:

Vilniaus VRA-1 – Klaipėdos „Kovas“ 7:22
Kauno „Ąžuolas“ – Vilniaus VRA-1 19:10
Vilniaus VRA-2 – Klaipėdos „Kovas“ 0:38
Kauno „Ąžuolas“ – Klaipėdos „Kovas“ 5:17
Vilniaus VRA-1 – Vilniaus VRA-2 29:7
Kauno „Ąžuolas“ – Vilniaus VRA-2 38:0

VIDEO: merginos ir regbis LIETUVA

Jaunoji Vilniaus VRA-2 komanda buvo suformuota šiam etapui, kad žaidėjos įgytų naujos patirties. Galutinėje čempionato įskaitoje nugalėjo Marijampolės ŽSM, antra vieta atiteko Klaipėdos „Kovui“, trečia – Kauno „Ąžuolui“, ketvirta – Vilniaus VRA.

Finaliniame ture dalyvavo ir Lietuvos vyrų rinktinei padedantis anglas Warrenas Abrahamas, kuris po varžybų pravedė trumpą treniruotę ir Lietuvos moterims. Treneris pažadėjo padėti merginoms ir birželio viduryje, kuomet atvyks į Europos vyrų regbio-7 čempionato A diviziono turnyrą Kaune.

„Lietuvos rinktinės kandidačių žaidimo kokybė smarkiai gerėja. Daroma vis mažiau klaidų bei atsirada naujų talentingų žaidėjų. Kai kurios dėl savo amžiaus dar negali žaisti Europos čempionate, bet ateitis atrodo gana šviesi“, – mintimis dalinosi Lietuvos moterų rinktinės treneris Donatas Streckis.

Jau aišku, kad birželio 28 dieną Vilniaus Vingio stadione vyksiantį Europos moterų regbio-7 čempionato B diviziono turnyrą lietuvės pradės akistatomis su Vengrijos ir Andoros rinktinėmis.

„Vengrija iškrito iš A diviziono, o Andora yra B grupės vidutiniokė. Analizuosime jų žaidimą, taktiką ir tikėsimės laimėti pirmus mačus. Tai leistų prasibrauti į kovą dėl čempionato medalių“, – pasakojo D.Streckis.

Lietuvos vyrai A divizono turnyre kovos Kaune birželio 14-15 dienomis. Bilietus į šias pirmenybes platina Bilietai.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius