Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 04 07

Lietuvos regbininkai sieks įveikti dar niekada nenugalėtus kaimynus

Lietuvos vyrų regbio-15 rinktinei liko paskutinės šio sezono Europos čempionato „Trophy“ diviziono rungtynės. Balandžio 9 d. Lietuvos regbininkai Gdynėje susigrums su Lenkijos rinktine.
Lietuvos regbininkai
Lietuvos regbininkai / Evaldo Černiausko nuotr.

Paskutinę 6 vietą užimanti Lietuvos rinktinė, kaip ir tiek pat taškų turintys, bet turnyro dėl karo tęsti negalintys Ukrainos regbininkai, išsaugos vietą antrajame pagal pajėgumą Europos čempionato divizione ir kitą sezoną. „Rugby Europe“ nutarė, jog po šio sezono iš „Trophy“ diviziono neiškris nei viena komanda.

Tuo tarpu Lenkijos regbininkams susitikimas su Lietuvos rinktine bus lemiamas. Dėl kelialapio į aukščiausiąjį „Championship“ divizioną kovojantiems lenkams būtina ne tik pergalė, bet ir papildomas taškas, skiriamas už keturis žeminimus.

„Lenkijos rinktinė yra dvikovos favoritė, tačiau mes nežadame iš anksto nuleisti rankų. Aikštėje sieksime pergalės, nes norisi turnyrą baigti pergalingai ir pakloti pamatus kitam sezonui. Be to, į priekį ves noras pirmą kartą istorijoje nugalėti Lenkijos rinktinę, nes dar nesame laimėję prieš kaimynus nei oficialiose, nei draugiškose rungtynėse“, – sako Lietuvos rinktinės treneris Gediminas Marcišauskas.

Evaldo Černiausko nuotr./Lietuvos regbio rinktinė
Evaldo Černiausko nuotr./Lietuvos regbio rinktinė

Lietuvos regbininkai su Lenkija oficialiose varžybose susitiko tik kartą. 2018 metais „Trophy“ diviziono rungtynėse varžovai Lodzėje laimėjo rezultatu 33:0. Dar keturias pergales lenkai iškovojo savo aikštėse praėjusiame šimtmetyje vykusiose draugiškose rungtynėse.

Šeštadienio rungtynėse su Lietuvos rinktine atsisveikins ilgiausiai per visą istoriją nacionalinėje komandoje žaidęs regbininkas Justinas Vasiliauskas. Net 19 metų rinktinei atstovavęs 36-erių metų J.Vasiliauskas patenka į geriausių visų laikų Lietuvos regbininkų dešimtuką pagal tris svarbiausius statistikos rodiklius.

58 kartus Lietuvos rinktinės marškinėlius vilkėjęs ir 87 taškus surinkęs J.Vasiliauskas yra trečias pagal sužaistas rungtynes ir septintas pagal pelnytus taškus. 17 kamuolio žeminimų atlikęs J.Vasiliauskas kartu su praėjusių metų pabaigoje karjerą rinktinėje baigusiu bendraamžiu ir bendražygiu Kęstučiu Marcišausku dalijasi 3-4 vietas.

Evaldo Černiausko nuotr./Justinas Vasiliauskas
Evaldo Černiausko nuotr./Justinas Vasiliauskas

„Jau pora metų vis pagalvodavau, kad tai bus paskutinis sezonas. Tačiau degdavau noru žaisti rinktinėje ir vis nuvydavau tokias mintis. Bet traumos ir bėgantys metai primena, kad reikia įdėti vis daugiau darbo, norint išlaikyti rinktinės lygį. Atėjo laikas perduoti estafetę jaunimui. Užaugo perspektyvi karta ir nesinori laikytis įsikibus į savo vietą. Reikia užleisti vietą jauniems, kurie gali pasiekti dar geresnių rezultatų tarptautinėje arenoje“, – sako Šiaulių „Vairo“ klubo gretose net 22 kartus Lietuvos čempionu regbio-15 ir regbio-7 pirmenybėse tapęs J.Vasiliauskas.

Lietuvos rinktinei rungtynėse su lenkais padės neseniai mūsų šalies pilietybę gavęs Pedro Soto. Lietuvių kilmės argentinietis jau debiutavo rinktinėje prieš dvi savaites vykusiose rungtynėse su Belgija ir surinkęs 12 taškų buvo rezultatyviausias susitikimo žaidėjas.

Evaldo Černiausko nuotr./Pedro Soto
Evaldo Černiausko nuotr./Pedro Soto

„Trophy“ divizione Lietuvos regbininkai per 4 rungtynes yra surinkę 5 taškus. Lietuviai svečiuose nugalėjo Šveicariją, tačiau namuose turėjo pripažinti Ukrainos, Vokietijos ir Belgijos rinktinių pranašumą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius