-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 09 15

Lietuvos regbio-15 čempionate paaiškėjo keturios stipriausios komandos

Po savaitgalį sužaistų Lietuvos vyrų regbio-15 čempionato pirmojo etapo septintojo turo rungtynių tapo aiškios keturios komandos, tęsiančios kovą dėl apdovanojimų.
Lietuvos regbio čempionatas
Lietuvos regbio čempionatas / "Vairo-Kalvio" nuotr.
Temos: 1 Regbis

Be pralaimėjimų pirmąjį etapą baigė čempionas Šiaulių „Vairo-Kalvio“ klubas, kuris išvykoje po atkaklios kovos 27:26 (12:5) nugalėjo Rygos „Transact pro“ (Latvija) komandą.

Šiauliečiams 10 taškų pelnė Justinas Urbonas, 7 – Donatas Vilimavičius, po 5 – Irmantas Kukulskis ir Kęstutis Marcišauskas.

„Kadangi pasiekėme pergalę, rungtynes vertinu gerai. Žaidimas buvo nekokybiškas, nes trūko nemažai pagrindinės sudėties žaidėjų. Juos pakeitę jauni žaidėjai neturi pakankamai patirties, o kai kurie ekipos nariai žaidė ne savo pozicijose. Šiek tiek atidavėme iniciatyvą Latvijos komandai ir ji pridarė mum problemų. Buvo daug techninio broko, bet gynyba buvo nebloga“, – kalbėjo „Vairo-Kalvio“ komandos treneris Sigitas Kukulskis.

VIDEO: Trenerio komentaras

„Turėjome sunkią kovą. Tai buvo kiekvienam žaidėjui jėgų patikrinimas. Nemažai rungtynių laimėjome dideliu skirtumu, o šįkart jaunimas turėjo gerą išbandymą. Džiugu, kad komanda nepalūžo ir pasiekė pergalę“, – teigė I.Kukulskis.

VIDEO: Irmanto Kukulskio komentaras

Rygos ekipa turėjo su nerimu laukti žinių iš Vilniaus, kur susitiko sostinės „Tauro-VRA“ ekipa su Kauno „Ąžuolu-Tauru“. Šias rungtynes 43:14 (12:14) laimėjo kauniečiai.

Ši pergalė reiškė, kad „Transact pro“, „Ąžuolas-Tauras“ ir „Tauras-VRA“ surinko po 15 taškų ir jų vietas lėmė taškų santykis tarpusavio rungtynėse. Palankiausiai situacija susiklostė Rygos ekipai, kuri užėmė trečiąją vietą. Ketvirtas liko Kauno „Ąžuolas-Tauras“, o sostinės „Tauras-VRA“ apmaudžiai liko už ketvertuko ribų.

Žemiau ketvirtosios vietos esančios ekipos su stipriausiomis Lietuvos pirmosios regbio lygos komandomis kovos dėl teisės kitąmet žaisti aukščiausiame divizione.

Trečiadienį bus sužaistos paskutinės pirmojo etapo rungtynės tarp dviejų Šiaulių ekipų, o jau ateinantį šeštadienį prasidės antrojo rato kovos. Lyderių grupės rungtynėse 14 val. Šiauliuose vietos „Vairas-Kalvis“ priims Kauno „Ąžuolo-Tauro“ regbininkus, o 16 val. ten pat žais „BaltRex-Šiauliai“ ir Rygos „Transact pro“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius