Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 06 04

Lietuvos regbio-7 rinktinė baigė pasiruošimą svarbiausioms sezono kovoms

Šią savaitę Šventojoje stovyklavusi Lietuvos regbio-7 rinktinė jau ruošiasi kelionei į Maskvą (Rusija), kur savaitgalį vyks Europos regbio-7 čempionato „Grand Prix“ diviziono turnyro pirmasis etapas.
Lietuvos regbio-7 rinktinė
Lietuvos regbio-7 rinktinė / LRF nuotr.
Temos: 1 Regbis

Lietuvos rinktinė kovas pradės A grupėje su Anglijos, Belgijos ir Portugalijos komandomis.

„Komandoje visą laiką vyrauja geros nuotaikos. Visi susirenkame vienam tikslui, sunkiai dirbame ir esame nusiteikę optimistiškai. Ypač po gero pasirodymo turnyre Amsterdame, kur iškovojome aukštą trečiąją vietą. Pasiruošimas vyko pagal planą, turėjome ne vieną stovyklą ir įgyvendinome savo planus. Aukštesnėje grupėje žaisti bus sunku, bet kovosime iš visų jėgų. Kiekvienais metais komandos keičiasi, tiesiog reikia eiti žaisti ir siekti pergalės prieš kiekvieną ekipą“, – teigė Lietuvos rinktinės kapitonas Dovydas Taujanskas.

VIDEO: Reportažas

Nors Lietuvos rinktinė yra gana jauna, komandos siela ir toliau išlieka patyręs Mindaugas Misevičius. Ne viename „Grand Prix“ turnyre žaidęs regbininkai sakė, kad su visais varžovais galima kautis.

„Rinktinė praktiškai tokia pati, kokia buvo praėjusiais metais Kaune, branduolys išlikęs, todėl turėtų būti geresnis susižaidimas nei praėjusiais metais. Norint siekti pergalių reikia gero susižaidimo, ištvermės. Visą laiką įmanoma kovoti, niekas neina į aikštę pasiduoti. Negalėčiau pasakyti, kad esame silpniausia komanda turnyre. Su anglais nesu žaidęs, o su belgais ir portugalais susidūriau ne kartą. Belgai prieš dvejus-trejus metus buvo mūsų lygio, bet dabar jie smarkiai pažengę į priekį. Portugalai yra daugkartiniai Europos čempionai, o Anglija yra regbio tauta, bet su visais kovoti galime“, – optimistiškai nusiteikęs buvo ir M. Misevičius.

Su Lietuvos rinktine dirba ir fizinio rengimo treneris Toby'is Drake'as. Jis džiaugiasi žaidėjų atsidavimu ir darbu.

„Esu patenkintas žaidėjų pastangomis ir vis gerėjančia forma. Vaikinai yra geros kondicijos ir gali dėmesį skirti taktiniam pasirengimui. Manau, kad esame teisingame kelyje ir būsime pasirengę kautis Maskvoje“, – teigė T. Drake'as.

„Sirgaliams pažadame žaisti iš visos širdies ir kovoti už savo šalį“, – pridūrė D. Taujanskas.

Sirgaliams pažadame žaisti iš visos širdies ir kovoti už savo šalį

Prieš kelionę į Maskvą, Lietuvos regbininkai apsilankė didžiosios Lietuvos regbio rėmėjos – „Vičiūnų grupės“ – būstinėje, kur bendrovės direktorius Šarūnas Matijošaitis su kolektyvu palinkėjo regbininkams sėkmės čempionate.

Ši įmonė remia ne tik regbio rinktines, bet ir prisideda prie vieno didžiausių Lietuvoje sporto projekto vaikams „Regbis.Viči.Jėga“.Ši įmonė remia ne tik regbio rinktines, bet ir prisideda prie vieno didžiausių Lietuvoje sporto projekto vaikams „Regbis.Viči.Jėga“.

„Vičiūnų grupė“ yra ilgalaikis Lietuvos regbio rėmėjas. Daug pergalių ir puikių akimirkų patyrėme kartu. Neabejoju, kad „Vičiūnų grupės“ remiamas socialinis projektas “Regbis.Viči.Jėga„, kuris skirtas vaikų fiziniam aktyvumui skatinti, bus puikus pamatas ir ateities pergalėms regbio aikštelėse bei asmenybių ugdyme“, – teigė Lietuvos regbio federacijos prezidentas Rytis Davidovičius.

LRF Valdybos nario Pauliaus Zubavičiaus teigimu, „Vičiūnų grupė“ yra vienas svarbiausių Lietuvos regbio ramsčių.

„Pamenu, kuomet pradėjome bendradarbiauti prieš 10 metų, tuomet apie Lietuvos regbį mažai kas žinojo. Tačiau tai nebuvo priežastimi “Vičiūnų grupei„ nepradėti dirbti su grupe sporto entuziastų. Šiuo metu Lietuvos regbis ženkliai išaugo, ir užtikrintai galiu pasakyti, kad visa tai – ne be “Vičiūnų grupės„ palaikymo“, – aiškino P. Zubavičius.

Taip pat keletas rinktinės žaidėjų iš Kauno su rinktinės vadovais apsilankė Kauno miesto savivaldybėje, kur bendravo su Kauno meru Visvaldu Matijošaičiu.

Lietuvos rinktinės nariai pažadėjo nenuvilti nei savo sirgalių, nei rėmėjų. Lietuvos rinktinė šeštadienį B grupėje žais su pajėgiomis Anglijos, Portugalijos ir Belgijos komandomis.

Iš viso bus surengti trys „Grand Prix“ etapai, po kurių viena komanda iškovos tiesioginį kelialapį į Rio de Žaneiro olimpines žaidynes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius