-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 06 28

Lietuvos regbio-7 rinktinė Europos žaidynes baigė trimis pergalėmis iš eilės

„Ačiū visiems sirgaliams. Žaidėme ne namuose, bet jautėme didžiulį palaikymą“, – teigė Lietuvos regbio-7 rinktinės kapitonas Dovydas Taujanskas po paskutinių rungtynių Europos žaidynėse. Jose lietuviai po pratęsimo 24:19 (5:14, 19:19) palaužė čekus ir iškovojo devintąją vietą.
Lietuvos regbio-7 rinktinė
Lietuvos regbio-7 rinktinė / LTOK nuotr.

Tai buvo jau trečia iš eilės mūsų šalies komandos pergalė Krokuvoje per penkerias rungtynes. Pirmus du grupės mačus pralaimėję portugalams (12:38) ir britams (0:24), vėliau Lietuvos regbininkai 24:10 pranoko rumunus ir, pusfinalyje dėl 9-12 vietų, 33:10 įveikė lenkus.

„Paskutinės rungtynės pareikalavo ypač daug emocijų ir daug nervų. Klydome ten, kur neturėjome klysti“, – prisipažino D.Taujanskas.

Birželio pradžioje Europos elitinio diviziono pirmame etape Portugalijoje du kartus Čekijos nacionalinę komandą įveikę lietuviai šiandien pirmieji pelnė taškus – žeminimą, už kurį skiriami 5 taškai, atliko Kęstutis Karbauskas. Tačiau po to Čekijos ekipa išsiveržė į priekį ir kėlinį laimėjo 14:5.

Antrajame kėlinyje po Arno Prielaido žeminimo ir Donato Vilimavičiaus dviejų taškų vertės realizacijos smūgio rezultatas sušvelnėjo iki 12:14. Bet iki pagrindinio laiko pabaigos likus vos 29 sek. čekai atliko žeminimą ir vėl nutolo – 19:12. Visgi lietuviai per paskutinę ataką sugebėjo išlyginti rezultatą – žeminimą atliko D.Vilimavičius, realizacijos smūgį – A.Prielaidas.

Pratęsime Lietuvos pergalę lėmė Martyno Lianzbergo atliktas žeminimas.

„Devintoji vieta – ganėtinai neblogas rezultatas. Aišku, tikėjomės patekti į aštuntuką, bet pirmas dvejas rungtynes sužaidėme nepakankamai gerai. Todėl teko tenkintis žaidimu dėl 9-12 vietų. Bet tobulėjame. Dabar laukia dar vienas Europos čempionato etapas. Tikiuosi, niekam neteks gydytis traumų ir ten galėsime pakilti dar aukščiau“, – sakė D.Taujanskas. Pirmame Europos čempionato etape Portugalijoje lietuviai buvo dešimti.

Vyrų turnyro aukso medalius ir kelialapį į Paryžiaus olimpines žaidynes iškovojo Airijos rinktinė, finale 26:12 įveikusi Didžiosios Britanijos regbininkus. Mače dėl bronzos ispanai 42:0 sutriuškino portugalus. Moterų varžybose auksas atiteko Didžiajai Britanijai, sidabras – Lenkijai, bronza – Čekijai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius