2015 06 06

Lietuvos regbio-7 rinktinė garbingai priešinosi anglams

Šeštadienį Maskvoje (Rusija) prasidėjo Europos regbio-7 čempionato „Grand Prix“ diviziono pirmojo etapo kovos. Lietuvos rinktinė pirmajame mače po atkaklios kovos 17:28 (12:14) pralaimėjo vienai stipriausių Europos komandų – Anglijai.
Regbis-7: Lietuva - Anglija
Regbis-7: Lietuva - Anglija / LRF nuotr.

Lietuviai pirmieji išsiveržė į priekį ir po Dovydo Taujansko žeminimo išsiveržė į priekį. Nors anglai atsakė sėkminga ataka, Domantas Tautkus gražiu prasiveržimu aikštės kraštu vėl išvedė Lietuvą į priekį (10:7), o realizacijos smūgį tiksliai atliko D. Taujanskas. Vis dėlto, greičiu ir sėkmingu žaidimu vienas prieš vieną pasižymėję anglai antrajame kėlinyje kiek nutolo, o Domantas Bagužis tik sušvelnino atsilikimą.

„Pirmosios rungtynės yra pačios sunkiausios ir komanda prieš tokią komandą kaip Anglija išėjo žaisti su jauduliu. Rungtynės buvo geros. Galėjome sužaisti ir geriau, ir blogiau. Šiek tiek padarėme klaidų žaisdami vienas prieš vieną. Tai visuomet buvo Lietuvos regbio problema, todėl turėtume daugiau taikyti komandinę gynybą. Anglai turi geresnius įgūdžius. Negalima gintis pasyviai, turime labiau paspausti varžovus, kad jie darytų daugiau klaidų. Tikėjomės, kad anglus pagąsdinsime ir tą padarėme, tik gaila, kad rezultatas neigiamas“, – po rungtynių teigė Lietuvos rinktinės treneris Sigitas Kukulskis.

14 val. 28 min. lietuviai žais su Belgija, 16 val. 22 min. – su Portugalija.

„Būsimi mūsų varžovai belgai stebėjo mūsų rungtynes ir matė, kad mes visus taškus pelnėme per kraštus, todėl turėsime žaisti aktyviau viduryje“, – aiškino Lietuvos rinktinės treneris.

Pasak Lietuvos komandos žaidėjų, su anglais buvo galima kovoti dėl pergalės.

„Šiek tiek liūdna dėl pralaimėjimo. Anglija bet kokiu atveju yra pripažinta pasaulio regbyje, bet žiūrint į tai, kaip mes sužaidėme, ištaisius klaidas gynyboje galėjome dar labiau pasipriešinti ir galbūt net pasiekti pergalę. Būsimų varžovų reitingas yra žemesnis, bet aš nenuvertinu nei portugalų, nei belgų“, – teigė Lietuvos komandos žaidėjas Vytaras Bloškys.

„Grand Prix“ turnyre varžosi 12 komandų, suskirstytų į tris grupes. Į ketvirtfinalį pateks pirmąsias dvi vietas užėmusios ekipos ir dvi geriausios trečioje pozicijoje likusios komandos.  

S. Kukulskio komentaras po pirmųjų regbio Grand Prix rungtynių su Anglija:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius