-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 02 02

Lietuvos regbio-7 rinktinė į pirmąją stovyklą atvyko nusiteikusi rimtam darbui

Viena geriausių praėjusių metų sporto komandų Lietuvoje pripažinta vyrų regbio-7 rinktinė pradėjo pasiruošimą svarbiausioms šių metų varžyboms. Jau pirmojoje stovykloje Kaune susirinko visi kandidatai, o jiems nurodymus dalino ne tik vyriausiasis treneris Sigitas Kukulskis, bet ir du treneriai iš Anglijos.
Regbio-7 rinktinė
Regbio-7 rinktinė / Artūro Stapčinsko nuotr.
Temos: 1 Regbis

Kauno lengvosios atletikos manieže vykusioje treniruotėje daugiausiai dėmesio buvo skirta žaidėjų fizinės formos patikrinimui, tačiau nepamiršti buvo ir regbio žaidimo elementai.

„Mes kartu dar nesame ilgai, bet žaidėjai dirba noriai ir viskas turėtų būti gerai. Tikslą mes turime išsikėlę gana aukštą ir jeigu žaidėjai nebus suinteresuoti jį pasiekti, tai treneriai jiems nepadės. Šiemet pradėjome ruoštis ankščiau. Praėjusiais metais irgi anksti startavome, bet dirbome vien su Lietuvoje esančiais žaidėjais, o dabar surinkome visus regbininkus ir iš užsienio. Darysime daugiau tokių stovyklų, kad su žaidėjais rastume bendrą kalbą, ir sudalyvausime tarptautiniuose turnyruose, kad atėjus svarbiausioms kovoms būtume pasiekę geriausią formą“, – pasakojo S. Kukulskis.

Darysime daugiau tokių stovyklų, kad su žaidėjais rastume bendrą kalbą, ir sudalyvausime tarptautiniuose turnyruose, kad atėjus svarbiausioms kovoms būtume pasiekę geriausią formą

Jau praėjusiais metais su Lietuvos rinktine dirbęs anglas Warrenas Abrahamas džiaugėsi po ilgos pertraukos apsilankęs mūsų šalyje ir yra nusiteikęs sunkiam darbui.

„Smagu grįžti į Lietuvą. Pirma treniruote visada būna sunki, reikia išjudinti kaulus, bet smagu, kad visi susirinko. Turime nedaug laiko pasiruošti – 20 savaičių iki pirmų oficialių rungtynių. Kaune daugiau dėmesio skyrėme įgūdžių gerinimui ir fiziniam pasiruošimui. Patikrinome vaikinų greitį, ištvermę, pažiūrėjome kaip jie yra pasiruošę ir nuo ko reikia pradėti dirbti“, – aiškino W. Abrahamas.

Į Europos elitą patekusi Lietuvos rinktinė šiais metais turi šansų kovoti dėl vietos olimpinėse žaidynėse. Lietuvos komandos kapitonas Dovydas Taujanskas pripažino, kad apie olimpines svajones žaidėjai negalvoja. Svarbiausias tikslas – per čempionatus būti geriausios formos ir siekti pergalės kiekvienose rungtynėse.

Kaune surengtoje stovykloje prie rinktinės taip pat prisijungė užsienyje gyvenantis ir regbio-7 specifiką gerai išmanantis Deividas Taurosevičius.

VIDEO: Reportažas

Praėjusiais metais Europos čempionato I diviziono turnyre Kaune triumfavusi Lietuvos regbio-7 rinktinė šiemet kovos „Grand Prix“ divizione su 11 stipriausių Senojo žemyno komandų. Rinktinei keliamas tikslas patekti į dešimtuką. Po trijų „Grand Prix“ čempionato etapų, rugpjūčio pradžioje taip pat vyks olimpinis atrankos turnyras, kuriame bus kovojama dėl vietos Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius