-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 07 05

Lietuvos regbio-7 rinktinė pasitinka lemiamą Europos čempionato išbandymą

Intensyvi Lietuvos vyrų regbio-7 rinktinės vasara pasiekė savo kulminaciją. Po įtemptų kovų pirmajame Europos čempionato etape Algarvėje (Portugalija) bei dar nepatirtų išbandymų Europos žaidynėse Krokuvoje (Lenkija), lietuviai šį savaitgalį startuos antrajame ir paskutiniame Europos pirmenybių, praneša Lietuvos regbio federacija.
Lietuvos regbininkai
Lietuvos regbininkai / „Rugby Europe“ nuotr.

12 stipriausių Europos komandų varžysis Hamburge (Vokietija), kur ir paaiškės Europos pirmenybių prizininkai.

Pirmajame Europos čempionato etape Lietuvos regbio-7 rinktinė užėmė dešimtąją vietą ir turi 3 įskaitinius taškus. Galutinė Europos pirmenybių rikiuotė paaiškės susumavus abiejų etapų rezultatus.

Vienas Lietuvos regbio rinktinės narių Tautvydas Krasauskas neslepia – šis laikotarpis išties įtemptas.

„Nuotaikų būna visokių, neslėpsiu. Visas pasiruošimas ir šis sezonas tikrai yra įtemptas. Bet kadangi turėjome daug žaidybinės praktikos, tai žaidėjų forma yra gera. Normalu, jog į sezono pabaigą atsiranda šiokių tokių mažų traumelių, bet esame pasiruošę. Didžiausia motyvacija mums yra išlikti elitiniame divizione“, – sakė T. Krasauskas.

Lietuvos rinktinės treneris Tomas Zibolis yra minėjęs, kad minimalus lietuvių tikslas – išlikti tarp dešimties stipriausių Europos komandų. Žinoma, pagrindinis tikslas – prasibrauti į ketvirtfinalį.

„Šiomis dienomis akcentavome standartines situacijas, tokias kaip pradiniai spyriai ir jų priėmimas. Buvo akcentuojama gynyba po keturis, kad išlaikytume susijungimą ginantis“, – atskleidė T. Krasauskas.

„Rugby Europe“ nuotr./Lietuvos regbininkai
„Rugby Europe“ nuotr./Lietuvos regbininkai

Visgi kelias link ketvirtfinalio Hamburge bus itin sudėtingas. C grupėje Lietuvos regbininkų laukia itin grėsmingi varžovai – Europos elitui priklausančios Prancūzija ir Didžioji Britanija bei stipri vidutiniokė Belgija.

„Kad ir kokia stipri būtų priešininkų komanda, kiekviena iš jų turi ir silpnąsias savybes. Reikėtų išanalizuoti jų silpnąsias vietas bei pasinaudoti tiek savo, tiek varžovų sukurtomis progomis pelnyti taškus“, – pabrėžė T. Krasauskas.

Turnyrą Hamburge lietuviai pradės penktadienį 14.07 val. rungtynėmis su Prancūzija. Šeštadienį 10.34 val. vyks rungtynės su Didžiąja Britanija, o 13.28 val. – su Belgija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius