-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos regbio-7 rinktinę treniruos žinomas specialistas iš PAR

Pasiruošimą Europos regbio-7 čempionatui pradėjusi Lietuvos vyrų rinktinė turi naują trenerį. Elitiniame Europos čempionato divizione kovojančią Lietuvos ekipą treniruos žinomas specialistas iš PAR Paulas Delportas.
Paulas Delportas
Paulas Delportas / LRF nuotr.

18 metų žaidėjo ir trenerio patirties turintis specialistas yra žaidęs Pasaulio regbio-7 serijoje su tituluota PAR rinktine „Springboks“, taip pat dirbo prestižinėje PAR regbio-7 akademijoje, treniravo PAR moterų rinktinę. Lietuvos rinktinės trenerio poste jis pakeis Tomą Zibolį.

Į Lietuvą P. Delportas atvyko sausio viduryje, o su rinktinės kandidatais susipažino pirmoje treniruočių stovykloje Marijampolėje. Pirma jo neįprasta patirtis Lietuvoje – šaltas oras.

„Taip, tai man yra nauja patirtis, nes čia tikrai yra labai šalta, bet aš buvau įspėtas, kad pasiimčiau visus šiltus drabužius, kuriuos turiu. Visgi man tai yra įdomu ir aš džiaugiuosi šia patirtimi“, – šypsojosi P. Delportas.

Specialistas prisipažįsta, kad prieš atvykdamas šiek tiek domėjosi mūsų šalimi bei Lietuvos regbiu.

„Žinau, kad Lietuva yra labai graži, su nuostabia gamta ir turtinga istorija, todėl nekantrauju sulaukti vasaros kai galėsiu daugiau pamatyti iš arti, – sakė P.Delportas. – Su Lietuvos regbiu esu susidūręs tarptautiniuose turnyruose, esu matęs keletą žaidėjų. Mačiau Lietuvos rinktinę 2022 metų Pasaulio serijos „Challenger“ turnyre Čilėje. Taip pat šiek tiek analizavau Lietuvos regbininkų žaidimą praėjusių metų Europos čempionate. Todėl šiokį tokį vaizdą esu susidaręs ir galiu pasakyti, kad Lietuva turi daug talento. Reikės surasti būdus kaip išnaudoti kiekvieno žaidėjo stipriąsias puses bei kuo greičiau visiems patobulėti iki Europos čempionato.“

Europos regbio-7 čempionatas šiemet susidės iš dviejų etapų. Pirmasis birželio 7-9 dienomis vyks Makarskoje (Kroatija), o antrasis – birželio 28-30 dienomis Hamburge (Vokietija).

Nors pasiruošimas Europos čempionatui dar tik prasideda, P. Delportas liko patenkintas pirmosiomis treniruotėmis bei žaidėjų atsidavimu.

„Pirmas įspūdis apie žaidėjus yra tikrai geras. Matosi, kad kiekvienas yra kupinas energijos. Turėjome per 30 žaidėjų ir trūko tik keleto, kurie negalėjo atvykti dėl ligų ar darbų. Visi yra nusiteikę sunkiai dirbti“, – sakė naujasis rinktinės treneris.

Kartu su pagrindine rinktine Marijampolėje sportavo ir rezervinė vyrų (U23) rinktinė, treniruojama Dovydo Taujansko. Pastarasis netrukus turėtų oficialiai tapti vyrų rinktinės trenerio asistentu. P. Delportas pabrėžė, kad tokios bendros treniruotės leidžia abiem komandoms augti, o žaidėjai gali geriau pažinti vienas kitą.

„Regbis-7 yra labai inovatyvus sportas. Pirmiausiai mums reikia susifokusuoti į šio sporto pagrindus, kad žaidėjai jaustųsi komfortabiliai ir žinotų savo galimybes. Visų antra, noriu, kad būtume protinga komanda, kad efektyviai įgyvendintume mūsų planus. Sieksiu sukurti aplinką, kuri leis žaidėjams jaustis saugiai ir mėgautis regbiu. Mano tikslas – perteikti žinias, leisiančias kiekvieną dieną tobulėti tiek žaidėjams individualiai, tiek visai komandai kartu“, – aiškino P. Delportas.

Treneris atskleidė, kad Lietuvos regbio-7 rinktinės tikslas yra patekti tarp aštuonių stipriausių Europos komandų. 2021 metais Lietuvos regbininkai užėmė rekordinę ketvirtą vietą, 2022 metais buvo septinti, o 2023 metais – dešimta.

„Matau dideles perspektyvas pas kiekvieną regbininką. Galime pradėti rašyti istoriją ant naujo popieriaus lapo. Turime daug erdvės ir daug žaidėjų, kurie padės jį pildyti. Džiaugiuosi, turėdamas galimybę prie to prisidėti“, – sakė Lietuvos vyrų regbio-7 rinktinės treneris.

Marijampolėje treniruočių stovyklą rengė ir Lietuvos U18 vaikinų regbio-7 rinktinė. Justino Vasiliausko ir Audriaus Stonio treniruojama komanda taip pat žaidžia elitiniame Europos čempionato divizione. Visų trijų minėtų rinktinių kandidatai į naują stovyklą rinksis jau sausio 27 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius