Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 06 15

Lietuvos regbio-7 rinktinė turnyre dėl aukščiausio Europos čempionato diviziono iškopė į pusfinalį

Kaune vykstančiame Europos vyrų regbio-7 čempionato A diviziono turnyre sekmadienį prasidėjo lemiamos kovos. Žiūrovų nervus patampiusi Lietuvos rinktinė išplėšė dramatišką pergalę prieš Izraelį ir žengė į pusfinalį.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Lietuvos komanda iškovojo pergalę rezultatu 14:8 (7:5). Atkakliose rungtynėse netrūko kietos kovos – geltonomis kortelėmis buvo nubausti abiejų komandų žaidėjai. Antrajame kėlinyje po Izraelio realizuoto baudos smūgio svečiai išsiveržė į priekį 8:7, tačiau likus minutei iki rungtynių pabaigos lietuviai surengė rezultatyvią ataką ir iškovojo svarbią pergalę.

„Žaidėme ne pagal planą, darėme daug smulkių klaidų ir laimėjome sunkiai, nors galėjome pergalę pasiekti lengviau. Izraelis nustebino savo smarkiu spaudimu. Buvo įtampos, nes jei būtume pralaimėję, būtų durys užsidariusios. Visą laiką pirmos rungtynės būna sunkiausios. Bandysime taisyti savo klaidas ir jų nebekartoti“, – pasakojo Lietuvos rinktinės kapitonas Dovydas Taujanskas.

„Prasta pradžia tampa mūsų negera tradicija. Bet Izraelis gerai mus išanalizavo, atidavėme jiems iniciatyvą ir buvo sudėtinga. Dar dvi minutes neturėjome vieno žmogaus. Pradėjo spaust laikas, ačiū Dievui, kad viskas gerai baigės. Dabar pastudijuosim savo ir Kipro žaidimą ir stengsimės sužaisti geriau“, – teigė rinktinės treneris Sigitas Kukulskis.

VIDEO: Lietuva-Izraelis: D.Taujansko ir S.Kukulskio komentarai po pergalės ketvirtfinalyje

Pusfinalyje Lietuvos rinktinė žais su Kipro komanda, kuri kitame ketvirtfinalyje 31:0 (17:0) sutriuškino antrąją Lietuvos komandą.

Daugiausiai iš jaunų žaidėjų sudaryta Lietuvos antroji rinktinė neturėjo didesnių galimybių pasipriešinti galingai Kaune žaidžiantiems Kipro regbininkams. Greičiu akivaizdžiai pranokę lietuvius, Kipro žaidėjai neleido suabejoti savo pranašumu ir bus pagrindinės Lietuvos rinktinės varžovais pusfinalyje.

„Antroji Lietuvos komanda įgavo daug patirties. Šiandien jai pritrūko energijos. Pas žaidėjus nemačiau ugnelės, kuri buvo vakar. Žaisdama prieš Kiprą, Lietuva II turėjo progų išsiveržti į priekį, bet to nepadarė, o po kelių varžovų žeminimų lietuviai galutinai nuleido rankas“, – mintimis dalinosi įdėmiai rungtynes stebėjęs S.Kukulskis.

Kitame pusfinalyje žais Švedijos ir Lenkijos komandos. Švedai ketvirtfinalyje 24:7 nugalėjo Ukrainą, o Lenkija 17:0 įveikė Edmundo Ščavinsko treniruojamą Latvijos nacionalinę ekipą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius