Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 10 30

Lietuvos regbio rinktinė sieks perlipti maltiečių berjerą

Jau šį šeštadienį Lietuvos nacionalinė regbio rinktinė pradės naują žygį per Europą. Maltoje Europos čempionato 2 A grupės varžybose lietuviai susigrums su karingaisias buvusio Maltos ordino palikuonimis. Tai kartu ir pasaulio čempionato atrankos 2 etapo varžybos, kurių finalas įvyks 2015 m. regbio gimtinėje Anglijoje. Į tolimesnį 3-ąjį pasaulio čempionato atrankos etapą pateks tik grupės nugalėtoja.
 2010-2012 m. Europos čemopionato rungtynių Lietuva-Malta akimirka.
2010-2012 m. Europos čemopionato rungtynių Lietuva-Malta akimirka. / E.Černiausko nuotr.

2012-2014 m. Europos čempionate (varžybos vadinasi Europos nacijų taurė)  32 komandos yra padalintos  į 7 grupes. Lietuviai jau antri metai iš eilės žais  trečioje pagal pajėgumą 2A grupėje.

Šioje grupėje kartu su mūsiškais  rungtyniauja Kroatijos, Maltos, Olandijos ir Šveicarijos nacionalinės rinktinės. 

Visos grupių komandos  per 2012 -2014 metus   tarpusavyje sužais po dvi rungtynes; vienerias namuose ir vienas išvykoje. Geriausią rezultatą kiekvienoje grupėje parodžiusi ekipa keliaus  į būsimo Europos čempionato aukštesnę grupę, o blogiausią – į žemesnę. Praėjusiame 2010-2012 metų Europos čempionate Lietuvos ncionalinė rinktinė iškovojo 2 vietą ir buvo visiškai šalia 2A čempionato prieigų.

Jau įvyko vienerios 2012-2014 m. Europos nacijų taurės 2A grupės rungtynės. Praėjusį šeštadienį kroatai namuose po įtemptos kovos 20:19 (13:6) nugalėjo Maltos rinktinę.

Pastarosiomis dienomis Lietuvos regbininkai baigia derinti  komandinius veiksmus. Šiauliuose, iš kur ir bus didžioji dauguma Lietuvos nacionalinės rinktinės žaidėjų, vyksta pasiruošimas pirmajai dvikovai.

Rinktinės vyriausias treneris Irmantas Kukulskis pasiruošimą vertina patenkinamai: “Yra sunkumų dėl sudėties komplektavimo. Neturėjome ir neturėsime nė vienos bendros treniruotės su tiesiai į Maltą atvyksiančiais kitose Europos valstybėse rungtyniaujančiai Lietuvos rinktinės žaidėjais. Kol kas neišku ar galės mums padėti  Prancūcijos Bordo “Begles” klube rungtyniaujantis Karolis Navickas”.

Prieš išvyką į Maltą  lietuviai sužaidė draugiškas rungtynes Rygoje, kur lengvai susidorojo su Latvijos nacionaline rinktine – oficiali statistika nebuvo vedama.

    Praėjusiame 2010-12 m. Europos čempionate abi komandos tarpusavio kovoje pasidalino po pergalę. Šiauliuose 9:6 stipresni buvo lietuviai. Maltoje, nors Lietuvos regbininkai ir pirmavo 10:0, pergalę 14:10 šventė šeimininkai.

   Lapkričio 10 d. Šiauliuose vyks Europos čempionato antroji lietuvių dvikova. Centriniame Šiaulių stadione Lietuvos nacionalinė rinktinė jėgas išbandys su Olandijos regbininkais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius