Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 10 11

Lietuvos regbio rinktinė – su nuostoliais, bet didelėmis ambicijomis

Visas būrys Lietuvos regbininkų visą šią savaitę ruošiasi Europos čempionato „Trophy“ diviziono turnyro startui. Jau šeštadienį Šiauliuose Lietuviai stos į kovą su Čekijos komanda.
Lietuvos regbio rinktinė
Lietuvos regbio rinktinė / LRF nuotr.

Lietuvos rinktinei šiose svarbiose rungtynėse padės keletas užsienyje rungtyniaujančių lietuvių – iš Prancūzijos atvyko Karolis Navickas ir Darius Vaitkevičius, iš Olandijos – Tomas Zibolis ir Sigitas Čiakas, iš Anglijos – Airidas Savickas.

Tiesa, komandoje netrūks ir nuostolių – rinktinei negalės padėti Anglijoje žaidžiantys Ignas Darkintis, Marius Andrijauskas ir Dovydas Taujanskas. Rinktinėje taip pat nebus Alano Alasauskio.

Tarp Lietuvos rinktinės kandidatų yra ir nemažai jaunų bei perspektyvių žaidėjų. Daugumai jų, ko gero, dar nepavyks patekti į pagrindinę sudėti, bet rinktinės treneris iš PAR Ntando Manyosha tikisi, kad treniruotės ir stovyklos su geriausiais Lietuvos regbininkais jiems bus naudingos ateičiai.

„Ne visi jauni žaidėjai pateks į sudėtį šį rudenį, tačiau galbūt jie padės mums pavasarį. Jiems tai yra puiki galimybė mokytis ir tobulėti“, – sakė N.Manyosha.

Lietuvos rinktinei „Trophy“ divizione taip pat teks kautis su stipriomis komandomis – Portugalija (24 vieta pasaulio reitinge), Olandija (27), Šveicarija (32) ir Lenkija (33). Lietuviai pasaulio reitinge yra 34-i, o čekai – 35-i.

Prieš dvejus metus lietuviai Čekijai išvykoje pralaimėjo po atkaklios kovos 6:15. Pasak N.Manyoshos, svarbiausias tikslas – įsitvirtinti šiame divizione, todėl kiekvienos rungtynės labai svarbios.

Tarp Lietuvos rinktinės kandidatų yra žaidėjai iš Vilniaus VRA, Šiaulių „Vairo-Kalvio“, Šiaulių „Baltrex-Šiaulių“, „Šiaulių“, „Skorpiono-Tauro-Citmos“ ir „Klaipėdos kovo“ ekipų.

Lietuvos ir Čekijos rinktinių akistata centriniame Šiaulių stadione vyks šeštadienį 14 val.

Čekijos komandai tai bus jau antrosios rungtynės šiame turnyre. Pirmajame mače čekai namuose 22:41 pralaimėjo Lenkijos rinktinei.

Lietuvos regbio rinktinės kandidatai: Augustinas Terleckas (Vilniaus VRA), Modestas Bekeris (Šiaulių „Vairas-Kalvis“), Tautvydas Mažylis (Kauno „Žalgiris“), Tautrimas Mažylis („Žalgiris“), Martynas Gedminas („Šiauliai“), Sigitas Čiakas (Olandija), Tomas Zibolis (Olandija), Donatas Trumpickas („Baltrex-Šiauliai“), Daivaras Jonaitis („Vairas-Kalvis“), Karolis Navickas (Prancūzija), Darius Vaitkevičius (Prancūzija), Vaidas Kizilaitis („Šiauliai“), Naglis Dunčikas („Žalgiris“), Žygimantas Radžius („Baltrex-Šiauliai“), Martynas Lianzbergas („Baltrex-Šiauliai“), Paulius Strigūnas („Vairas-Kalvis“), Airidas Savickas (Anglija), Kasparas Krasauskas („Žalgiris“), Justinas Urbonas („Vairas-Kalvis“), Domantas Tautkus („Žalgiris“), Arnas Staniulis („Žalgiris“), Tautvydas Krasauskas („Baltrex-Šiauliai“), Tomas Bagdonas („Vairas-Kalvis“), Deividas Vorašilka („Šiauliai“), Kęstutis Marcišauskas („Vairas-Kalvis“), Eimantas Bagarauskas (PAR), Mantautas Vilimavičius („Vairas-Kalvis“), Gytis Balčiūnas („Šiauliai“), Povilas Kėža („Baltrex-Šiauliai“), Aurimas Streckis („Žalgiris“), Dainius Tamoliūnas („Žalgiris“), Domantas Bagužis („Žalgiris“), Donatas Vilimavičius („Vairas-Kalvis“), Jurgis Urbonas („Skorpionas-Tauras-Citma“), Armantas Kalinauskas („Baltrex-Šiauliai“), Kęstutis Karbauskas („Baltrex-Šiauliai“), Robertas Stočkūnas („Skorpionas-Tauras-Citma“), Matas Miežys („Šiauliai“), Ignas Jankaitis („Baltrex-Šiauliai“), Darius Selenis („Šiauliai“), Santaras Karnytis („Šiauliai“), Albertas Paškevičius (VRA), Paulius Sugintas („Žalgiris“), Justinas Mėlinis („Klaipėdos kovas“).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius