-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 11 24

Lietuvos regbio rinktinės kapitonas išvyksta rungtyniauti į Velsą

Lietuvos regbio rinktinės kapitonas Žygimantas Radžius sulaukė viliojančio pasiūlymo iš Velso. Nuo žinios apie galimybę atstovauti šios šalies regbio klubui prabėgo vos du mėnesiai, tad apsispręsti laiko nebuvo daug. Priėmęs ryžtingą sprendimą 25 metų vyras suskubo susitvarkyti visus reiklaus ir jau netrukus sės į lėktuvą.
Žygimantas Radžius
Žygimantas Radžius / smklevas.lt nuotr.
Temos: 1 Regbis

Apie galimybę žaisti Velse Ž.Radžiui pranešė Richardas de Jageris, kuris bendradarbiaudamas su Lietuvos regbio federacija, tarpininkauja siunčiant jaunuolius iš Lietuvos tobulintis į Pietų Afrikos Respublikos „Sharks“ akademiją, taip pat atstovauja daugeliui sportininkų, bendrauja su klubais. Sužinojęs, kad Velso „RGC-1404“ (Rygbi gogledd cymru) klubas ieško žaidėjo, jis pasiūlė Ž.Radžiaus kandidatūrą.

smklevas.lt nuotr./Žygimantas Radžius
smklevas.lt nuotr./Žygimantas Radžius

„Richardas man pasakė, kad yra geras pasiūlymas iš Velso. Kadangi klubas pasiūlė rimtą kontraktą, sulaukiau daug palaikymo iš pažįstamų, šeimos ir regbio specialistų. Nusprendžiau išmėginti savo jėgas.

Velso klubo agentas buvo atvykęs į Šiaulius ir stebėjo Lietuvos rinktinės mačą su Vengrija. Po rungtynių su juo susėdome aptarti, ko jie iš manęs tikisi ir kokie mano lūkesčiai. Radome bendrą kalbą, sąlygos tiko abiems pusėms, tad taip viskas ir prasidėjo“, – pasakojo Ž.Radžius.

Iš „RGC-1404“ klubo profesionalios regbio komandos nuolat rungtynėms skolinasi žaidėjus, todėl yra galimybė save parodyti ir aukščiausiame lygyje.

Kalbėdamas su klubo agentu vyras išsiaiškino, kad Velso klube jo lauktų kone idealios treniruočių ir gyvenimo sąlygos. Klubas turi uždarą ir atvirą stadionus, profesionalią treniruoklių salę, išvystytą infrastruktūrą bei patyrusių trenerių štabą. Komandos bazė – Kolvyn Bėjaus kurortiniame mieste, kuris yra Šiauriniame Velse. Kolvyn Bėjaus krantus skalauja Airijos jūra.

„Nuo šiol pasikeis viskas. Nors ir čia daug sportuodavau, ten reikės galvoti tik apie sportą ir kaip įgyti kuo geresnę formą. Lauks po dvi treniruotes per dieną stadione ir treniruoklių salėje. Komandos treneris – buvęs Kenijos rinktinės treneris. Jis rungtyniaudavo 8 numeriu, o mano taip pat tokia pozicija, todėl tikiuosi, kad pavyks iš jo daug ko išmokti.

Fizinio rengimo treneris anksčiau dirbo „Manchester City“ futbolo komandoje. Agentas pasakojo, kad visos varžybos atkaklios ir įtemptos, nėra labai išsiskiriančių klubų, visi apylygiai, todėl kiekvienas mačas labai svarbus“, – pasakojo Ž.Radžius.

Velso antroje lygoje rungtyniaujantis RGC-1404 klubas šiuo metu tarp keturiolikos komandų žengia ketvirtas. Per aštuonias rungtynes ekipa iškovojo šešias pergales ir vos du kartus pralaimėjo. Nuo čempionato lyderio, „RGC-1404“ atsilieka 16 taškų, tiesa, lietuvį į savo gretas pasikvietusi komanda yra sužaidusi dvejomis rungtynėmis mažiau.

„Klubo tiksliai – patekti į aukštesnį divizioną, todėl darbas labai rimtai vyksta ir visi labai rimtai nusiteikę. Iš „RGC-1404“ klubo profesionalios regbio komandos nuolat rungtynėms skolinasi žaidėjus, todėl yra galimybė save parodyti ir aukščiausiame lygyje. Apskritai, ši komanda labai jauna ir perspektyvi. Žaidėjų amžiaus vidurkis – apie 24 metus“, – teigė Ž.Radžius.

smklevas.lt nuotr./Žygimantas Radžius
smklevas.lt nuotr./Žygimantas Radžius

Didžiąją dalį savo gyvenimo Ž.Radžius paskyrė regbiui. Nuo mažų dienų žaidęs regbį, vėliau traumų buvo kiek pristabdytas. Tačiau valingas vyras nepasidavė, sugrįžo į aikštę ir šiuo metu yra vienas geriausių šalies regbininkų.

Atstovaudamas „BaltRex-Šiauliai“ regbio klubui jis antrus metus iš eilės kėlė virš galvos nugalėtojų taures Lietuvos ir Baltijos regbio čempionatuose. Taip pat treniruodamas Šiaulių universiteto regbio komandą tapo Lietuvos čempionais. Vadovaudamas jaunuolių komandoms taip pat skynė pergales Lietuvos pirmenybėse. Velso klubas taip pat žiūrėdamas į ateitį ruošia savo žaidėjams pamainą – turi U-16, U-18, U-20 komandas.

„Kadangi dirbau treneriu sporto mokykloje „Klevas“ teko suskubti kitiems treneriams perleisti U-13 ir U-15 komandų vairus. Išsiskirti buvo labai sunku. Velso klubas turi akademiją, kurioje taip pat ugdoma jaunoji regbininkų karta.

Klubas turi uždarą ir atvirą stadionus, profesionalią treniruoklių salę, išvystytą infrastruktūrą bei patyrusių trenerių štabą.

Iš pradžių derinant kontrakto detales minėjo, kad galėsiu ir ten dirbti treneriu, tačiau galiausiai buvo nuspręsta, kad pirmą pusmetį skirsiu tik žaidimui. Jei po to klubas nuspręs pratęsti kontraktą – galėsiu darbuotis ir treneriu“, – teigė Ž.Radžius.

Į Velsą Žygimantas išskrenda vienas, gyvenimo draugė kol kas lieka Šiauliuose. Tačiau vyras tikisi, kad mylimajai pavyks jau netrukus prisijungti prie jo.

„Draugė kol kas nevažiuoja, vykstu tik aš, apsižiūrėsiu, įsikursiu. Su klubo atstovais jau šnekėjau tuo klausimu. Porą mėnesių pabūsiu, apšilsiu kojas. Man pažadėjo, kad jai rastų netgi darbą čia, tad sąlygos visos kaip ir neblogos būtų. Tikiuosi, kad pavyks įsitvirtinti ir klubas pratęs kontraktą, kad tik įsikūrus nereiktų vėl visko keisti“, – planus dėstė Ž.Radžius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius