-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 04 09

Lietuvos U-18 regbio rinktinė Europos čempionate sieks iškopti į aukštesnį divizioną

Balandžio 11-20 dienomis Lenkijoje vyks Europos aštuoniolikmečių (U-18) regbio čempionatas, kurio B divizione varžysis ir Lietuvos rinktinė. Be Lietuvos komandos B grupėje taip pat kovos Švedija, Ukraina, Kroatija, Liuksemburgas, Šveicarija, Serbija ir Austrija.
Lietuvos regbio jaunimo rinktinė
Lietuvos regbio jaunimo rinktinė / Brigitos Šmuilytės nuotr.
Temos: 1 Regbis

Šiemet kaip niekada anksti susirinkusi Lietuvos rinktinė intensyviai rengiasi čempionatui. Kandidatai buvo atrinkti dar praėjusiais metais, o dauguma jų kartu treniravosi ir žaidė „Klevo“ sporto mokykloje Šiauliuose.  Nuo sausio mėnesio rinktinė dalyvavo treniruočių stovyklose bei varžybose Lietuvoje ir kaimyninėse šalyse.

Ambicijas apribojo žaidėjų netektys

Praėjusių metų čempionate lietuviai B divizione užėmė penktą vietą. Šiais metais Lietuvos rinktinės tikslai yra aukštesni. „Tikslas vienas – iškopti į aukštesnį divizioną“, – sakė Lietuvos rinktinės treneris Tomas Zibolis.

Jaunieji Lietuvos regbininkai kovo mėnesį dalyvavo trijuose turnyruose. Nepriklausomybės dienos turnyre Klaipėdoje Lietuvos U-18 rinktinė nugalėjo Vilniaus „Geležinio vilko“ ekipą ir nusileido Klaipėdos „Kovo“ komandai. Vėliau draugiškose rungtynėse Lenkijoje lietuviai 5:45 turėjo pripažinti bendraamžių lenkų pranašumą. Rungtynės vyko tame pačiame komplekse, kuriame ir vyks Europos pirmenybių kovos. Reabilituotis lietuviai pabandė „Putokšnio taurės“ turnyre, kuriame net 70:0 sutriuškino Kaliningrado komandą.

Šiose rungtynėse Lietuvai jau negalėjo padėti vienas perspektyviausių šalies žaidėjų Alanas Alasauskis, kuris išvyko sportuoti į Pietų Afriką.

VIDEO: Pasirengimo stovykla

„Labai gaila, kad Alanas turėjo išvykti ir negalės padėti rinktinei. Jis buvo mūsų pagrindinis variklis ir kapitonas. Tai didelis smūgis mūsų komandai. Su juo mes tikrai būtumę patekę į A divizioną, o dabar mums tenka koreguoti visą žaidimą. Taip pat trūksta ir keletos žaidėjų iš Vilniaus ir Kauno, kurių treneriai neišleido argumentuodami artėjančiais egzaminais. Dar kai kuriems žaidėjams sutrukdė ligos ir traumos“, – pasakojo T.Zibolis.

Rinktinę sudaro daugiausia šiauliečiai sportininkai, po vieną žaidėją atvykę iš Klaipėdos, Alytaus ir Plungės. Netekus keletos sportininkų, tarp kandidatų liko tik 21-a pavardė. Kaip teigė T.Zibolis, daugiau žaidėjų kviestis nėra prasmės, nes jų meistriškumas smarkiai atsilieka. Treneris džiaugėsi, kad prie rinktinės prisijungs ir vienintelis „legionierius“, Anglijoje žaidžiantis, Rokas Vitkauskas.

„Visas pasiruošimas praėjo sėkmingai. Anksti pradėjome ruoštis čempionatui, pavyko sužaisti nemažai draugiškų rungtynių. Galėjome treniruotis lengvosios atletikos manieže, fiziškai pasiruošėme gerai. Dar reikėtų tobulinti mūsų gynybą, nes žaisdami su Alanu dažniau kontroliuodavome kamuolį ir pripratome žaisti atakuodami. Kadangi A.Alasauskis išvyko, žaidimas tapo kitoks ir gynyboje atsirado nemažai spragų“, – kalbėjo T.Zibolis.

Varžovai pavojingi, bet įveikiami

Lietuvos rinktinė Europos U-18 čempionato B grupės turnyrą pradės ketvirtfinalio maču su Liuksemburgo bendraamžiais. Nors ši nykštukinė valstybė nepriskiriama prie favoričių, T.Zibolis jos nenuvertina.

„Dauguma Liuksemburgo žaidėjų yra praėję prancūzų mokyklą, kuri yra viena stipriausių Europoje. Dalis žaidėjų sportuoja Prancūzijos mokyklose ar universitetuose. Todėl varžovas bus tikrai pajėgūs“, – teigė T.Zibolis.

Treneris prognozavo, kad pergalės atveju greičiausiai tektų susitikti su Švedijos komanda, o finale lauktų Ukrainos barjeras. „Švedijos rinktinė stebina savo žaidėjų galingumu. Visi labai stiprūs ir dideli. Su Ukraina esamę žaidę praėjusiais metais ir nesunkiai juos nugalėjome“, – sakė T.Zibolis.

„Žaidėjų nuotaikos yra pakilios, esame nusiteikę kovingai, todėl Lenkijoje sieksime pergalių", – optimistiškai nusiteikęs buvo treneris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius