-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 11 01

Lietuvos vyrų regbio rinktinė pradeda naują Europos čempionato ciklą

Lietuvos vyrų regbio rinktinė jau lapkričio 4 dieną pradės pasirodymą antrajame pagal pajėgumą Europos čempionato „Trophy“ divizione. Praėjusiame cikle ketvirti likę lietuviai sieks pakilti aukščiau.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / LRF nuotr.

Pirmąsias rungtynes Lietuvos regbininkai žais su Ukrainos komanda. Pernai Šiauliuose ukrainiečius pavyko nugalėti 39:20. Dėl vykstančio karo, Ukrainos rinktinė savo namų rungtynes žaidžia Kroatijoje, todėl lietuvių laukia išvyka į Makarską.

Paskutinį rudens mėnesį lietuviams teks sužaisti ir dar dvejas rungtynes. Lapkričio 11 dieną lietuviai Klaipėdos centriniame stadione išmėgins jėgas su „Trophy“ diviziono čempione Šveicarijos rinktine, o lapkričio 25 dieną mūsiškiai svečiuose žais su iš žemesnio diviziono pakilusia Čekijos komanda.

Kitų metų pavasarį lietuviai svečiuose žais su kroatais ir namuose – su švedais. Pasikeitus Europos regbio čempionato formatui, šiek tiek pakito ir varžybų sistema. Į aukščiausią divizioną pateks dviejų pastarųjų „Trophy“ turnyrų stipriausia komanda, susumavus praėjusio ir netrukus prasidėsiančio ciklo rezultatus. Tuo tarpu paskutinę vietą užimsianti rinktinė dėl išlikimo divizione kovos su „Conference“ diviziono nugalėtoja.

Po nedidelės pertraukos Lietuvos komandai padės Prancūzijos „Rennes“ klubui atstovaujantis Pedro Soto. Kiti rinktinės nariai bus iš Lietuvos klubų – Šiaulių „Vairo-Kalvio-Jupojos“, „Baltrex-Šiaulių“, Vilniaus „Geležinio vilko“ ir Kauno „Ąžuolo“.

„Stipriausios sudėties neturėsime dėl daugelio priežasčių. Viena iš jų – „Top“ lyga, kurios sezonas buvo gan fiziškas, ypač finalininkių atžvilgiu. Dėl to turime keletą traumų. Visgi turime ne ką blogesnę sudėtį. Turime žaidėjų, kurie anksčiau galbūt nebūtų startinėje sudėtyje, o dabar bus. Turėsime miksą – jaunesnių ir vyresnių žaidėjų. Visi esame nusiteikę ir motyvuoti, todėl manau, kad viskas bus gerai“, - kalbėjo Lietuvos rinktinės treneris Gediminas Marcišauskas.

Ukrainos ir Lietuvos rinktinių akistata Makarskos miesto stadione prasidės šeštadienį 15 val.

„Naujausios medžiagos apie Ukrainos rinktinę neturime. Būtų labai kvaila ir naivu tikėtis lengvų rungtynių. Kiek žinau, ukrainiečiai jau kurį laiką treniruojasi ten, galbūt turėjo keletą draugiškų rungtynių, todėl akistatai su mumis bus pasiruošę. Mes žinome, kur važiuojame. Esame su jais žaidę, pernai laimėjome, o dabar tikrai laukia dar vienas sunkus išbandymas“, - pabrėžė G. Marcišauskas.

G. Marcišauskas sako, kad trejos rungtynės rudenį yra ir į naudą, ir nelabai. Po „Top“ lygos sezonas žaidėjai yra geros formos, bet tuo pačiu dėl traumų bus netekčių. Pasak jo, pavasarį įprastai Lietuvos rinktinei po žiemos pertraukos žaisti būna sunkiau.

Lietuvos rinktinės sudėtis: Tautrimas Mažylis, Tautvydas Mažylis, Nojus Skinulis, Mindaugas Kazlausks,as Tomas Mačiulis, Laurynas Marcinkus, Donatas Trumpickas, Paulius Strigūnas, Tautvydas Krasauskas, Donatas Vilimavičius, Kęstutis Karbauskas, Matas Miežys, Jonas Mikalčius, Domantas Bagužis, Pedro Soto, Daivaras Jonaitis, Eimantas Grabliauskas, Ernestas Skruibys, Ervidas Bakutis, Justinas Vasiliauskas, Tomas Bagdonas, Deividas Peskovas ir Mantas Butkevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius