-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 07 15

Londono lietuvių regbio komanda skleidžia sparnus

Metus neformaliai gyvavęs, o gegužės 28 dieną oficialiai įsteigtas Londono „Lithuanian RFC“ lietuvių regbio klubas aktyviai jungiasi į Anglijos regbio gyvenimą.
Londono lietuvių regbio klubas „Lithuanian RFC“
Londono lietuvių regbio klubas „Lithuanian RFC“ / europlius nuotr.
Temos: 1 Regbis

Neseniai prie komandos vairo stojo geriausias 1996, 1997 ir 1998 metų Lietuvos regbininkas Mindaugas Šiumberevičius, kuris kartu su klubo kapitonu ir įkūrėju Mantu Steponavičiumi bei Egidijumi Sakalausku sieks įtvirtinti komandą Britanijos sostinėje ir atvesti ją prie reikšmingų pergalių.

Pirmasis oficialus „Lithuanian RFC“ ekipos pasirodymas vyko šį savaitgalį – lietuviai varžėsi regbio-7 turnyre, kurį organizavo seniausias pasaulyje regbio klubas „Blackheath RFC“ ir kompanija „Find Rugby Now”. Taurės laimėti naujai iškeptam klubui nepavyko, bet iškovotos dvi pergalės iš keturių byloja apie sparčiai augantį komandos pajėgumą.

Turnyro pradžia „Lithuanian RFC“ buvo sėkminga. Įnirtingoje kovoje lietuviai rezultatu 24:19 nurungė „Find Rugby Now” kviestinę komandą.

Taškus pelnė Mindaugas Orincas, Ernestas Lišauskas, Edvinas Zalys, Ričardas, Matulis ir Marius Grigaliūnas.

Antrasis turnyro susitikimas su „Broadland Supermen“ komanda buvo kur kas lengvesnis už pirmąjį. Prie pergalės rezultatu 21:5 prisidėjo M. Steponavičius, Dainius Tamoliūnas, E. Zalys ir E. Liškauskas.

Pralaimėjimo kartėlį „Lithuanian RFC“ teko patirti rungtynėse su pirmojoje Londono lygoje žaidžiančia „Beckenham Boys“ komanda. Lietuviai varžovams nusileido 22:33.

Daug skaudesnis buvo pralaimėjimas „Old Columbians“ vyrams rezultatu 19:26. Jis lietuviams užkirto kelią į mažąjį finalą. Beveik viso susitikimo metu rezultatas buvo lygus. Tik paskutinėmis minutėmis varžovai spurtavo ir pelnė žeminimą, po kurio „Lithuanian RFC“ tiesiog nebeturėjo laiko bent išlyginti rezultatą.

VIDEO: Londono lietuvių regbio klubas "Lithuanian RFC"

Po permainingo pasirodymo Londono „Lithuanian RFC“ labiausiai dėkojo naujajam treneriui M. Šiumberevičiui. Anksčiau be trenerio sportavę regbininkai savo žaidimu įrodė, ką reiškia profesionalus pasirengimas.

Dabar treneris turi dar savaite, kad savo vyrus parengtų kitam regbio-7 turnyrui.

Liepos 20 d. 10 val. West Ham regbio aikštyne „Lithuanian RFC“ kovos East London regbio-7 turnyre. Klubui tai itin svarbios varžybos, nes būtent jose prieš metus ir debiutavo „Lithuanian RFC“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius