-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 09 19

Londono lietuvių regbio klubas Anglijos pirmenybėse debiutavo pergale 39:5

Anglijos sostinėje gyvenančius Lietuvos regbio entuziastus suvienijęs „London Lithuanian“ regbio klubas pirmame Esekso „Merit Table 7“ lygos ture išvykoje užtikrintai įveikė „Burnham on Crouch RFC“. Pirmo kėlinio rezultatas 17:0 dar negarantavo pergalės, bet per antrąjį kėlinį vyrai atitrūko nepavejamai.
„London Lithuanian“ klubas
„London Lithuanian“ klubas / Klubo nuotr.
Temos: 1 Regbis

Simboliška, kad vos tik susikūrusio klubo taškų kraitį pirmas papildė jauniausias klubo žaidėjas Edvinas Žalys. Jis vos prasidėjus rungtynėms nugvelbė neatsargų varžovo perdavimą ir nubėgęs nemenką atkarpą atliko žeminimą. Kapitonas Paulius Strigūnas realizavo ir papildomą smūgį. 22-ą minutę lietuviams penkis taškus pelnė Mindaugas Orincas, o realizaciją pataikė E.Žalys.

Antras kėlinys prasidėjo klubo vadovo Manto Steponavičiaus taikliu baudos smūgiu. Po šių taškų varžovų spirtą pradinį smūgį pagavo Augustinas Petronis. Padedamas komandos draugų jis prasiyrė per gynybą iki įskaitinio ploto ir pelnė trečiąjį „London Lithuanian“ žeminimą. M. Steponavičius realizavo. 53-ią minutę lietuviai sudavė varžovams lemiamą smūgį. Žemino M. Steponavičius. Būdami beviltiškoje situacijoje „Burnham“ vyrai vis dėlto dar sugebėjo susiimti ir pelnyti paguodos taškus. Lietuvių pergalę žeminimu ir realizacija vainikavo E.Žalys. Jis kartu su Mindaugu Leparsku po rungtynių buvo pripažinti geriausiais susitikimo žaidėjais.

Klubo pirmininkas M. Steponavičius po rungtynių labai gyrė žaidėjų užsivedimą, kuris buvo aiškiai juntamas nuo pat pradinio smūgio. Ir nors lietuviai laimėjo, rezultatyviai žaidęs klubo vadovas kukliai teisinosi, kad ne viskas vyko taip sklandžiai kaip norėta.

Kitos „London Lithuanian“ rungtynės jau čia pat šeštadienį su „Pegasus Palmerians RFC“ adresu Herd lane, Stanford-le-Hope gyvenvietėje, Esekse. M. Steponavičius tikisi, kad pastovus ir sėkmingas klubo žaidimas padės įtikinti verslo atstovus remti šį jauną klubą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius