-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2015 10 25

Naujoji Zelandija fantastiškame regbio spektaklyje žengė į pasaulio čempionato finalą

Pasaulio regbio čempionės titulą ginanti Naujosios Zelandijos rinktinė ketvirtą kartą pateko į planetos pirmenybių finalą. Pusfinalyje Londono „Twickenham“ stadione šeštadienį „All Blacks“ regbininkai po fantastiškos kovos 20:18 (7:12) nugalėjo Pietų Afrikos Respublikos ekipą.
Ma'a Nonu (su kamuoliu) pripažintas mačo žaidėju
Ma'a Nonu (su kamuoliu) pripažintas mačo žaidėju / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Naujoji Zelandija po pirmojo kėlinio atsiliko 5 taškais, kuomet į Jeromo Kaino žeminimą mačo pradžioje Handre Pollardas atsakė keturiais tiksliais baudos smūgiais. Negana to, pirmojo kėlinio pabaigoje geltona kortelė buvo parodyta J.Kaino.

PAR ekipai padidinti skirtumo nepavyko, o tikslus Dano Carterio baudos smūgis ir rezultatyvi Beaudeno Barretto ataka leido „All Blacks“ išsiveržti į priekį. Žaidimo sąlygas pakoregavo ir prasidėjęs lietus. Vėliau PAR teko 10 min žaisti mažumoje, bet nepaisant to, jie pasiaukojančiai grūmėsi su favoritais ir net sumažino atsilikimą iki dviejų taškų. Vis dėlto, paskutinėmis minutėmis Naujoji Zelandija neleido varžovams priartėti prie savo įskaitinio ploto ir žengė į pasaulio čempionato finalą.

VIDEO: South Africa v New Zealand - Match Highlights - Rugby World Cup 2015

Naudingiausiu rungtynių žaidėju buvo pripažintas garsusis „All Blacks“ narys Ma'a Nonu. Jau po savaitės Naujoji Zelandija galės tapti pirmąja šalimi, kuri pasaulio pirmenybėse triumfuotų du kartus iš eilės.

„Tokiose rungtynėse nebūna lengva. Varžovai turi puikią sudėtį ir tą pamatėme dar kartą. Labai didžiuojuosi savo vaikinais, kad jie išlaikė savo ritmą. Antrajame kėlinyje tiesiog patys primetėme sau palankų žaidimą, o ne laukėme, kol jie tą padarys mums. Apie tą kalbėjau per pertrauką. Turėjome išlaikyti šaltakraujiškumą“, – pripažinot „All Blacks“ treneris Steve'as Hansenas.

VIDEO: Naujosios Zelandijos regbininkų Haka

„Antrajame kėlinyje ne taip gerai laikėmės disciplinos, varžovai geriau prisitaikė prie lietaus. Disciplina yra pats svarbiausias dalykas, ypač tokiomis oro sąlygomis. Norėjome, kad mūsų šalis mumis didžiuotųsi, bet mums nepavyko. Turėjome progą išplėšti pergalę, bet reikia pripažinti, kad varžovai pademonstravo savo kokybę“, – kalbėjo PAR treneris Heyneke'as Meyeris.

Rungtynes stadione stebėjo daugiau nei 80 tūkst. žiūrovų.

Sekmadienį 18 val. kitame pusfinalyje žais Argentinos ir Australijos regbininkai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius