-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 02 09

Naujosios Zelandijos regbininkų triumfas gimtinėje nustebino „All Blacks“ trenerį

Penkiais naujais žaidėjais pasipildžiusi Naujosios Zelandijos rinktinė nebuvo laikoma favorite ketvirtajame pasaulio regbio-7 serijos (World Series) etape Velingtone (Naujoji Zelandija), bet net savo trenerį Gordoną Tietjensą nustebinę „All Blacks“ žaidėjai iškovojo pirmąjį trofėjų šiame sezoną.
Naujosios Zelandijos rinktinės gynyba
Naujosios Zelandijos rinktinės gynyba / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Regbis

Aistringai žiūrovų palaikoma Naujosios Zelandijos rinktinė finale 27:21 (15:7) nugalėjo Anglijos regbininkus. Ši pergalė leido „All Blacks“ komandai bendroje pasaulio serijos įskaitoje pakilti į antrąją vietą, laipteliu žemyn nustumiant Fidžio ekipą, ir sustiprinti pozicijas kovojant dėl vietos Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse.

„Tai buvo puikus pasirodymas, kuris net viršijo mano lūkesčius, – sakė nugalėtojų treneris G. Tietjensas. – Visada pasitikiu žaidėjais, kuriuos pasirenku, bet buvo neramu, ar jie gali atlaikyti milžinišką spaudimą žaidžiant namuose. Tai buvo iššūkis, su kuriuo jie susitvarkė ir už tai apdovanoti trofėjumi.“

VIDEO: Gražiausios turnyro atakos

Bronzos medaliai atiteko bendroje įskaitoje pirmaujančiai Pietų Afrikos Respublikos (PAR) komandai. Ji mažajame finale 40:7 sutriuškino škotus. Pusfinalyje Anglija 24:19 nugalėjo Škotiją, o „All Blacks“ 17:7 įveikė PAR rinktinę.

Penktasis pasaulio regbio-7 serijos etapas vyks kitų metų vasario 13-15 dienomis JAV.

Šių metų pasaulio serijoje yra kovojama dėl keturių kelialapių į Rio de Žaneiro olimpines žaidynes. 2016 metais regbis-7 debiutuos olimpinių žaidynių programoje.

Pasaulio serijos turnyrai vyksta devyniose valstybėse ir vadinasi „HSBC World Series“. Kiekviename etape kovoja 16 rinktinių suskirstytų į keturias grupes. Už pirmąją vietą ture suteikiami 22 taškai, už antrąją vietą – 19, už trečiąją – 17 taškų.

VIDEO: Lemiamų rungtynių apžvalga

Pasaulio serijos lyderių rikiuotė po ketvirtojo etapo:

1. Pietų Afrika 76 tšk.
2. Naujoji Zelandija 69
3. Fidžis 64
4. Australija 58
5. Anglija 56
6. Argentina 47
7. Škotija 42
8. JAV 36
9. Samoa 31
10. Velsas 30.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius