Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 09 21

Neišsigandę „Haka“ šokio, argentiniečiai metė rimtą iššūkį pasaulio regbio čempionams

Trečiąją pasaulio regbio čempionato dieną pirmenybes pradėjo nugalėtojos titulą ginanti Naujosios Zelandijos rinktinė. Ji C grupėje turėjo gerokai paplušėti prieš kovingą Argentinos komandą. Kitose sekmadienio rungtynėse pergales iškovojo Samoa ir Velso regbininkai.
Naujoji Zelandija – PAR
Naujoji Zelandija. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Regbis

Naujoji Zelandija – Argentina 26:16

2011 metų pasaulio čempionai „All Blacks“ regbininkai buvo netoli sensacingo pralaimėjimo jau pirmajame mače. Pirmajame C grupės sutikime Naujosios Zelandijos komanda jau pirmajame kėlinyje prarado du geltonas korteles gavusius svarbius žaidėjus Richie McCay ir Conradą Smithą, o argentiniečiai įpusėjus susitikimui pirmavo 13:12.

Nepaisant to, antrajame kėlinyje po Samo Cane'o žeminimo „All Blacks“ išsiveržė į priekį, o paskutinėmis minutėmis įvirtino persvarą – 26:16 (12:13).

Rungtynes „Wembley“ stadione stebėjo daugiau nei 89 tūkst. žiūrovų. Prieš rungtynes jie išvydo įspūdingą „Haka“ šokį.

„Haka“ šokis: 

Argentiniečiai dar niekada nėra nugalėję Naujosios Zelandijos per 21 tarpusavio akistatą. Šiose rungtynėse Argentina atsiliko 0:9 ir pademonstravo kovingumą, kuris leido net išsiveržti priekį. Nors staigmenos sukurti ir nepavyko, argentiniečiai su tokiu žaidimu nesunkiai turėtų užimti grupėje antrąją vietą ir patekti į ketvirtfinalį.

Naujosios Zelandijos rinktinės kapitonas R. McCay'us neslėpė susižavėjimo sirgalių kuriama atmosfera: „Wembley“ stadionas yra magiška vieta žaisti regbį. Tai viena nuostabiausių vietų, kurioje galima rungtyniauti“.

Velsas – Urugvajus 54:9

Urugvajaus komanda pati paskutinė pelnė teisę dalyvauti pasaulio čempionate. Atkrintamosiose varžybose jie įveikė rusus ir džiaugėsi vien patekę tarp 20 stipriausių pasaulio ekipų. Pirmasis Anglijoje jiems tekęs iššūkis A grupėje – akistata su savo sirgalių aistringai palaikoma Velso komanda.

72 tūkst. fanų armija stebėjo kaip Velso regbininkai atsitiesė po nelengvos pradžios, kuomet atsiliko 0:6 ir vėliau tiesiog dominavo aikštėje. Atlikusi daugiau nei keturis žeminimus, Velso rinktinė pelnė ir papildomą tašką.

Net tris žeminimus atliko naudingiausiu rungtynių žaidėju pripažintas Cory Allenas, kuris išgąsdino Velso sirgalius, kuomet patyrė traumą. Tikimasi, kad jis galės žaisti po šešių dienų vyksiančiame regbio trileryje su Anglijos komanda.

Samoa – JAV 25:16

B grupėje susitikime Samoa 25:16 (14:8) įveikė JAV komandą. Favorite laikyta Samoa ekipa pirmavo nuo pat mačo pradžios ir greitai įgijo 11 taškų persvarą (11:0). Vis dėlto, priešnuodžių varžovų gynybai radę amerikiečiai surengė gražią ataką ir pirmajame kėlinyje priartėjo iki 8:14.

Vis dėlto, Samoa regbininkai nebuvo linkę juokauti ir ypač sėkmingai žaisdami kojomis, antrajame kėlinyje dar kartą nutolo ir neleido amerikiečiams sukurti staigmenos.

Neabejojama, kad Samoa rinktinės tikslai šiose pirmenybėse yra gerokai aukštesni, todėl dabar bus galima ramiai ruoštis artėjančioms kovoms. Kad kiekvienos rungtynės bus labai svarbios šioje grupėje pademonstravo autsaidere laikyta Japonija, kuri įveikė tituluotąją Pietų Afrikos Respublikos (PAR) rinktinę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius