Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 05 28

Paaiškėjo regbio-7 rinktinių atrankos sistema į 2016 metų Rio de Žaneiro olimpines žaidynes

Paaiškėjo regbio-7 rinktinių atrankos sistema, pagal kurią bus dalijami kelialapiai į 2016 metų Rio de Žaneiro olimpines žaidynes.
Lietuvos regbio-7 rinktinė
Lietuvos regbio-7 rinktinė / Israel rugby union nuotr.

Tarptautinė regbio asociacija (IRB) patvirtino, kad Brazilijos vyrų ir moterų komandos žaidynėse dalyvaus šeimininkių teisėmis, o visoms kitoms rinktinėms dėl kitų vienuolikos vietų atskirai vyrų ir moterų varžybose, teks kovoti keliuose atrankos turnyruose. Visas atrankos ciklas bus suskirstytas į tris etapus.

Keturios vietos atiteks pasaulio regbio-7 serijos varžybų lyderiams, t.y. toms ekipoms, kurios po devynių turų užims pirmas keturias vietas. Šios vyrų ir moterų rinktinės paaiškės 2015 m. gegužės mėnesį.

Dar šešios vietos atiteks geografiniu principu vyksiančiuose turnyruose. Po vieną vietą atiteks Afrikos, Azijos, Europos, Šiaurės Amerikos ir Karibų, Okeanijos bei Pietų Amerikos regionų nugalėtojams. Šios ekipos paaiškės iki 2015 m. gruodžio mėnesio.

Dar viena vieta atiteks specialaus turnyro nugalėtojui. Jame dalyvaus 16 rinktinių, atrinktų pagal visų šešių regionų reitingus 2015 metais, t.y. iš Afrikos bus pakviestos 3 stipriausios komandos, iš Azijos – 3, iš Europos – 4, iš Šiaurės Amerikos ir Karibų – 2, iš Okeanijos – 2 bei iš Pietų Amerikos – 2. Šio turnyro nugalėtojai paaiškės prieš pat olimpines žaidynes.

Tos komandos, kurios jau bus užsitikrinusios vietas olimpinėse žaidynėse pagal pasaulio regbio-7 serijos varžybas, nedalyvaus regionų varžybose, o tos, kurios laimės regionų varžybas, jau nedalyvaus specialiame turnyre 2016 metais. Didžioji Britanija turės vieną bendrą komandą.

Vertinant pagal šios dienos užimamas vyrų regbio-7 komandų pozicijas, Europos atstovais 2016 m. olimpinėse žaidynėse būtų: Didžioji Britanija ir Prancūzija, o realiausia kandidatė iškovoti papildomą vietą specialiame turnyre – būtų Rusija. Įdomu, kad šios trys komandos yra realiausios pretendentės iškovoti vietas ir moterų regbio-7 varžybose Rio de Žaneire.

Lietuvos regbio-7 rinktinė turės įdėti daug pastangų, kad patektų į olimpines žaidynes.

„Aišku, kad mūsų rinktinė turės iškovoti pirmąją vietą šiais metais vyksiančiame Europos regbio-7 A divizione, kad pakiltų aukščiau ir kovotų su stipriausiomis Europos ekipomis. Taip, šiandien jos atrodo bauginančiai, tačiau prisiminus kad Lietuvos rinktinė dar neseniai buvo Europos elite, tikslas atrodo įveikiamas. Viskas priklausys nuo įdėto darbo ir dalelės sėkmės, be kurios sporte nebūna didžiųjų pergalių“, – įsitikinęs Lietuvos regbio federacijos prezidentas Rytis Davidovičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius