-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 09 24

Pasaulio regbio čempionate – australų, škotų ir prancūzų pergalės

Anglijoje ir Velse įsibėgėja didžiausias 2015 metų pasaulio sporto renginys – planetos regbio čempionatas. Trečiadienį antrąją pergalę iškovojo Prancūzijos regbininkai, pergalingai pirmenybes pradėjo australai, o japonams nepavyko sukurti dar vieno stebuklo.
Australija – Fidžis
Australija – Fidžis / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Regbis

Australija – Fidžis 28:13

Viena iš pasaulio čempionato favoričių Australijos rinktinė pasaulio čempionatą pradėjo permaininga pergale. Australai A grupėje 28:13 (18:3) nugalėjo antrąją nesėkmę patyrusį Fidžį, tačiau nesugebėjo atlikti keturių žeminimų ir pelnyti papildomo taško.

Rungtynių pradžioje po australo Bernardo Foley ir Fidžio žaidėjo Nemani Nadolo baudos smūgių rezultatas buvo lygus 3:3, tačiau dar pirmajame kėlinyje australas Davidas Pocockas dviem žeminimais padėjo savo komandai nutolti. Antrojo kėlinio pradžioje Propas Sekope'as Kepu pelnė australams dar penkis taškus ir atrodė, kad jų laukė užtikrinta pergalė.

VIDEO: Apžvalga

Tačiau likusį rungtynių laiką australai taškus sugebėjo pelnyti tik baudos smūgiais, todėl sirgaliai liko kiek nusivylę. Tuo tarpu Fidžis pademonstravo kovingumą ir po Beno Volavolos žeminimo sugebėjo sumažinti atsilikimą.

„Manau, kad tai buvo geros rungtynės ir gera treniruotė mums. Buvo kieta kova. Antroje mačo pusėje pasimatė, kad tai mums tik pirmos rungtynės pasaulio čempionate. Mes dar tik įsižaidžiame. Neturėjome nė minties apie papildomą tašką. Tai nėra super regbis, tai yra pasaulio čempionatas. Nemanau, kad turime apie jį galvoti žaisdami Šiaurės pusrutulyje“, – kalbėjo Australijos rinktinės treneris Michael Cheika.

Fidžis pralaimėjo pirmąsias dvejas rungtynės grupės favoritėms, todėl apie ketvirtfinalį svajoti yra jau nerealu, bet likusios ekipos yra įveikiamos ir Fidžis mėgins užimti trečiąją poziciją, garantuojančią vietą kitame pasaulio čempionate.

Kardife rungtynes stebėjo daugiau nei 67 tūkst. žiūrovų. Australijos komanda Fidžiui nepralaimi jau 16 paskutinių tarpusavio rungtynių. 

Škotija – Japonija 45:10

Pergalingai pasaulio čempionate startavo ir Škotijos rinktinė. Ji B grupėje 45:10 (12:7) nugalėjo po fantastiškos ir istorinės pergalės prieš Pietų Afrikos Respubliką (PAR) neatsigavusią Japonijos komandą.

Du baudos smūgius jau rungtynių pradžioje realizavę škotai pirmavo 6:0, bet Amanaki Mafi sugebėjo prispausti kamuolį škotų įskaitiniame plote ir po realizacijos smūgio japonai išsiveržė į priekį 7:6. Vis dėlto, pražangas tiksliais smūgiais kojomis varžovus baudęs Creigas Laidlaw sugražino Škotijai pranašumą 12:7.

VIDEO: Apžvalga

Savo pajėgumą Škotijos regbininkai pademonstravo antrajame kėlinyje. Jame škotai tiesiog dominavo aikštėje ir atliko net penkis žeminimus. Tai jiems padovanojo papildomą tašką.

Daugiau nei keturis žeminimus pasaulio čempionato rungtynėse škotai buvo atlikę tik 2007 metų rungtynėse su Portugalija, kuomet kamuolį jie įskaitiniame plote prispaudė net aštuonis sykius.

Prancūzija – Rumunija 38:11

Antrąją pergalę D grupėje šventė Prancūzija. Sunkiai įsibėgėję prancūzai, stebint beveik 51 tūkst. žiūrovų, 38:11 (17:6) nugalėjo pirmąsias rungtynes žaidusią Rumunijos ekipą.

Per pirmąsias 30 minučių net 13 pagrindinės sudėties žaidėjų po rungtynių su Italija pakeitę prancūzai nesugebėjo pralaužti varžovų gynybos ir rezultatas buvo lygus 3:3. Negana to, rumunai surengė puikią ataką, bet jau būdami įskaitiniame plote nesugebėjo prispausti kamuolio ir prancūzai apsigynė. Iniciatyvą prancūzai perėmė kuomet rumunui Palicai Ionui buvo parodyta geltona kortelė. Prancūzijos rinktinė išnaudojo kiekybinę persvarą ir pirmąjį kėlinį laimėjo 17:6.

Antrajame kėlinuke, prancūzai, vedami du žeminimus atlikusio Sofiane'o Guitoune'o padidino pranašumą ir iškovojo pergalę su papildomu tašku. Penkis taškus rumunams rungtynių pabaigoje pelnė Andrei Radoi.

VIDEO: Apžvalga

Ketvirtadienį pasaulio čempionate vyks vienintelės rungtynės. C grupėje antrosios pergalės sieks planetos čempionė Naujoji Zelandija. Ji susitiks su pirmąsias rungtynes žaisiančia ir grupės autsaidere laikoma Namibija. „All Blacks“ treneriai į startinę sudėtį ketina leisti net 12 naujų žaidėjų lyginant su pirmuoju maču.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius