-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2019 10 21

Pasaulio regbio čempionato ketvirtfinalyje – vieno taško drama

Sekmadienį Japonijoje vykstančiame planetos regbio pirmenybėse paaiškėjo antroji pusfinalio pora. Tarp keturių stipriausių pasaulio komandų pateko Velsas ir Pietų Afrika (PAR).
Velso rinktinė pasaulio čempionato ketvirtfinalyje 20:19 palaužė Prancūzijos rinktinę.
Velso rinktinė pasaulio čempionato ketvirtfinalyje 20:19 palaužė Prancūzijos rinktinę. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Neįtikėtinas trileris vyko ketvirtfinalyje tarp Velso ir Prancūzijos rinktinių. Velso rinktinė, nuo 48-osios minutės žaisdama daugumoje, tik paskutinėmis minutėmis po Rosso Moriarty žeminimo išplėšė pergalę 20:19 (10:19).

Prancūzijos regbininkai nebuvo laikomi šios poros favoritais, bet sugebėjo primesti savo žaidimo stilių. Po Sebastieno Vahaamahina, Charleso Ollivono ir Virimi Vakatawa atakų prancūzai pirmavo 19:10. Velso komandoje pirmajame kėlinyje pasižymėjo Aaronas Wainwrightas bei tiksliai spardęs Danas Biggaras.

Viena svarbiausių mačo akimirkų įvyko 48-ąją min. Grumtynių metu S. Vahaamahina alkūne tyčia smogė A. Wainwrightui ir buvo pašalintas iš aikštės. Nors per likusį laiką prancūzai atkakliai gynėsi, Velsas sugebėjo pelnyti 10 taškų be atsako ir išplėšti pergalę.

VIDEO: HIGHLIGHTS: Wales v France – Rugby World Cup 2019

Įdomus faktas yra tas, kad S.Vahaamahina pelnė pirmąjį žeminimą Prancūzijos rinktinei per 46 rungtynes, o taip pat jis tapo pirmuoju prancūzu, „užsidirbusiu“ raudoną kortelę planetos pirmenybėse.

Kitame pusfinalyje PAR rinktinė užbaigė istorinį Japonijos komandos žygį planetos čempionate ir iškovojo pergalę 26:3 (5:3).

Šeimininkai japonai daugiau nei pusę rungtynių atkakliai priešinosi mačo favoritams, bet dar vienos staigmenos nepateikė. Pirmajame kėlinyje PAR išnaudojo kiekybinį pranašumą ir po Makazole Mapimpi žeminimo pirmavo 5:0. Japonai į tai atsakė tiksliu Yu Tamura baudos smūgiu.

Antrajame kėlinyje japonus tiksliais smūgiais koja baudė Handre Pollardas (11 tšk.), žeminimus pelnė Fafas de Klerkas bei M. Mapimpi ir PAR ekipa užtikrintai keliauja į pusfinalį.

VIDEO: HIGHLIGHTS: Japan v South Africa – Rugby World Cup 2019

Nepaisant pralaimėjimo, sausakimšai Tokijo stadioną užpildę Japonijos sirgaliai atsistoję dėkojo savo didvyriams. Pirmą kartą pasaulio čempionato ketvirtfinalį pasiekę japonai įžiebė naują regbio populiarumo virusą Tekančios Saulės šalyje.

Šeštadienį pasaulio čempionato pusfinalyje susitiks Anglija ir Naujoji Zelandija, o sekmadienį – Velsas ir PAR.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius