-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 09 29

Pasaulio regbio čempionato spektaklyje – dramatiška Velso pergalė

Japonijoje vykstančiame pasaulio vyrų regbio čempionate sekmadienį įvyko intriguojanti D grupės favoričių akistata. Velso rinktinė po dramatiškos kovos 29:25 (23:8) nugalėjo Australijos ekipą ir šventė antrąją pergalę.
Velso regbio rinktinė
Velso regbio rinktinė / „Scanpix“/AP nuotr.
Temos: 1 Regbis

Velsas įspūdingai pradėjo rungtynes ir po sėkmingų blokų išsiveržė į priekį 10:0. Žeminimą pelnė Hadleigh Parkesas, koja tiksliai spardė Danas Biggaras. Australai greitai atsitiesė ir Adamas Ashley-Cooperis sugebėjo pralaužti Velso gynybą. Vis dėlto tuomet Garetho Davieso vedamas Velsas atsakė rezultatyviomis atakomis ir pirmąjį kėlinį laimėjo 15 taškų skirtumu (23:8).

Antrojo kėlinio pradžioje australas Dane‘as Haylettas-Petty prispaudė kamuolį varžovų įskaitiniame plote ir intriga sugrįžo. Po Matto Toomua baudos smūgio, australai priartėjo iki minimumo (25:26). Richas Patchellas vėliau sugrąžino Velsui keturių taškų pranašumą, bet paskutinėmis minutėmis valams teko atlaikyti galingą australų „šturmą“.

Gintis Velsui teko ir mažumoje, nes traumą patyrė Liamas Williamsas, tačiau australams taip ir nepavyko surengti pergalingos atakos. Velso rinktinė po šios pergalės gerokai sustiprino šansus užimti pirmąją vietą grupėje ir tikėtis sąlyginai silpnesnio varžovo ketvirtfinalyje.

VIDEO: Pasaulio regbio čempionato apžvalga: Australija – Velsas

D grupėje pirmąją pergalę iškovojo Gruzijos rinktinė. Ji 33:7 (12:7) įveikė Urugvajaus komandą.

Urugvajus, kuris netikėtai pirmajame ture įveikė Fidžį, šįkart neturėjo didesnių vilčių prieš penkis žeminimus atlikusius gruzinus, taip iškovojusiais ir papildomą tašką. Pirmajame kėlinyje Gruzijos ekipoje pasižymėjo Alexaderis Todua ir Otari Giorgadzė, o antrajame - Levanas Čilačava, Jaba Bregvadze ir Giorgi Kveseladze.

Verta pažymėti, kad Japonijoje įsivyravo labai didelis karštis ir drėgmė. Pirmą kartą čempionate teisėjas sustabdė rungtynes dėl vandens pertraukos.

Urugvajaus komandoje žeminimą pelnė Andresas Vilaseca. Rungtynes urugvajiečiai baigė mažumoje, nes paskutinėmis minutėmis iš aikštės buvo pašalintas Facundo Gattasas.

Pirmadienį pasaulio čempionate vyks vienintelės rungtynės, kuriose susitiks Škotijos ir Samoa komandos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius