Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 09 28

Pasaulio regbio pirmenybėse – dar vienas lankomumo rekordas

Anglijoje ir Velse vykstančiame pasaulio čempionate sekmadienį pergales iškovojo favoritėmis laikytis ekipos, tačiau nepaisant to, diena vėl buvo pažymėta nauju rekordu. Airijos ir Rumunijos rungtynes Londone stebėjo rekordinis žiūrovų skaičius.
Airijos regbio rinktinė
Airijos regbio rinktinė / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Regbis

Airija – Rumunija 44:10

Nors šiose rungtynėse nebuvo laukta intrigos, į rungtynes Londono „Wembley“ stadione susirinko 89 267 žiūrovai. Tai naujas pasaulio čempionatų rekordas. Triukšmingai sirgalių palaikomi airiai iškovojo pergalę 44:10 (18:3) ir tapo D grupės lyderiais.

Po Tommy'io Bowe'o ir Keitho Earlso žeminimų Airijos rinktinė laimėjo pirmąjį kėlinį 18:3. K. Earlsas antrajame kėlinyje dar kartą prispaudė kamuolį įskaitiniame plote ir su septyniais žeminimais per vienerias pirmenybes susilygino su legendiniu airiu Brianu O'Driscolliu. Vėliau dar labiau persvarą padidinę airiai pelnė papildomą tašką už bent keturis žeminimus.

Vienas geriausių airių žaidėjų T. Bowe'as nutraukė septynių rungtynių seriją be taškų. Tuo tarpu rumunai nesugeba pelnyti bent septynių taškų per pirmąjį kėlinyje jau ketvirtosiose rungtynėse iš eilės.

Škotija – JAV 39:16

JAV regbio rinktinė pirmajame kėlinyje pademonstravo galingą žaidimą ir nustebino net pačius škotus. Po Titi Lamositelės žeminimo amerikiečiai laimėjo pirmąjį kėlinį 13:6. Antrajame kėlinyje škotai atsigavo ir dominavo aikštėje bei šventė pergalę B grupės rungtynėse 39:16 (6:13).

Timas Visseris, Seanas Maitlandas, Mattas Scottas, WP Nelas ir Duncanas Weiras pasižymėjo rezultatyviomis atakomis ir lėmė škotams papildomą tašką. Su maksimaliu taškų skaičiumi – 10 – škotai pirmauja grupėje.

Škotija laimėjo visas penkerias žaistas rungtynes su JAV. Amerikiečiai per paskutinius 11 rungtynių pasaulio pirmenybėse yra pasiekusi tik vieną pergalę.

Australija – Urugvajus 65:3

A grupėje Australijos rinktinė neturėjo daug vargo su autsaideriu Urugvajumi ir šventė antrąją pergalę. Australai nugalėjo varžovus 65:3 (31:3) ir pakilo į pirmą grupės vietą.

Australijos regbininkai atliko net 11 žeminimų, o po dukart tuo pasižymėjo Seanas McMahonas, Benas McCalmanas ir Drew Michellas. Skirtumas galėjo būti ir didesnis, bet australas Quade'as Cooperis iš 11 realizacijos smūgių pataikė tik penkis. Vienintelius taškus pralaimėjusiems baudos smūgiu pirmajame kėlinyje pelnė Felipe Berchesi.

Urugvajaus regbininkai turėjo galimybę 10 minučių žaisti daugumoje, bet ir net ir be pašalinto Q. Cooperio australai nesunkiai apsigynė.

Šeštadienį australai intriguojančiame mače žais su anglais ir pergalės atveju gali turnyro šeimininkus palikti už atkrintamųjų varžybų borto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius