Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 01 31

Pasaulio regbio sirgalių dėmesį prikaustys „6 nacijų“ turnyro aistros

Vienas didžiausių sporto turnyrų, neoficialus Europos čempionatas, kova dėl stipriausios Šiaurės pusrutulio rinktinės vardo – taip vadinamas regbio „6 nacijų“ turnyras, šį savaitgalį startuojantis Kardife, Paryžiuje ir Dubline.
Wesley Fofana
Wesley Fofana

Nuo vasario 1 iki kovo 15 dienos šešios žemyno rinktinės sužais penkis turus, po kurių bus karūnuotas ir varžybų nugalėtojas ir, neoficialiai, stipriausia Britų salų rinktinė.

Šiemetines varžybas atidarys titulą ginantis Velsas, kuris šeštadienį didžiajame Kardifo „Millennium“ stadione priims Italijos regbininkus. Taip pat šeštadienį „Stade de France“ arenoje prancūzai kovos su principiniais oponentais anglais, o sekmadienį Dubline akis į akį stos Airija ir Škotija.

Dabartinis varžybų formatas – „6 nacijos“ – sukurtas 2000 metais. Iki tol ilgus dešimtmečius vyko „5 nacijų“ varžybos, o dar anksčiau – „Home Nations Championship“, kuriame dalyvavo Britų salyno rinktinės – Anglija, Airija, Škotija ir Velsas. Palaipsniui prie jų prisijungė Prancūzija ir Italija, o šis neoficialus Europos regbio čempionatas šiemet vyks jubiliejinį, 120-ą, kartą.

VIDEO: Turnyro apžvalga

Regbio ekspertai šiemet labai atsargiai kalba apie turnyro favoritus. Tiesa, daugelis mini, kad geriausias galimybes turi paskutinių dviejų čempionatų laimėtojas Velsas ir Anglija.

„Sunku pasakyti, kas šiemet yra favoritai. Nemėgstu žvalgytis į reitingus, nes dabar svarbiausios – rungtynės su Prancūzija, o po savaitės – išvyka į Škotiją“, – BBC teigė Anglijos rinktinės treneris Stuartas Lancasteris.

Savotišku tamsiuoju arkliuku žada tapti Airijos rinktinė, kuri jau įrodė savo potencialą rudenį kovodama su geriausia planetoje Naujosios Zelandijos nacionaline komanda.

Škotai dar niekada nėra tapę dabartinio formato varžybų nugalėtojais (jie buvo „5 nacijų“ čempionai 1999 metais), bet yra pasiryžę pamiršti praėjusių metų nesėkmes.

Prancūzijos ir Italijos galimybės vertinamos miglotai, bet šios komandos turi nemažai tvirtų juodadarbių ir po vieną ryškią žvaigždę. „Les Bleus“ į priekį ves Wesley Fofana, o „Squadra Azzurra“ – kapitonas Sergio Parisse, kuris rudenį turėjo galimybę susipažinti su popiežiumi Pranciškumi.

„6 nacijų“ kovos pritrauks tūkstantines minias į stadionus ir milijoninę auditoriją prie televizorių ekranų. Lietuvos regbio federacija veda derybas su šalies televizijomis, kad šiuo įspūdingu reginiu nuo vasario vidurio galėtų pasigrožėti ir Lietuvos sporto gerbėjai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius