-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 06 06

Po angliškų pamokų Lietuvos regbininkai įveikė Belgiją

Maskvoje (Rusija) vykstančiame Europos regbio-7 čempionato "Grand Prix" diviziono pirmojo etapo antrajame mače Lietuvos rinktinė iškovojo puikią pergalę, 21:19 (14:7) nugalėjusi Belgijos komandą.
Regbis-7: Lietuva - Belgija
Regbis-7: Lietuva - Belgija / LRF nuotr.

Mūsų šalies regbininkai galingai pradėjo rungtynes ir po Domanto Bagužio prispaudimo bei Dovydo Taujansko realizacijos smūgio išsiveržė į priekį 7:0. Nors belgai buvo išlyginę rezultatą, Vytaras Bloškys – „lazeris“ – patvirtino savo pravardę ir sėkmingai užbaigė ataką. D. Taujanskas dar kartą sėkmingai atliko realizaciją ir lietuviai įpusėjus rungtynėms pirmavo 14:7.

Antrajame kėlinyje belgai priartėjo iki 12:14, bet Jonas Mikalčius svarbiu momentu pelnė taškus, o dar vienas tikslus D. Taujansko smūgis leido lietuviai atitrūkti didesniu nei vienos atakos atstumu. Belgija surengė dar vieną sėkmingą ataką, bet lietuviai atsilaikė nuo lemiamo šturmo ir iškovojo puikią pergalę.

„Džiaugiamės pergale, kuri yra labai svarbi. Jei būtume pralaimėję, viskas būtų pasikeitę. Dabar mes esame ant bangelės ir bandysime kitose rungtynėse sukovoti su portugalais. Darėme kažkiek klaidų bet gynyba yra pagerėjusi. Puolime taip pat neišnaudojome startinėse pozicijose savo pranašumo. Negalvoju apie kitą etapą. Mes turime žaisti kaip galime, nežiūrint į varžovus ir stengtis laimėti kiekvienas rungtynes. Portugalai turi du lyderius, kuriuos reikės sustabdyti. Jie daug metų žaidžia kartu ir nelabai mėgsta gintis“, – apie praėjusias ir būsimas rungtynes teigė Lietuvos rinktinės treneris Sigitas Kukulskis.

16 val. 22 min. lietuviai žais su Portugalija, kuri 24:21 nugalėjo Angliją ir 38:10 – Belgiją.

„Grand Prix“ turnyre varžosi 12 komandų, suskirstytų į tris grupes. Į ketvirtfinalį pateks pirmąsias dvi vietas užėmusios ekipos ir dvi geriausios trečioje pozicijoje likusios komandos.  

Lietuvos rinktinės trenerio S.Kukulskio komentaras po rungtynių:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius