Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 06 30

Regbininkas V.Bloškys: naujai kartai reikia grūdintis „Grand Prix“ divizione

Lietuvos vyrų regbio-7 rinktinės narys Vytaras Bloškys – vienas iš tų komandos vedlių, kuris smarkiai prisidėjo prie to, kad mūsų šalies komanda 2014 metais pakiltų į elitinį Europos čempionato divizioną – „Grand Prix“. Po penkerių metų jis su komandos draugais pakartojo buvusią sėkmę ir yra įsitikinęs, kad lietuviai atsidūrė ten, kur ir turi būti.
Vytaras Bloškys kairėje
Vytaras Bloškys kairėje / Pauliaus Zubavičiaus nuotr.
Temos: 1 Regbis

Lietuvos regbio-7 rinktinei šių metų Europos čempionatas įsimins savo drama ir matematiniais skaičiavimais. Po to, kai pirmajame etape Zagrebe mūsiškiai užėmė trečiąją vietą, padėtis susikomplikavo ir net pergalė antrajame etape Bosnijoje galėjo neišgelbėti. Visgi sėkmė lydėjo lietuvius – susumavus abiejų etapų rezultatus, lietuviai dėl geresnio taškų santykio aplenkė ukrainiečius bei belgus ir tapo „Trophy“ diviziono čempionais.

„Pergalė džiugi dėl to, kad po pirmo turo buvome susikomplikavę padėtį. Antrajame ture mus lydėjo sėkmė, buvo geras žaidimas ir nusiteikimas. Supratome, kaip bus sunku padaryti taip, kad galėtume su belgais žaisti pusfinalyje. Galėjo viskas susiklostyti ir belgų naudai“, – prisiminė V.Bloškys.

Pasikeitus Europos čempionato formatui, pirmą kartą elitiniame „Grand Prix“ divizione lietuviai žaidė 2015 metais. Tokią teisę Lietuvos regbininkai pelnė 2014 metais triumfavę vieninteliame „Trophy“ diviziono etape Kaune.

„Prieš penkerius metus turėjome ne taip seniai suburtą naują jauną komandą ir vyko tik vienas turas. Tuomet taip pat dramatiškai laimėjome, kai finale paskutinėmis sekundėmis įveikėme lenkus. Galbūt tada nesupratome, kokį darbą mes nuveikėme. Kaip matėme, nėra lengva sugrįžti į elitą ir to mums nepavyko padaryti keletą metų. Todėl dabar, ypač po ne itin sėkmingo pirmojo turo, pergalė „Trophy“ divizione yra labiau vertinama. Atsipirko visas sunkus darbas, todėl emocijos buvo tikrai pakilios“, – kalbėjo V.Bloškys.

Šiais metais Lietuvos rinktinės stiprybė buvo geras susižaidimas. Nors dėl įvairių priežasčių rinktinei negalėjo padėti 2-3 žaidėjai, visas branduolys per visą pasiruošimo ciklą išvengė didesnių traumų. Šiais metais Lietuvos rinktinės fiziniu pasirengimu rūpinosi du rinktinės nariai ir Anglijoje šios srities mokslus krimtę Jonas Mikalčius ir Dovydas Taujanskas.

„Negaliu sakyti, kad anksčiau būdavo daug traumų. Tiesiog vienas, kitas žaidėjas patirdavo traumas ir iškrisdavo iš rikiuotės. Šiemet galbūt tiesiog sėkmingiau mums susiklostė viskas, per pasiruošimą nepatyrėme nei vienos rimtos traumos. Galbūt prisidėjo ir geras fizinio rengimo trenerių darbas, bet sunku konkrečiai vertinti, kas visą tai lėmė“, – pridūrė V.Bloškys.

„Grand Prix“ divizione lietuvių lauks visos stipriausios Europos šalys, tokios kaip Anglija, Prancūzija, Vokietija, Velsas, Airija ir kitos. Su kai kuriomis iš jų Lietuvos regbininkai išmėgins jėgas jau liepos viduryje Prancūzijoje vyksiančiame olimpiniame atrankos turnyre.

V.Bloškys džiaugėsi, kad nemažai Lietuvos rinktinės narių yra jauni, todėl jiems žaidimas su stipriausiomis Europos komandomis bus puiki proga tobulėti.

„Manau, kad „Grand Prix“ divizione pradžiai reikia pamėginti išsaugoti vietą. Pas mus ateina nauja karta, kuriai reikia semtis patirtį ne „Trophy“ divizione, o būtent elite. Jeigu kartu su senbuvių pagalba įtrauksime daugiau jaunimo, tai ateityje jis galės stipriai varžytis su stipriausiomis komandomis, – sakė V.Bloškys. – Lietuvos regbis eina teisinga linkme. Jau ir šių metų rinktinėje buvo penki žaidėjai, kurie yra labai jauni. Dar yra keletas perspektyvių žaidėjų, kurie jau beldžiasi į rinktinės duris ir greitai užims senbuvių vietas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius