-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 10 03

Regbio lygos pusfinalis prasidėjo dramatiškais mūšiais ir lygiosiomis derbyje

Baltijos regbio „Top“ lygos sezonas pasiekė savo finišo tiesiąją. Savaitgalį prasidėję pusfinaliai regbio gerbėjams padovanojo dramatiškas akistatas bei paliko daugybę intrigos prieš atsakomuosius mačus.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / nuotr. Evaldas Černiauskas
Temos: 1 Regbis

Dramatiškame „Pietinia“ derbyje – lygiosios

Vienas gražiausių ir įspūdingiausių sporto derbių Lietuvoje – „Pietinia“ – šįkart vyksta „Top“ lygos pusfinalio etape. Du amžini priešininkai iš to paties „Pietinia“ rajono – „Baltrex-Šiauliai“ ir „Vairas-Kalvis-Jupoja“ –padovanojo dar vieną nenuspėjamą dramą.

Reguliariajame sezone į antrą vietą paskutiniame ture nukritę čempionai „Baltrex-Šiauliai“ nesugebėjo įrodyti pranašumo prieš pozicija žemiau likusia „Vairo-Kalvio-Jupojos“ ekipa. Mačas baigėsi lygiosiomis 31:31 (13:24).

Nors „Baltrex-Šiauliai“ pastaraisiais metais dominuoja lygoje ir buvo laikomi nežymiais favoritais, ambicingi „Vairo-Kalvio-Jupojos“ regbininkai nuo pat pradžių kibo į atlapus varžovams. Pirmosiomis minutėmis Arnas Prielaidas baudos smūgiu išvedė „Baltrex“ į priekį, bet jau po kelių minučių vienas „Vairo“ lyderių Jonas Mikalčius žeminimu aikštės kampe išvedė savo ekipą į priekį (7:3).

Kėlinio viduryje Domas Kungys dviem žeminimais dar labiau padidino „vairiečių“ pranašumą (19:6). Vėliau kamuolį įskaitiniame plote prispaudė ir Donatas Vilimavičius (24:6). Vis tik dar pirmajame kėlinyje „Baltrex-Šiauliai“ susikaupė ir po Martyno Lianzbergo žeminimo kiek sumažino atsilikimą (13:24).

Antrojo kėlinio pradžioje „Baltrex-Šiauliai“ įjungė čempionišką pavarą. Tikslus A. Prielaido baudos smūgis, du iš eilės Arno Urbono žeminimai ir lygos čempionai jau priekyje 28:24. Vėliau jau vyko kieta kova su varžovais, nuovargiu ir traumomis. Matas Miežys baudos smūgiu buvo padidinęs „Baltrex“ persvarą iki 7 taškų, bet rungtynes užbaigė „Vairo“ atakų šturmas ir gražus D.Vilimavičiaus žeminimas (31:31).

„Prieš antrąjį kėlinį kalbėjome, kad svarbu yra nepaleisti varžovų, nes „Baltrex“ ne kartą yra sugrįžęs į rungtynes po to kai mes išsiverždavome į priekį. Žinojome, kad jie pajėgūs mus pasivyti. Vėliau, kaip matėme, kova vyko iki paskutinės sekundės. Pagyrimai abiem komandoms“, – sakė „Vairo“ žaidėjas J.Mikalčius.

„Abi komandos gerai žaidė gynyboje. Mes pirmajame kėlinyje padarėme daugiau klaidų ir varžovai mus baudė, o jie padarė daugiau antrajame ir tuomet nubaudėme juos. Viskas spręsis lemiamose rungtynėse. Įdomiau bus tiek žiūrovams, tiek mums“, – pabrėžė žaidžiantysis „Baltrex-Šiaulių“ treneris Žygimantas Radžius.

Vienas geriausių Lietuvos regbininkų J.Mikalčius liko sužavėtas „Pietinia“ derbyje vyraujančia atmosfera, žiūrovų susidomėjimu bei palaikymu. Abi komandos dabar sieks išsilaižyti žaizdas ir kibti į lemiamą atsakomąjį mūšį.

Geriausiais žaidėjais pripažinti Donatas Trumpickas („Baltrex-Šiauliai“) ir Donatas Vilimavičius („Vairas-Kalvis-Jupoja“).

Kadangi abi komandos žaidžia Šiaulių regbio stadione, namų pranašumo neturės nei viena ekipa, bet neabejotinai šeštadienį, spalio 8 dieną 16 val., lemiamoje akistatoje žiūrovų vėl lauks itin intriguojanti kova.

Rimtas latvių iššūkis „Ąžuolui“

Pirmą kartą istorijoje reguliariojo sezono nugalėtoju tapęs Kauno „Ąžuolas“ pusfinalyje sulaukė labai rimto iššūkio iš Garkalnes „Livonia“ (Latvija) ekipos. Latviai sugebėjo laimėti rungtynes 23:21 (13:8) ir prieš atsakomąjį mačą įgijo nedidelę persvarą.

Jau pirmąją mačo minutę „Ąžuolas“ pasinaudojo varžovų klaida ir išsiveržė į priekį 5:0, bet vėliau žaidimas išsilygino. Po 8 taškų iš eilės šeimininkai persvėrė rezultatą savo naudai. Nors kauniečiai į tai atsakė tiksliu baudos smūgiu, paskutinės pirmojo kėlinio atakos metu „Livonia“ lyderis Donovanas Du Randtas prispaudė kamuolį „Ąžuolo“ įskaitiniame plote (13:8).

Artėjant link antrojo kėlinio vidurio, „Livonia“ regbininkai surengė dar vieną rezultatyvų išpuolį – 20:11. Visgi du Žano Sokolovo žeminimai leido Kauno klubui gerokai priartėti ir pralaimėti tik minimaliu skirtumu.

„Rezultatas geras. Žinojome, kad bus sudėtingai išvyka. Didžiuojuosi savo komanda ir tuo, kad galime žaisti visas 80 min. Dar šiek tiek būtų laiko ir būtume persvėrę rezultatą. Dabar turėsime namų rungtynes ir ten dar vieną įdomų susitikimą“, – sakė „Ąžuolo“ treneris Linas Naujalis.

Tai buvo pirmasis „Ąžuolo“ pralaimėjimas šiame Baltijos regbio „Top“ lygos sezone. Reguliariajame sezone kauniečiai laimėjo visus septynis susitikimus.

„Pirmas pralaimėjimas vaikiniams nuotaikos nesugadino. Matome, kad „Livonia“ labai džiaugiasi iškovota minimalia pergale. Mes suprantame, kur esame. Žinojome, kad išvykoje bus daugiau klaidų, sudėtingas oras, bet viskas baigėsi tikrai gerai“, – pabrėžė L.Naujalis.

Atsakomasis susitikimas bus žaidžiamas spalio 8 dieną 14 val. Kaune.

Dėl 5 vietos kausis „Geležinis vilkas“ ir „Šiauliai“

Tuo tarpu pusfinaliai dėl 5-8 vietų buvo žaidžiami iš vienintelių rungtynių.

Intriguojantis sostinės derbis tarp „Geležinio vilko“ ir „VRA-Tomosta“ antrą kartą iš eilės baigėsi „vilkų“ pergale, šįkart rezultatu 20:8 (10:3).

Nors „VRA-Tomosta“ pirma išsiveržė į priekį po baudos smūgio, šeimininkai greitai į tai atsakė rezultatyvia ataka (7:3). Antrajame kėlinyje rezultatas ilgą laiką nesikeitė. Tikslus „Geležinio vilko“ žaidėjo Dovydo Taujansko baudos smūgis leido „vilkams“ jaustis kiek ramiau (13:3). Paskutinėmis minutėmis abi ekipos apsikeitė žeminimais, bet tai buvo palankiau pergalę šventusiam „Geležiniam vilkui“.

Kitame pusfinalyje dėl 5-8 vietų šiokią tokią staigmeną pateikė Šiaulių „Šiauliai“. Jie svečiuose 26:23 (23:11) palaužė Kekavos „MiesniekI“ (Latvija) klubą.

Šiauliečiai energingai pradėjo rungtynes ir į tikslius varžovų baudos smūgius atsakydavo rezultatyviomis atakomis su žeminimais (16:6). Kėlinį „Šiauliai“ užbaigė dar vienu kamuolio prispaudimu (23:11).

Antrojo kėlinio pradžioje abi komandos apsikeitė žeminimais (26:18), o kėlinio viduryje „MiesniekI“ sumažino atsilikimą iki 3 taškų (23:26). Per likusias 20 min. šiauliečiai pasiaukojančiai gynėsi ir sugebėjo išsaugoti šį rezultatą.

Taigi, kitą savaitgalį Baltijos regbio „Top“ lygoje dėl 5 vietos Vilniuje žais „Geležinis vilkas“ ir „Šiauliai“, o dėl 7 vietos Latvijoje kausis „Miesnieki“ ir „VRA-Tomosta“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius