Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 05 08

Regbio mylėtojai Šiauliuose įrenginėja stadioną

Šiaulių Gardino gatvėje naujai kuriamame regbio stadione pluša ir jauni, ir vyresni sporto mokyklos „Klevas” atstovai, darbuotojai, regbio veteranai ir visi kiti regbiui neabejingi šiauliečiai.
Šiauliuose įrenginėjamas regbio stadionas Gardino gatvėje
Šiauliuose įrenginėjamas regbio stadionas Gardino gatvėje

Nuotaikingi, linksmi, smagiai nusiteikę, kibirais, kastuvais ir kitais įrankiais apsiginklavę visi jie triūsia ne veltui: visus juos vienijantis tikslas – įsirengti naują regbio stadioną.

Darbai verda

Prieš porą metų Šiaulių miesto savivaldybė Gardino gatvėje esantį stadioną priskyrė sporto mokyklai „Klevas”. Iki tol kone du dešimtmečius netvarkytas stadionas, per pastaruosius dvejus metus iš esmės pasikeitė.

Surinktos ir išvežtos krūvos šiukšlių, išretintas greta esantis parkas, nuolat pjaunama žolė aplink stadioną, sutvarkyta stadiono drenažo sistema, todėl net ir smarkiai lyjant stadione nelieka balų. Įrengta stadiono laistymo sistema, kad pasėjus žolę ji neišdžiūtų, o būtų galima nuolat ją palaistyti. Bene svarbiausias ir sunkiausias darbas buvo atliktas pernai rudenį.

„Į stadioną buvo atvežta 520 kubų juodžemio. Tuomet juo reikėjo padengti visą stadioną, o tai galėjome atlikti tik rankomis. Buvo ne tik labai varginantis, tačiau ir labai atsakingas darbas. Reikėjo ne tik kloti, tačiau ir tiksliai apskaičiuoti. Stadiono centras yra 10 centimetrų aukščiau nei stadiono kraštai, kad lietaus vanduo nubėgtų nuo aikštės ir patektų į suremontuotą drenažo sistemą”,- pasakojo sporto mokyklos „Klevas” direktorius Svajūnas Mikalčius.

Jau klojant juodžemiu stadioną buvo renkami akmenys, atliekos, šiukšlės. Praėjus žiemai ir žemei šiek tiek susistovėjus, darbai atnaujinti. Dabar ji nuolat akėjama ir vėl iš naujo renkami akmenukai. Tuomet išlyginama, vėl akėjama ir renkama.

„Dar apie mėnesį laiko jį valysime, lyginsime, vėl valysime, tuomet palauksime stiprių liūčių ir daug laistysime, kad dar geriau susigulėtų žemė. Tuomet sėsime žolę. Kai pasėsime, turėsime ne tik nuolat laistyti, tačiau ir tręšti specialiomis trąšomis, kurios skatintų žolės šaknų augimą“,- pasakojo S.Mikalčius.

Teks palaukti

Nepaisant to, kad stadione nuolat vyskta darbai, dar prireiks mažiausiai poros metų, kol ant naujai užsėtos vejos galės įvykti pirmosios rungtynės.

„Prognozuoju, kad pirmos rungtynės galėtų įvykti 2016 m. rudenį arba 2017 m. pavasarį. Du metus tikrai turi žolė augti, kad stadiono danga taptų tvirta. Kol žolė augs, mes galėsime kitus darbus dirbti. Ieškosime lėšų ir galimybių įsirengti tribūnas, pagalbines patalpas. Tikimės, kad padės miesto savivaldybė, gal atsiras rėmėjų“,- planus pasakojo S.Mikalčius.

Šis stadionas – ne pirmasis kurio įrengimu rūpinasi sporto mokykla „Klevas“. Prieš kelerius metus drauge su Valstybinės sienos apsaugos tarnybos, Šiaulių rinktine buvo įrengtas Zoknių regbio stadionas.

Tai buvo pirmasis didelis žingsnis tvarkant ir tobulinant regbio bazę. „Šiuo metu Zokniuose esantis stadionas regbininkams be galo reikalingas, kadangi kitos vietos, kur galėtų vykti rungtynės nėra ir nebus iki 2016-2017 m. kai bus baigti Gardino g. stadiono rekonstrukcijos darbai. Zoknių stadioną jau pamėgo ir sportininkai ir žiūrovai“,- pasakojo S.Mikalčius.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius