Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 03 10

Regbio „Šešių nacijų taurėje“ – Anglijos pergalė prieš Velsą

Tie kas nekantriai laukė šio savaitgalio „Šešių nacijų taurės“ kovų negalėjo likti nusivylę. Tikriausiai nieko nenustebintų ir tai, jog išvydusieji centrinę turo dvikovą tarp Anglijos ir Velso rinktinių sunkiai galėjo tramdyti emocijas, o kai kurie ir neužmigo visą naktį. Šį savaitgalį buvo žaidžiamas priešpaskutinis ketvirtasis turas.
Anglija – Velsas
Anglija – Velsas / „Scanpix“ nuotr.

Dublino „Aviva“ stadione susitiko lyderė Airija ir autsaiderė Italija, Edinburge – šeimininkė Škotija ir viena lyderių Prancūzija, o Londono „Twickenham“ stadione į aikštę išbėgo taipogi vieni iš lyderių Anglijos ir Velso regbininkai. Net minėti neverta, kad stadionai buvo sausakimši, juose rungtynes stebėjo daugiau nei 200 tūkst. žiūrovų. Tad „Šešių nacijų taurėje“ ir toliau išlieka vienu labiausiai lankomu turnyru pasaulyje, kuriame žaidžia nacionalinės rinktinės. 

VIDEO: Himno giedojimas

Airija – Italija 46:7

Vieni šių metų „Šešių nacijų taurės“ favoritų airiai savo žiūrovų akivaizdoje sutrypė italus. Nors rungtynių pradžia atrodė daug žadanti regbio gerbėjams, tačiau svečiai neatlaikė airių spaudimo, neprilygo jiems kokybe ir kapituliavo dar pirmąjame kėlinyje. Airija dominavo tiek pagal kamuolio valdymo laiką (73-78 proc.), tiek ir pagal žaidimą priešininko aikštės pusėje. Airiai net 76 proc. viso laiko pirmąjame kėlinyje praleido italų pusėje, o antrajame kėlinyje pagal šį rodiklį dar labiau padidino persvarą (83 proc.). Taip pat, šeimininkai atliko 2,5 karto daugiau perdavimų, viso 258, kai tuo tarpu italai 99.

Airių gretose nesustabdomai žaidė Jonathanas Sextonas, pelnęs 17 taškų, iš jų 2 žeminimai. Visgi daugiausia dėmesio „Aviva“ stadione susilaukė 13 „žaliųjų“ numeris Brianas O‘Discollis.

35 metų veteranui tai buvo paskutiniosios rungtynės „namų“ stadione atstovaujant Airijos rinktinei. Tai tikra regbio legenda, kuris net 140 kartų atstovavo Airijos ir britų bei airių „Liūtų“ rinktinei ir pagal šį rodiklį yra nepavejamas. Jis ilgą laiką buvo Airijos rinktinės, o kartą ir „Liutų“, kapitonas 2005 m. daugelio regbio žinovų jis vertinamas kaip vienas geriausių 13 numerių kada nors žaidusių regbį. Jis tris kartus pripažintas geriausiu „Šešių nacijų taurės“ žaidėju (2006 m., 2007 m. bei 2009 m.), jis pelnė daugiausia žeminimų šių varžybų istorijoje.

Tad po pergalės prieš italus, stadione emocijos liejosi per kraštus kai visi išvydo B.Discollio nuotrauką plevenant virš vejos. Ačiū sakome ir mes, šiam didžiam regbininkui. Bus labai keista stebėti „žaliųjų“ rungtynes be šio legendinio žaidėjo.  

VIDEO: Apžvalga

Škotija – Prancūzija 17:19

Prancūzai šiose rungtynėse kovojo dėl galimybės laimėti „Šešių nacijų taurę“, tuo tarpu škotai siekė apginti savo garbę. Po gėdingo pralaimėjimo anglams savo žiūrovų akivaizdoje, jie privalėjo pagerinti savo žaidimą. Tai jie ir padarė. Jie netgi galėjo laimėti, daugelyje žaidimo momentų žaisdami geriau už svečius, tačiau viskas baigėsi taip, kaip italams prieš kelias savaites. Tose rungtynėse škotai sudraskė italų širdis paskutinėmis sekundėmis pelnydami 3 taškus tikslių smūgiu iš žaidimo. „Murrayfield“ stadione šį šeštadienį scenarijus buvo tas pats: šeimininkai galėjo laimėti, tačiau paskutinėmis akimirkomis svečiai pelnė 3 taškus ir paliko stadioną laimėdami. Prancūzams sekasi rungtynių pabaigoje. Juk jie taip iškovojo pergalę prieš anglus pirmosiose šių metų varžybų rungtynėse. Tad iškovoję tris pergales, jie išlieka tarp realių pretendentų laimėti šių metų turnyrą. 

VIDEO: Apžvalga

Anglija – Velsas 29:18

Neabejotinai pagrindinės šio turo rungtynės. Nors galima teigti ir pagrindinės visų 2014 metų „Šešių nacijų taurės“ rungtynės. Pastarųjų dviejų turnyrų laimėtojas Velsas vyko į Londoną trokšdamas tik pergalės prieš jauną, bet ambicingą bei talentingą šeimininkų ekipą. Anglų žaidimas šiais metais gerėja su kiekvienomis rungtynėmis, tuo tarpu valai atrodo sunkūs ir nebe tokie įtikinami kaip buvo pastaruosius dvejus metus. Galbūt sunki vasara, kai dauguma jų žaidėjų buvo išvykę į sekinantį „Liūtų“ turą Australijoje šių metų vasarą, galbūt motyvacijos stoka, galbūt aštrumo trūkumas lėmė, kad jie skaudžiai pralaimėjo airiams, o sekmadienį ir anglams.

Šiose dvejose rungtynėse jie nepelnė nei vieno žeminimo, vienintelis jų ginklas buvo taiklusis Leighus Halpfenny, pelnęs visus taškus smugiais iš toli. Tai tik parodo, kad valams šiais metais trūksta tiek aštrumo puolant, tiek ir tikslumo. Pastarasis veiksnys buvo pagrindinis kovojant su anglais, kuris badė akis žiūrovams, o žaidėjams aikštėje neleido surengti pavojingų atakų. Taip žaidžiant prieš agresyviai nusiteikusius šeimininkus reiškė, kad Velsas neturi jokių galimybių iškovoti trečiojo iš eilės „Šešių nacijų taurės“ nugalėtojų vardo.

Nors rezultatas švieslentėje ir nerodo sutriuškinimo, tačiau vertinant žaidimą – anglai dominavo akivaizdžiai. Jie buvo tikslesni, jie buvo aštresni ir labiau troško pergalės. Stuarto Lancasterio auklėtiniai atrodė jau subrendę didelėms pergalėms. Owenas Farrellis sumaniai vadovavo žaidimui, Mikes Brownas aštriai atakavo, o Coutrney Lawesas žaidė itin naudingai ginantis. Būtent jis ir buvo išrinktas naudingiausiu rungtynių žaidėju, rezultatyviausiai aikštėje žaidė O.Farrellas pelnęs 19 taškų. 

Anglai ne tik pasiekė principinę pergalę, bet ir iškovojo specialų „Trigubos karūnos“ („Tripple Crown“ – angl.) apdovanojimą už tris pergalės prieš britų bei airių ekipas. Dėl šio trofėjaus kovojama dar nuo 1883 metų, kai pagrindinis Europos regbio turnyras vyko tarp airių, anglų, škotų ir valų. Tie, kas laimi tris rungtynes tarpysavyje iškovoja „Trigubą karūną“. 24 kartus tai pavyko pasiekti anglams, 20 – valams, po 10 kartų airiams ir škotams.

Po šio savaitgalio kovų, mūsų laukia lemiamas sekmadienis, kuomet paaiškės 2014 m. nugalėtojas. Realiausiu pretendentu išlieka Airija dėl turimo taškų skirtumo (+81). Tad jeigu jie iškovoja pergalę Prancūzijoje – jie praktiškai jau galės kelti nugalėtojų taurę. Laimėjus prancūzams, taurę keltų anglai, kurie išvykoje sieks nugalėti italus. Neabejojama, kad jiems tai pavyks padaryti. 

Vieta Komanda Rungt. Perg. Lyg. Pral. Skirt. Taškai
1 Airija 4 3 0 1 +81 6
2 Anglija 4 3 0 1 +32 6
3 Prancūzija 4 3 0 1 +3 6
4 Velsas 4 2 0 2 -5 4
5 Škotija 4 1 0 3 -43 2
6 Italija 4 0 0 4 -68 0

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius