-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 03 07

Regbio „Šešių nacijų taurės“ lemiamos kovos

Šį savaitgalį Britų salose vyks karšti regbio mūšiai – Dubline (Airija), Edinburge (Škotija) ir Londone (Anglija) bus sužaistos prestižinio stipriausių Europos regbio komandų turnyro „Šešių nacijų taurės“ (Six nations – angl.) ketvirtojo turo rungtynės.
Samas Warburtonas veržiasi
Samas Warburtonas veržiasi / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Priešpaskutinis turas kelia didžiulį susidomėjimą, nes šiuo metu turnyro lentelėje net keturios rinktinės yra surinkusios po 4 taškus ir turi beveik vienodas galimybes tapti čempione.

Sekmadienį Londone įvyks intriguojantis mačas tarp lyderių gretose esančių Anglijos ir Velso nacionalinių komandų, o kitose rungtynėse šeštadienį grupės lyderiams patampyti nervus bandys Škotijos ir Italijos regbininkai.

Airija – Italija

Sėkmingai šių metų „Šešių nacijų taurės“ turnyre žaidžiantys airiai namuose sieks ne tik išsaugoti lyderių poziciją, bet ir atsirevanšuoti už praėjusių metų nesėkmę. Pernai Romoje Italija laimėjo 22:15. Šių metų turnyre Italija yra paskutinė ir, norėdama kilti iš dugno, privalo pelnyti pirmuosius taškus.

Jei Italijos komanda žais savo mėgstamą žaidimą su greitais perdavimais, ji gali įgyti pranašumą, bet gerokai galingesni Airijos žaidėjai turėtų sustabdyti savo oponentus ir vargu, ar Italijai pavyks išvengti „garbės“ gauti už paskutinę vietą skiriamo „Medinio šaukšto“.

Taigi, Airijos rinktinė turi geras galimybes išlikti turnyro lentelės viršuje, o italams belieka tikėtis sustabdyti varžovų lyderį Robą Keaney ir galbūt pateikti nelauktą staigmeną. Airių „Šešių nacijų taurės“ turnyro istorijoje italams įveikti dar nėra pavykę.

Škotija – Prancūzija

Pergalingą Prancūzijos rinktinės žygį „Šešių nacijų taurės“ turnyre praėjusiame ture sustabdė Velsas. Nepaisant to, Škotijoje prancūzai bus laikomi favoritais. Paprasčiausiai, norint kovoti dėl nugalėtojų taurės, pergalė jiems yra būtina.

Škotai dar turi teorinių galimybių įsiterpti į lyderių gretas, todėl daugiau nei 67 tūkst. žiūrovų palaikomi šeimininkai mėgins griebtis šiaudo. Juo labiau, kad praėjusiais metais škotai išvykoje atkakliai kovėsi su prancūzais ir pralaimėjo 16:23.

Prancūzijos rinktinėje šiais metais puikiai žaidžia Jeanas-Marcas Doussainas, kuris turnyre sėkmingai atliko 6 baudos ir 3 realizacijos smūgius. Todėl už kiekvieną taisyklių pažeidimą škotai gali būti nubausti. Savo ruožtu, Škotijos rinktinė šiemet turi savąjį lyderį Greigą Laidlaw, kuris taip pat nuolaidžiauti varžovams neketina ir tiksliais smūgiais yra pasiryžęs nuskriausti galinguosius prancūzus.

Anglija – Velsas

Tai be abejonės yra labiausiai laukiamas turo mačas, kuriame regbio spektaklį dovanos amžini varžovai – Anglijos ir Velso komandos.

Jau po trečiojo turo Velso rinktinė galėjo palaidoti savo viltis trečią sykį iš eilės laimėti „Šešių nacijų taurę“, tačiau ji sugebėjo pademonstruoti savo tikrąją jėgą ir nugalėjo galingą Prancūzijos komandą. Ši pergalė įkvėps valus ir jie mėgins Anglijoje žengti svarbų žingsnį trofėjaus link.

Anglija šiais metais specialistus nustebino savo atviru žaidimu ir jaunųjų talentų atsiskleidimu. Pergalė sekmadienį šeimininkams būtų didelė šventė prieš 2015 metų pasaulio čempionatą, o taip pat paliktų geras galimybes kovoti dėl „Šešių nacijų taurės“. Paskutiniame ture anglai išvykoje žais su autsaideriais italais.

Tačiau per didelis pasitikėjimas savo jėgomis gali atsisukti prieš pačius anglus. Praėjusiais metais Velsas savo žiūrovų akivaizdoje varžovams iš Anglijos nepaliko jokių vilčių – 30:3. Didžiausias iššūkis Anglijai laukia stabdant Leighą Halfpenny. Velso rinktinės žvaigždė praėjusiais metais buvo rezultatyviausias turnyro žaidėjas ir šiemet yra pasiryžęs šį pasiekimą pakartoti. Galima garantuoti – 82 tūkst. sirgalių „Twickenham“ stadione išvys įspūdingą reginį.  

VIDEO: Šešių nacijų turnyras

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius