-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2021 10 03

Regbio „Top“ lygos finale – drama iki finalinio švilpuko

Į Šiaulių regbio stadioną susirinkę beveik tūkstantis žiūrovų išvydo bekompromisę kovą dėl Baltijos „Top“ lygos čempionų titulo. Šiaulių „Baltrex“ ir Kauno „Ąžuolo“ regbininkų grumtynėse abi komandos finale pasidalijo po pergalę. Nugalėtoją lėmė taškų skirtumas.
Šiaulių „Baltrex“ – Kauno „Ąžuolas“
Šiaulių „Baltrex“ – Kauno „Ąžuolas“ / Artūro Staponkaus nuotr.

Čempionų titulą ginantys „Baltrex“ regbininkai prieš savaitę vykusiose pirmose finalo rungtynėse Kaune nugalėjo „Ąžuolą“ rezultatu 34:24. Tačiau atsakomosiose kauniečiai gan greitai panaikino varžovų įgytą 10-ies taškų persvarą.

Rungtynių pradžioje kiekybine persvara pasinaudojęs „Ąžuolo“ penkioliktukas 14 min. išsiveržė į priekį 10:0, o įpusėjus rungtynėms pirmavo jau 20:7. Po pertraukos iniciatyvą perėmė „Baltrex“ regbininkai, bet svečiams iki 65 minutės pavyko išlaikyti 10-ies taškų persvarą. Kai jau atrodė, kad lemiamose rungtynėse gali prireikti pratęsimo, „Baltrex“ atakų lyderis Kęstutis Karbauskas antrą kartą atliko kamuolio žeminimą ir sumažino šiauliečių atsilikimą iki 5 taškų.

Nors „Ąžuolas“ atsakomosiose rungtynėse išplėšė pergalę rezultatu 25:20, čempionų titulą apgynė pirmas finalo rungtynes dvigubai didesniu skirtumu laimėję „Baltrex“ regbininkai.

„Nesitikėjome lengvų atsakomųjų rungtynių, bet nesitikėjome, kad patys taip prastai sužaisime. Noriu pagirti Kauno komandą, jie puikiai pasirengė finalui. Tik antrame kėlinyje mes sugebėjome grįžti į savo žaidimą, kontroliavom kamuolį ir išlaikėm mums palankų rezultatą. Po pirmo kėlinio visiems buvo šokas. Mums trūko pusfinalyje sunkią traumą gavusio komandos kapitono Žygimanto Radžiaus. Žaidėjams psichologiškai sunkiau kai jo nėra šalia ir neradome tokio lyderio, kuris pilnai perimtų jo vaidmenį. Sveikinu savo komandos žaidėjus, kad šiaip ne taip sugebėjome susitelkti ir atlaikėme varžovų šturmą. Šįkart finale buvo didžiulė intriga. Nepalyginsi su pernai“, – sakė „Baltrex“ komandos žaidžiantysis treneris Vytaras Bloškys.

Artūro Staponkaus nuotr./Šiaulių „Baltrex“ – Kauno „Ąžuolas“
Artūro Staponkaus nuotr./Šiaulių „Baltrex“ – Kauno „Ąžuolas“

Praėjusiais metais „Top“ lygos finale buvo žaidžiamos vienerios rungtynės. „Baltrex“ komanda nugalėjo „Ąžuolą“ triuškinamu rezultatu 53:7.

„Mūsų komandos augimu esu patenkintas. Žinom, kad augam ir mes patys pamatuojam procentais, kur paaugom ir kur pagerinom žaidimą. Šiuos du trumpus sezonus koncentruojamės tik į save ir žiūrim ką galime padaryti geriau. Po rungtynių vaizdo analizėje tu matai, kur yra klaidos. Jeigu žiūrėsi pro langą į kitus, tų klaidų neištaisysi. Todėl turim toliau arti ir jau rytoj pradėti viską iš naujo. Toks yra sportas. Finale gailestingumo nėra“, – teigė antrus metus iš eilės sidabro medalius iškovojusios „Ąžuolo“ komandos treneris Linas Naujalis.

Lietuvos čempiono titulą „Baltrex“ iškovojo jau 6 kartą klubo istorijoje ir pratęsė šiauliečių dominavimą. Per visą nepriklausomybės istoriją, vienintelį kartą ne Šiaulių klubas Lietuvos čempionato auksą laimėjo 1996 metais, kai pirmenybėse triumfavo Panevėžio „Gilėnai“.

Artūro Staponkaus nuotr./Šiaulių „Baltrex“ – Kauno „Ąžuolas“
Artūro Staponkaus nuotr./Šiaulių „Baltrex“ – Kauno „Ąžuolas“

Tituluočiausias šalies regbio klubas, net 32 kartus Lietuvos čempionu tapęs Šiaulių „Vairas“ antrus metus iš eilės tenkinosi bronzos medaliais. „Top“ lygos apdovanojimai „Vairui“ atiteko be kovos prieš Uogrės „Livonia“ ekipą. Latviai negalėjo atvykti į Šiaulius dėl komandoje užfiksuotų koronaviruso atvejų.

5 vietą iškovojo Vilniaus regbio akademija, kuri 27:22 pranoko pozicija žemiau likusią latvių „Miesnieki-Kekava“ ekipą. 7 vietą užėmė „Šiaulių“ klubas, rezultatu 42:24 nugalėjęs paskutinėje vietoje likusį Vilniaus „Geležinį vilką“.

„Top“ lygoje šį sezoną rungtyniavo rekordinis komandų skaičius. Prie šešių lygos senbuvių prisidėjo dvi sostinės komandos – Vilniaus regbio akademija ir „Geležinis vilkas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius