Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 10 10

Regbio „Top“ lygos pusfinalyje – maksimalios dramos iki paskutinių sekundžių

Savaitgalį Baltijos regbio „Top“ lygoje įvyko atsakomieji pusfinalio susitikimai. Po dviejų neįtikėtinų dramų paaiškėjo, kad į finalą prasibrovė labiausiai tituluotas Lietuvos regbio klubas Šiaulių „Vairas-Kalvis-Jupoja“ bei pirmą sykį tokį žygį nukeliavusi Garkalnes „Livonia“ (Latvija) komanda.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Evaldo Černiausko nuotr.
Temos: 1 Regbis

Įspūdinga drama „Pietinia“ derbyje

Vienas įdomiausių derbių visame Lietuvos sporte – „Pietinia“ – dar kartą papuošė Šiaulių regbio stadioną. Po dramatiškų lygiųjų 31:31 pirmajame mače, pusfinalio likimas tarp „Baltrex-Šiaulių“ ir „Vairo-Kalvio-Jupojos“ sprendėsi atsakomosiose rungtynėse.

Po dar vieno įspūdingo mūšio pergalę minimaliu skirtumu 23:22 (10:9) iškovojo „Vairo-Kalvio-Jupojos“ komanda, taip nutraukusi tris sezonus iš eilės trukusį „Baltrex-Šiaulių“ regbininkų dominavimą lygoje.

Rungtynės prasidėjo greitu ir emocingu žaidimu. Per pirmąsias 20 min. komandos pasižymėjo tik baudos smūgiais. Dukart tiksliai smūgiavo „Baltrex“ žaidėjas Arnas Prielaidas, sykį – Donatas Vilimavičius („Vairas“). Pirmąjį žeminimą šiame mače pelnė vienas žinomiausių Lietuvos regbininkų Jonas Mikalčius, po kurio atakos „Vairas-Kalvis-Jupoja“ pirmavo 10:6.

Lygos čempionai toliau taškus rinko tik baudos smūgiais. A. Prielaidas tikslias spyriais pirmo kėlinio pabaigoje ir antro pradžioje išvedė savo ekipą į priekį 12:10. Visgi pranašumu „Baltrex“ džiaugėsi neilgai. Įpusėjus antram kėliniui po gražios „Vairo-Kalvio-Jupojos“ atakos žeminimą pelnė Rokas Stočkūnas, o tolimais smūgiais koja toliau blizgėjo D. Vilimavičius (20:12).

68-ąją min. „Baltrex-Šiauliai“ po Luko Radzevičiaus žeminimo ir A.Prielaido realizacijos smūgio sušvelnino atsilikimą iki minimumo (19:20). 78-ąją min. „Baltrex“ žaidžiantysis treneris Vytaras Bloškys atliko smūgį į nuo žemės atšokusį kamuolį („drop-goal“) ir išvedė lygos čempionus į priekį 22:20.

Jau kitoje atakoje „Vairas“ išprovokavo varžovų klaidą gynyboje ir D.Vilimavičius baudos smūgiu vėl sugrąžino pranašumą „vairiečiams“ (23:22). Apsigynę nuo paskutinės varžovų atakos „Vairo-Kalvio-Jupojos“ regbininkai šoko pergalės šokį – jie šįkart laimėjo „Pietinia“ derbį ir keliauja į „Top“ lygos finalą.

„Labai džiaugiamės. Nugalėjome lygiaverčius varžovus. Antras panašus mačas taškas į tašką. Pagarba varžovams. Mes visada tikimės stabilumo iš savo pagrindinių žaidėjų, bet šįkart daug klydome ir susidarėme sau papildomą spaudimą. Noriu pasidžiaugti, kad šiose rungtynėse mes neturėjome labai blogų atkarpų“, – sakė „Vairo-Kalvio-Jupojos“ treneris Gediminas Marcišauskas.

Žaidžiantysis „Baltrex-Šiaulių“ treneris Žygimantas Radžius neslėpė apmaudo po nesėkmės.

„Nežinau ką ir pasakyti. Reikia žiūrėti įrašą, bet nežinau, ar žiūrėsime. Ne dėl trečios vietos mes siekėme žaisti. Galėjome laimėti pabaigoje, bet padarėme kvailą klaidą ir pralaimėjome. „Vairas“ gerai gynėsi, greitai atakavo kraštuose. Jų treneris atliko gerą planą ir jo laikėsi“, – teigė Ž.Radžius, pridūręs, kad šiame sezone pasigedo geresnio lygio teisėjavimo.

Neišnaudota „Ąžuolo“ proga paskutinę akimirką

Šio sezono Baltijos regbio „Top“ lygos finale nebus ir kito praėjusio sezono finalininko – Kauno „Ąžuolo“. Baltijos lygos vicečempionai namuose 34:33 (25:13) įveikė „Livonia“ ekipą, tačiau to neužteko, nes išvykoje buvo pralaimėję varžovams 2 taškų skirtumu (21:23).

Atsakomąjį mačą sėkmingiau pradėjo šeimininkai. Jau 4-ąją min. Naglis Dunčikas išvedė „Ąžuolą“ į priekį 7:0. Visgi jau po kelių minučių svečiai rezultatą išlygino. Dar po kelių akimirkų Domantas Bagužis prispaudė kamuolį varžovų įskaitiniame plote, vėliau tikslius realizacijos ir baudos smūgius atliko Eimantas Bagarauskas (17:7). Antroje pirmo kėlinio pusėje abi komandos keitėsi tiksliais baudos smūgiais, o paskutinėmis minutėmis dar vieną žeminimą šeimininkams pelnė Tautvydas Mažylis (25:13).

Kovingai nusiteikusi Latvijos ekipa aktyviai pradėjo antrąjį kėlinį ir jau pirmosiomis minutėmis atliko žeminimą (25:18). Du E.Bagarausko baudos smūgiai vėl leido kauniečiams pasijausti kiek ramiau (31:18). 64-ą min. latviai surengė rezultatyvią ataką, bet vėliau E.Bagarauskas šeimininkams pelnė dar 3 taškus (34:23).

Deja, bet likusios 10 min. „Ąžuolui“ susiklostė labai nesėkmingai. 73-iąją min. svečiai dar sykį pralaužė šeimininkų gynybą (34:30). Apmaudžiai puolime suklydę kauniečiai vėliau suklydo ir gynyboje, o „Livonia“ po tikslaus baudos smūgio sušvelnino atsilikimą iki minimumo (34:33). Kauniečiai tuomet rengė lemiamą ataką, kuri baigėsi latvių pražanga bei galimybe E.Bagarauskui išplėšti pergalę baudos smūgiu. Nors smūgiui padėtis nebuvo pati sudėtingiausia, lietuvio spyris nebuvo tikslus ir latviai iš džiaugsmo ėmė šėlti aikštėje – jie pirmą kartą pateko į finalą.

„Tai buvo labai įtempta akimirka. Suprantu, koks spaudimas slėgė žaidėją paskutinio smūgio metu. Abu klubai nenorėjo, kad viskas spręstųsi paskutiniu baudos smūgiu. Tiesiog turėjome išnaudoti savo šansus. Stengėmės stabdyti „Ąžuolo“ lyderius, kurie visada sukelia daug problemų, bet per pirmąsias 20 min. to padaryti nepavyko. Mums trūko traumuoto lyderio Donovano Du Randto, bet tai tėra tik vienas žaidėjas. Kiti žaidėjai turėjo įrodyti, kad yra verti vilkėti „Livonia“ marškinėlius. Šįkart turėjome kitus lyderius ir esu “, – teigė „LIvonia“ treneris Mattas Pallas.

„Ko gero, pritrūko sėkmės. Būtų paskutinis spyris tikslus, viskas baigtųsi kitaip. Iš tiesų 60-70 min. turėjome rungtynių kontrolę, bet varžovai kantriai mus vijosi ir pasivijo. Gynyboje šįkart „šlubavome“. Puolimas buvo neblogas, bet gynyba turėjo būti tvirtesnė. Reikės padirbėti ir judėti pirmyn. Sieksime parodyti charakterį mažajame finale“, – pabrėžė „Ąžuolo“ treneris Linas Naujalis.

Baltijos regbio „Top“ lygos finalas bus žaidžiamas spalio 22 dieną Šiauliuose. Tą pačią dieną Kaune vyks akistata ir dėl bronzos medalių.

5-a vieta atiteko „Geležiniam vilkui“

Likusios Baltijos regbio „Top“ lygos komandos sekmadienį užbaigė savo sezoną. Puikią penktąją vietą čempionate užėmė antrus metus tik „Top“ lygoje dalyvaujantis Vilniaus „Geležinis vilkas“.

Vilniečiai rungtynėse dėl penktos vietos po atkaklios kovos 24:21 (10:7) įveikė puikią formą sezono pabaigoje pademonstravusią Šiaulių „Šiaulių“ ekipą.

Pirmąją rezultatyvią ataką „Geležinis vilkas“ surengė 13-ąją min., bet kėlinio viduryje rezultatas tapo lygus (7:7). Pirmą mačo pusę užbaigė įspūdingas Ervido Bakučio reidas per kone visą aikštelę bei Dovydo Taujansko tikslus realizacijos smūgis (17:7).

Antrojo kėlinio pradžioje „Geležinis vilkas“ dar labiau nutolo (24:7). Visgi kovingumą pademonstravę šiauliečiai sugebėjo surengti dar dvi rezultatyvias atakas (24:21), tačiau po paskutinės iš jų nuaidėjo teisėjo finalinis švilpukas.

Rungtynėse dėl septintos pozicijos Latvijos čempionė „Miesnieki“ ekipa savo aikštėje 28:17 (15:8) pranoko Vilniaus „VRA-Tomostos“ klubą.

Latviai turėjo pranašumą pirmajame kėlinyje, kuriame pirmavo 15:3. Visgi Vilniaus ekipa kėlinio pabaigoje surengė rezultatyvų išpuolį ir perkėlė intrigą į antrą mačo pusę (15:10).

Antrajame kėlinyje latviai pelnė 8 taškus ir vėl įgijo solidesnį pranašumą (23:10). Lemiamose atakos fazėse klydę vilniečiai nepasinaudojo savo progomis ir už tai buvo nubausti (28:10). Rungtynes „VRA-Tomosta“ užbaigė labai gražia ataka per visą aikštę, tačiau tai tebuvo paguodos žeminimas paskutinėje pozicijoje likusiai Vilniaus komandai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius