-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 06 14

Regbio tradicijomis garsėjantis Velsas pralaimėjo lietuviams

Lietuvos vyrų regbio-7 rinktinė Lione (Prancūzija) vykstančiame Europos čempionato „Grand Prix“ antrajame etape iškovojo įspūdingą pergalę. Lietuviai pusfinalio rungtynėse dėl 9-12 vietų sekmadienį net 31:5 (21:0) sutriuškino giliomis regbio tradicijomis garsėjančią Velso komandą.
Lietuva – Velsas
Lietuva – Velsas / LRF
Temos: 2 Velsas Regbis

Nuo pati susitikimo pradžios aikštėje dominavo lietuviai ir jau pirmajame kėlinyje Jonas Mikalčius, Vytaras Bloškys ir Martynas Lianzbergas prispaudė kamuolį įskaitiniame plote, o Dovydas Taujanskas triskart pasižymėjo realizacijos smūgiais.

Gerą lietuvių gynybą Velso regbininkai įveikė tik antrojo kėlinio viduryje, tačiau vėliau M. Lianzbergas ir Justinas Urbonas sėkmingomis atakomis padidino ir taip akivaizdų Lietuvos rinktinės pranašumą.

„Pirmiausia, komanda žaidė geriau nei vakar. Kalbu ne tik apie žaidimą, bet ir apie pademonstruotą charakterį ir kovingumą. Mes daug dirbame, kad iškovotume geresnę poziciją. Regbis-7 yra paprastas žaidimas, net ir susiduriant su varžovų pasipriešinimu. Mes parodėme, kaip galime žaisti ir norime iš paprastų dalykų pasiekti aukštus tikslus. Svarbiausia yra parodyti charakterį ir norą. Jo turėtų užtekti ir paskutinėms rungtynėms“, – po mačo kalbėjo vienas Lietuvos rinktinės trenerių anglas Warrenas Abrahamas.

Dėl devintos vietos ir „Bowl“ taurės lietuviai 16 val. 2 min. žais su Gruzijos regbininkais.

Primename, kad po kelerių metų pertraukos į Europos „Grand Prix“ divizioną grįžę lietuviai pirmajame etape Maskvoje (Rusija) užėmė aštuntąją vietą. Būtent su Velsu mūsiškiai žaidė dėl 7-osios vietos ir po pratęsimo jam nusileido 21:26.

Lietuvos rinktinei šių metų „Grand Prix“ turnyre keliamas tikslas patekti tarp dešimties geriausių komandų. Trečiasis „Grand Prix“ etapas vyks Ekseteryje (Anglija) liepos 11-12 dienomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius